Закрила със сила! Социални притискат майка да остави детето си!

Израснала съм по домове, зная какво е, брани бебето си тя
27 мар 2018 17:45,
57
Закрила със сила! Социални притискат майка да остави детето си!
Кадър: Господари на ефира

Служителка в "Социално подпомагане" в София настоява млада майка да остави детето си на приемно семейство въпреки желанието й да си го гледа. Експертът Петя Василева дори заплашила, че ако детето не бъде дадено, то ще бъде отнето с полиция.

За това съобщи самата майка, а Държавната агенция за закрила на детето започна проверка.

Експертите на ДАЗД ще проверят изцяло случая и ще предприемат необходимите мерки и последващи действия, обявиха от Агенцията.

Случаят доби публичност преди дни, когато момичето сигнализира пред "Господари на ефира", че държавата й предлага да й помогне като... й вземе детето.

Момичето е настанено в звено "Майка и бебе". Младата майка е израснала в дом и не иска да се откъсва от детето си.

"Знам какво е, дори и в приемно семейство ще изгуби връзката с мен", каза тя. И добавя, че и за детето ще е по-добре да е с майка си.

"Докато бях бременна, всичко беше наред. Когато родих обаче, служителите започнаха да ме карат да си дам детето в приемно семейство. Според тях така щяло да бъде най-добре за него. Аз обаче отказах, защото детето е най-добре при майка си", разказа жената.

Според нея са я увещавали да го направи, за да дадат детето й за осиновяване. Тя обясни, че има и други такива случаи, но останалите млади майки се страхували да говорят.

На последната среща социалната служителка казала, че тъй като момичето няма работа и квартира, или ще й вземат детето с полиция, или ще я преместят в друго звено в страната.

Петя Василева отказа да коментира случая, единствено обясни, че е действала адекватно. Според директора на "Социално подпомагане" в район Сердика в София всички грижи за майката са направени.

Според информация на екипа, направил предаването, за дете в приемно семейство по европрограма се дават по 1000 лв. на месец, а държавната помощ за самотна майка е малко над 137 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 31Грешиш! Моят безгрижен живот беше до 6 г. После - училище, университет, работа, семейство, плащане на солидни данъци, подпомагане на една от закъсалите възрастни роднини.И категорично заявявам, че ми е крайно неприятно с парите от мои данъци да се финансира съществуването на па_ра_зити! Приемам с парични бонуси да се поощрява раждането на второ дете от всяка осигуряваща се жена с образование.Мислете, вместо да хленчите милозливо в полза на безотговорни хрантутници!
33
1
 
35
 
! Отговори
До 28 преди 6 години
Да отвратително е защото,не всяка майка е това което описвате!Как го мислете следното тогава,вдовица на 31 г,починал съпруг на 42г работещ и грижовен,майката с две деца,работи и учи а държавата помага с 150лв на дете!И ще кажете,че това е нормално?А хора на които това е бизнес "приемно семейство" взимат по 1000лв!Отвратително някой да смята,че едно дете ще е по добре без родителя си,ако той е нормален човек и го обича!!!
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Приемните семейства винаги са Роми , българи не биха се занимавали с това.
31
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това си е криминален случай. РЕКЕТ.
30
8
 
11
 
! Отговори
До До 1 преди 6 години
Акъл имаш ли?Да даваме по 1 000 лв на месец на всяка малка ромка, която се е изплюла върху закона и е доказала, че не й пука за изискването, формулирано в Конституцията - да учи до 16-годишна възраст!Била отгледана по соц. домове! Значи, отгледана е с наши пари. И какво прави, за да се отблагодари? Защо не си намери работа? Бързала да изцвъка едно, за да си осигури месечен доход. Затова не го дава.Възможно ли е да си толкова наивен? Да й били дадени на нея тези 1 000 лв месечно. Боже опази!
29
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 28ти лично едва ли плащаш нещо на тази държава освен акциза на цигарите, но то парите ги дават родителите ти, така че не се брои
28
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крадливи мафии от много институции се крият зад държавата. Нужни са сериозни и отговорни хора с нови закони.ТОВА да вземеш детето от майката насила си е престъпление.
27
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре са го замисли ли другарките. Момичето няма никой от никъде да се застъпи за нея. Взимат и детето предоставят го на приемно тяхно семейство и си делкат всеки месец хилядата лева. Що не го направят този номер на друга да видят как ще им хвъркне скалпа?
26
13
 
8
 
! Отговори
До Отвратително преди 6 години
Държавата ще се оправи тогава, когато се приложат няколко прости мерки.Едната от тях е да се отнемат децата на безотговорни "майки", решили да си осигурят издръжката, като родят дете, без да имат професия, жилище, работа. И освен това да им налагат и глоба за безотговорността, която да отработят, щом като нямат пари!Откъде накъде ще плащаме някому заради наглостта да бърка в джоба ни? Не е ли по-добре да дадем тези пари при раждане на второ дете от образовани, осигурени жени?
25
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ми дайте тогава цялата държава да си разменим децата, и да станат приемни, 1000 на месец някой друг да се води на хартия че ги гледа, естествено че не физически. Щото като станат пълнолетни доведеният баща почва сам да им прави бебета и да *** помпа както бащата на илон мъск на 70 с доведената си дъщеря на 30, която отглежда от 4 годишна. По 16 деца на всеки. Навит съм на 50:50 сплит.
24
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BurzumОт етноса е.
23
1
 
16
 
! Отговори
До Анонимен 4 преди 6 години
Редно ли е да се поощрява ранното безотговорно раждане? Ако дават не на приемни семейства, а на такива като нея по 1 000 лв месечно за всяко дете, които биха родили,знаеш ли какво чудо ще настъпи? Няма да остане нито една незабременена малолетна ромка, и след като роди, на следващия месец пак ще е напомпана!И приемните семейства са ромски, но на тях им дават по едно такова дете.Така че, ако си умен, настоявай да се дават по 1 000 лв месечно на дете на българки с минимум средно образование!
22
1
 
12
 
! Отговори
Кирил преди 6 години
Браво Dnes.bg!! Сега повторете примера, като пишете за корупцията в НАП.
21
11
 
12
 
! Отговори
Направила сметката преди 6 години
Освен тези 137 лв, н самотна майка от етноса се полагат и много други помощи и бонуси. "Младата майка" добре си е направила сметката. Вместо друг да взимапо 1 000 лв месечно от европрограма, тя ще може да скубе от джоба на българския данъкоплатец. Ако остане без детето, ще трябва да работи, за да яде. Да не е луда?
20
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОтвратителноEвропейски ценности, свиквай или си ходи в Русията, а?
19
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Няма да се оправим докато не сритаме бабугерчетата-партийци (бивши) от ведомствата и администрацията! Гледах предаването и мога да кажа че служителката както и нейния началник бяха солидно неприятни простакеши и на всичкото отгоре нагли по "партийна" линия! За такива истински гадове просмукани от селящина си трябват батковци/батки на анаболни стероиди за да им вземат страха. Това са помийни характерни пишман-българи за смет!
18
2
 
35
 
! Отговори
Отвратително преди 6 години
Приемно семейство 1000лв,собствената му майка 137лв,не го разбирам само на мен ли ми звучи ***?
17
1
 
13
 
! Отговори
Primas Prime преди 6 години
Искат да го отнемат не защото искат да го предпазят а за да го направят терорист чудовище като порасне и да всеят страх сред хората.Аз ви надигаме вас хората да спрете да се подчинявате те няма да се ограничат с едно дете ще вземат и вашите деца а може би и жените ви някой ден затова най добре се убединете за общото благо Никой няма право да взима децата от техните родители.Амин!
16
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Геноцид!
15
4
 
16
 
! Отговори
еврогейзер преди 6 години
В Норвегия ще и го вземат на минутата,и ще го дадат на хомодвойка!И ако писка,може и в затвора да отиде!