Шофьорът греши, фирмата го отнася! Трябва ли?

Бизнесмен организира протест срещу свалянето на номерата
26 мар 2018 10:00,
57

Трябва ли номерата на служебните автомобили да се свалят заради лични грешки на шофьорите, които ги управляват?

Този въпрос постави бизнесменът Веселин Илчев. Той е потърпевш от няколко такива случаи и организира протест срещу тази практика на 22 април.

"Представете си, че шофьорът тръгва на път, спира на бензиностанцията и понеже самосъзнанието на някои шофьори е ниско, пие две патрончета водка. И го спират полицаи. Кой понася санкциите тогава?", попита Илчев в студиото на Bulgaria ON AIR. И отговори, че потърпевши са само фирмите, защото служебните автомобили остават без номера от 6 месеца до една година, плащат данъци, а колите не вървят.

Илчев разказа, че негов шофьор е получил акт докато кара личния си автомобил, а когато бил проверен по време на работа и се оказало, че не си го е платил, били свалени номерата на служебния автомобил.

"И камионът сега стои на трупчета", каза Илчев и обясни, че седем негови шофьори са хванати с нарушения и седем негови автомобила са със свалени номера. Загубите му са за 45 000 лева без да има никаква вина.

Според Владимир Тодоров от Асоциацията на пострадалите при катастрофи обаче бизнесменът трябва да има отговорност за шофьорите, които наема.

"Това е транспортна компания. Тя трябва да извършва контрол както върху превозното средство, така

и върху хората, които наема", каза той. Тодоров даде за пример шофьорите в градския транспорт, които са проверявани с дрегер всяка сутрин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
6
 
3
 
! Отговори
Бизнесмен преди 6 години
Като чета коментарите на 26, 27 и прочие пак се убеждавам че качествена работна ръка в БГ няма. Монетата винаги има две страни, но селско-комплексарското мислене не вдява. И пет хиляди лева да ти е заплатата, като не ставаш-не ставаш. И освен това заплатата не се получава даром, а се изработва. А това че повечето хора с акъл заминаха да работят навън е вярно (затова тук няма читави служители), но причината не е в бизнесмените, а в политиците. Които между другото са гласували този *** закон.
33
6
 
3
 
! Отговори
шматка преди 6 години
До гостА ако всичко му е наред и направи издънка.Винаги има първи път.Защо аз трябва да нося отговорност за действията на пълнолетно лице.Ако съседа ти е скандалджия и един ден убие някого ти трябва ли да влезеш в затвора за това че не си предотвратил убийството.
32
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътували двама тарикати с кораб в океана,но по едно време корабът аварирал и започна л да се пълни с вода.-Приятел,струва ми се корабът потъва-казал единия.-Карай бе,квоти пука,да не е на баща ти-отвърнал му другия!Та те такава ни е работата,Булгаристнска! И работниците ни са такива и шефовете и бизнесмените,че и тези които ни управляват!
31
4
 
11
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Да, трябва фирмата да го отнася, при това глобите за юридически лица трябва да са в пъти по-високи! Така ще се научат да си подбират персонала! Лесно е, преди да го назначиш - искай да ти представи справка от КАТ за нарушенията! Като видиш разпечатка от N-брой листа /с превишена скорост, минаване на червено, извършил ПТП, алкохол, отнемане на свидетелство/, за какво ти е такъв служител?!
30
6
 
5
 
! Отговори
шматка преди 6 години
Тука половината които коментират само са виждали камиони.Как ще контролираш дали шофьора е пил ако тръгва от друг град.Той е там сам.Може да направи каквото си иска.Чудно ми е как старите автобуси на гр.транспорг никой не ги спира.
29
5
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
а когато служебния автомобил няма застраховка или преглед,поради забравяне от страна на работодателя,кой го отнася.шофьора,дали после шефа му му плаща глобите...
28
3
 
2
 
! Отговори
Митев преди 6 години
До АнонименАко искаш хирургът може да ти прави операцията и за 5 часа. Пък, ако ти се струва скъпо, направи си я сам. Това е ОПЕРАЦИЯ, а не спринтово бягане.
27
4
 
14
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
тепърва бизнесмените като тоя отдолу и този от записа ще усещат какво е ЛИПСА на раб.ръка. Дълги години си веехте коня, "ще ми целуваш ръката дето те храни", "де ши идеш бе" и прочие. Така и не разбрахте, че влизането в ЕС ще промени нещата тотално, затова и го мразите толкова ЕС. Осигурявабе на половин раб.ден, извънреден труд без да се плаща, обиди, унижения. В момента ВСИЧКО качествено БЕГА. В България остава некадърното, а кадърното ИСКА ВЕЧЕ МНОГО ПАРИ ! И това е само началото.
26
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Бизнесменака като гледам повечето коментатори тук не са наясно с проблема с липсата на работна ръка в България, значи нямат фирми а работят за някого.---Ало Бизнесменчето... Ще се учудиш как повечето коментатори тук. са В ПЪТИ ПО НАЯСНО от тебе за липсата на работна ръка в българия, защото това сме ние. Обаче:1.това не означава, че за вас законите няма да важат.2.тази ЛИПСА я предизвикахте ти и събратята ти -"бе къде ще иде, то навсякъде е като при мене". Еми - у чужбина не е! Колбасар!
25
3
 
18
 
! Отговори
До 25 Бизнесмен преди 6 години
Работна ръка в България все още има, но за 500-600 лева заплата няма и няма да има за теб и останалите мафиоти.
24
14
 
5
 
! Отговори
Бизнесмен преди 6 години
Така като гледам повечето коментатори тук не са наясно с проблема с липсата на работна ръка в България, значи нямат фирми а работят за някого. И като гледам как работят, пишейки по форумите, не знам откъде този бизнесмен да си намери читави работници.
23
4
 
19
 
! Отговори
Твой колега преди 6 години
Брат, сам си се насадил на л.... Аз също возя товари за строителството, моите шофьори всяка сутрин си показват на шефа на гаража документите и духат в дрегера. Чак тогава им се дават ключовете. Защото камионите са чистак нови и плащам лизинг. Банката не й дреме че на Гошо са му взели книжката през нощта, иска си вноската. Оправи си нещата във фирмата. Ако трябва плати на консултант да ти покаже как се прави.
22
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"работата му била да върти "бизнес""За тях въртенето на "бизнес" е същото като въртенето на синджирчето.
21
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Аз лично съм плащал 1000 лв само на хирурга за 30 минутна операция."Заради такива като тебе, родните лекари се научиха на корупция и сега не си вършат работата съвестно дори и за деца, ако не им броиш рушвет предварително.
20
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами когато друг служител сгреши нещо в работата, кой го отнася? не само служителят, ами и фирмата. Внимавайте какви римляни наемате.
19
9
 
20
 
! Отговори
harri преди 6 години
Ми като има претенции - сяда зад волана и сам си кара камиона.Аман от некадърни бизнесменчета" - работата му била да върти "бизнес". Смях в залата.Като не можеш всеки ден да си проверяваш хората, ще си назначиш човек да го прави.И като искаш да ти върви "бизнеса" ще си назначаваш читави хора с прилични заплати.
18
6
 
13
 
! Отговори
До ГНЕВЕН 16 преди 6 години
Сори брато но проблема си е твой. Кадърните лекари взимат по 2000 на ден и повече. Аз лично съм плащал 1000 лв само на хирурга за 30 минутна операция. Отделно на болницата. Всеки сам си избира. Ако сметнеш БВП се пада по 100 000 на година на човек. А хората работят за по 10 000 на година. Някой им прибира останалите 90 000 всяка година. Следователно трябва да се спре с кражбите и мизерията на народа и да се дават по 3000 на шофьорите за да имаш качествен материал а не 80% де-били.
17
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Трява фирмата да отнася вината, защото тя е наела шофьорът. Тя трябва да е наясно с това дали шофьорът е отпочинал, пил или използвал наркотици и ако е налице едно от трите да не му позволява да кара.
16
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И какво ще ме спре мен да си регистрирам фирма, да си купя една кола на името на фирмата и да карам всеки ден пиян и без книжка. Ами те не могат да свалят номерата на колата защото е фирмена. И така аз си карам пиян и без книжка и най-много да ме задържат за 24 часа и то ако им се занимава. Аз съм безсмъртен.
15
11
 
30
 
! Отговори
12 преди 6 години
Интервю за работа, двама шофьори. Единият перфектен, иска заплата 3000 лева. Другият малко по така, леко бръснат, леко неизпран, доволен и на 1000 лв щот ще си покрадва от бензинеца, ще покрадва от товара и шса опраи. И сега този бизнесмен се опитва да ми каже, че не носи вина за избора си на шофьор? Абе я......