Закрила със сила! Социални притискат майка да остави детето си!

Израснала съм по домове, зная какво е, брани бебето си тя
57
Закрила със сила! Социални притискат майка да остави детето си!
Кадър: Господари на ефира

Служителка в "Социално подпомагане" в София настоява млада майка да остави детето си на приемно семейство въпреки желанието й да си го гледа. Експертът Петя Василева дори заплашила, че ако детето не бъде дадено, то ще бъде отнето с полиция.

За това съобщи самата майка, а Държавната агенция за закрила на детето започна проверка.

Експертите на ДАЗД ще проверят изцяло случая и ще предприемат необходимите мерки и последващи действия, обявиха от Агенцията.

Случаят доби публичност преди дни, когато момичето сигнализира пред "Господари на ефира", че държавата й предлага да й помогне като... й вземе детето.

Момичето е настанено в звено "Майка и бебе". Младата майка е израснала в дом и не иска да се откъсва от детето си.

"Знам какво е, дори и в приемно семейство ще изгуби връзката с мен", каза тя. И добавя, че и за детето ще е по-добре да е с майка си.

"Докато бях бременна, всичко беше наред. Когато родих обаче, служителите започнаха да ме карат да си дам детето в приемно семейство. Според тях така щяло да бъде най-добре за него. Аз обаче отказах, защото детето е най-добре при майка си", разказа жената.

Според нея са я увещавали да го направи, за да дадат детето й за осиновяване. Тя обясни, че има и други такива случаи, но останалите млади майки се страхували да говорят.

На последната среща социалната служителка казала, че тъй като момичето няма работа и квартира, или ще й вземат детето с полиция, или ще я преместят в друго звено в страната.

Петя Василева отказа да коментира случая, единствено обясни, че е действала адекватно. Според директора на "Социално подпомагане" в район Сердика в София всички грижи за майката са направени.

Според информация на екипа, направил предаването, за дете в приемно семейство по европрограма се дават по 1000 лв. на месец, а държавната помощ за самотна майка е малко над 137 лв.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
2
 
1
 
! Отговори
Последните коментари преди 9 месеца
са от някой, който просто не е запознат със случая.
Да не се бъркаме в живота на "младите хора"!
Какви млади хора? Тази е малолетна, от етноса. Не била имала шансове! Дадени са й шансове - расла е в социален дом, никой не я е спирал да ходи на училище. Тя обаче решила да води полов живот, забременяла, не е казала навреме, родила, но не знае от кого.
И сега някой тук предлага "да не й се бъркаме в живота"! Да не й пречим да си живурка от соц.помощи,вместо да учи!
И не съм старче, под 30 г. съм.
55
3
 
0
 
! Отговори
Да се разбере преди 9 месеца
До 51
Къде виждаш лозунги,бе? Май и насън ти се привиждат такива.Не съм мургавел,нито пък от онзи етнос.Просто човек,който мисли логично има милосърдие и не е злобен!Пийнете нещо за успокоение...
54
3
 
0
 
! Отговори
Не,не,не преди 9 месеца
Глупости,глупости и пак същите глупости..
.До 52
53
2
 
1
 
! Отговори
Вземи диазепам преди 9 месеца
До тоя 27
Старче,това твойто направо на фашизъм прилича или на някакъв сбъркан режим!Откъде се появявате такива,бе!?Не измряхте ли вече!?Главите ви пълни с глупости,устите ви бълват злоба,към всичко което е младо и иска да живее...Отврат..
52
6
 
3
 
! Отговори
До мами преди 9 месеца
Европейските фондове се пълнят от вноските, които държавите-членки на ЕС всяка година задължително правят? Тези пари са от джоба на данъкоплатеца. Онези, които управляват ЕС, решават как да се разпределят тези пари. Съвсем по комунистически! Един работи и плаща данъци, а друг решава на кого да се дадат парите!
Откъде накъде ще й плащаме на тази, само защото е решила да прави секс, вместо да учи? Досега ние сме я хрантутили, сега ще храним и детето й! Когато започне да работи, да й дадат детето
51
1
 
5
 
! Отговори
До 47, 48, 49 преди 9 месеца
Комунистически са твоите лозунги.
Щото е от етноса, да й оставят детето, нищо че е непълнолетна, без дом и без доходи!
това ви е мечтата на вас, някой да ви дундурка и хрантути като през соца! Не знаеш колко вида помощи ви отпускат, само защото сте от етноса, така ли? И, ако може, да не учите, а да .. по едно дете и така да си осигурите редовен месечен доход.
Иска ви се, ама няма!
50
3
 
6
 
! Отговори
Мами преди 9 месеца
До,31До До
Тия 1000 лв не ги дава данъкоплатеца,а са от европейска програма,не бой се не те бъркат тебе.Можело е да роди момичето,направило го е.Сега иска да си го гледа .Смело и правилно постъпва!И иска да я оставят на мира всякакви социални ***,които и бъркат в живота.
49
3
 
3
 
! Отговори
Абе не ти ли казах преди 9 месеца
ДоБПФ,37
Това БПФ да не е български патриотичен фронт,а?Чичо,не се бъркай в живота на младите хора,а най-добре изобщо да не се бъркаш никъде!Такива думи като ,,въдворяване,,се използват за луди хора,но дори и за тях вече не се говори така.Тотално са ти остарели понятията,остани си с тях в миналото!
48
3
 
3
 
! Отговори
Махай се преди 9 месеца
До Анонимен 45
Ей,чичо какви са тия комунистически заповеди!!Къде се намираш,бе!В кой век си,да не връщаш от Сибир!?Най-добре се заври някъде и кротувай!
47
2
 
5
 
! Отговори
Право преди 9 месеца
До Анонимен44
Как кой се натиска да става приемен родител,бе!?Който иска да взема 1000лв.на месец.Къде си видял тия 22 вида соц. помощи за самотните майки?Сънувал си нещо.Защо не може да си представите,че едно момиче иска да си гледа детето?!Толкова ли сте оскотели!?
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Не бедете лицемерни и несправедливи съдейки предварително майката ,тя и без това не е имала много от възможностите и шансовете който сме имали болшинството от нас.Би трябвало да и се даде възможност и да и се помогне за да докаже ,че може сама да се грижи за себе си и детето,а не предварително да я съдим.
45
8
 
9
 
! Отговори
Предложеното от БПФ преди 9 месеца
е най-добро. Щом като толкова държи сама да си отгледа детето, да й намерят работа. Никакви помощи за здрави млади хора, които не са се осигурявали и нямат намерение да работят.Ако такъв създаде дете, да го задължат да работи, за да си храни детето, законът трябва да се промени в тази насока, а не да ми мрънкат, че са подписали споразумение, с който държавата ни се ангажира у нас да няма принудителен труд.
Законите се създават според спецификата на страната.Ние имаме да се справяме с хрантутници
44
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен Кой се натиска да стане приемен родител на толкова малко дете?
И кой ти е казал, че няма достатъчно деца? Има колкото щеш!
Знаеш кои стават приемни родители. Те предпочитат детето вече да търчи, да щъка по маалата и да се прибира само за да вземе филия хляб или вечер, за да спи.
Тази не си дава детето, защото то й гарантира сигурен месечен доход. Не са
само 137 лв, общо 22 вида помощи са.
43
0
 
5
 
! Отговори
Конвенция преди 9 месеца
Ако бяха приели Истанбулската конвенция сега щяха да я пречупят. Може да си представим какво насилие ще се изсипе над обикновените хора
42
0
 
15
 
! Отговори
"-" преди 9 месеца
Така наречената "социална служителка" май не за пръв път се превръща в посредник за търговия с осиновяването на деца от богати бездетни семейства!
41
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Толкова простотии прочетох, че ми се повдига...Социалните са в комбина с кандидати за приемни родители, защото за това се получава солиден доход.Само че деца няма достатъчно за всички желаещи да се правят на родители.Затова дават рушвет на социалния, той пък им намира деца, понякога точно като притиска такива самотни майки или изоставени от близките им жени, като ги принуждава да си дадат децата в приемно семейство.Добре е направила жената, че се е обърнала към медиите, дано я оставят на мира
40
2
 
2
 
! Отговори
Наблюдател преди 9 месеца
Явно ...... никой в Бг не иска да осиновява.
Освен това ако дават по 1000 лева на "самотно" знаете какво ще стане с ........, че и не само с тях.. И няма да има кой да изкарва тези пари.
39
2
 
4
 
! Отговори
venix преди 9 месеца
Много, да не кажа всички, безобразия в страната се правят с пари на Сорос. Всичко си върви по план. Направо си ни затриват. Ако щеш.
38
2
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 9 месеца
Тези "социални" са се самозабравили! Както и данъчните, както и всички държавни хрантутници! Време е държавата да ги обърне с хастара навън, но ще има ли ресурс за това?!
37
2
 
15
 
! Отговори
БПФ преди 9 месеца
КОЙ от Европа плаща купища пари за подобни еничарски действия ???

ВСЕКИ трябва да носи отговорност за децата които създава - на тази да и оставят детето, но и да я въдворят трудово, тоест да и намерят работа и - да си го гледа, щом държи на него. Ако е вярно, няма да се противи.