Зоополицаи, ветеринари и спасители при бедстващите коне

Не се знае все още какво е станало с другите 29 животни
27 мар 2018 20:49,
16
Зоополицаи, ветеринари и спасители при бедстващите коне
Снимка: Архив, Булфото

Екип от зоополицаи, разследващи полицаи, ветеринари и планински спасители успя да стигне до местността Бегбунар в Осогово, където туристи откриха десетки умрели от студ и глад коне.

Експертите са започнали работа на терен при много тежки условия - метър и половина сняг, каза ръководителят на групата д-р Емил Гъгнев, цитиран от БНР.

Още по темата

Само три трупа на умрели коне са открили разследващите полицаи и екипът от специалисти. Открити са живи 26 животни, 13 от тях са чипирани - установени са като собственост по идетнификационната марка.
Все още не се знае какво е станало с останалите над 29 коня - колко са били те, дали не са изядени от хищници или са под дебелия близо 2 метра сняг.

Собственикът на стадото Петър Пищелов каза, че животните преди три месеца са били около 70.
Междувременно, доброволци от организацията "Четири лапи" и планински спасители от Кюстендил, качиха и днес храна за бедстващите животни.

Районната прокуратура в Кюстендил образува досъдебно производство за причинена смърт и за трайни увреждания на неустановен брой коне в Осоговската планина, както и за жестоко отношение към животни.
Ако бъде доказана вината му, собственикът може да получи до 3 години затвор. Той ще бъде разследван за неправомерно ползване на евросубсидии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За бедстващите животни в случая се организира адекватна кампания и организация, прокуратурата се самосезира - добре! Но по Националната телевизия в събота по "Бразди" излъчиха нещо , което беше потресаващо - също случай на небивала агресия срещу крави , телета и животновъда Атанас от Св.Влас . В репортажа излъчиха вида на окървавените животни - отрязани опашки , прободени и т.н. Прокуратурата в Несебър е отказала да приеме, че има закононарушение. Каква е разликата в двата случая?!?
15
0
 
0
 
! Отговори
Шопо преди 6 години
А дека беха досега тия лебояди ?
14
0
 
5
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Този тарикат, който е взел субсидиите, сега да вържат на снега и да го оставят да се намръзне хубаво, да го пуснат, когато върне парите!
13
0
 
8
 
! Отговори
Габи преди 6 години
Този грозен *** още ли не е заключен...какво се мотае гл.прокурор. не го ли разплака тази ужасяваща картина. Да се вземе в ръце и да му извие врата към подходящ затвор....
12
2
 
5
 
! Отговори
BG СМЕШКИ преди 6 години
много *** е българският народ да знаете ! и коравосърдечен и злобен ....
11
8
 
2
 
! Отговори
annybody преди 6 години
Къде са сърцераздирателните вопли на екоталибаните?А, да - спасяват щъркели в Североизточна България.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ДФЗ си плаща субсидиите като стой та гледай. От тея еврофондове не само хората, но и животните страдат.
9
0
 
3
 
! Отговори
Ицо преди 6 години
Ама утре и ние военните идваме,дръжте се братя и сестри
8
0
 
15
 
! Отговори
:( преди 6 години
Милите измъчени животинки! Дано пък се окаже, че откритите живи са всички и че тоя *** е излъгал за броя им, за да измъкне повече субсидии. Дано да е така!!!
7
1
 
15
 
! Отговори
ХХХ преди 6 години
Дори и не знае броя на конете си мърльото .....горките животинки ....тоя заслужава да го вържат там при конете да стои докато не започне да здава багажа и чак тогава да го пратят при любящите затворници !
6
14
 
4
 
! Отговори
до 4 преди 6 години
Господине да не мислиш, че ги викаме на интервю с психолог всички кандидати за субсидии? При цялата мега бюрокрация остава да им искаме и медицинско да си носят.Апелирам да не се говорят глупости наизуст и да не се сипят обвинения срещу служители, които са го одобрили без дая сте наясно изобщо със системата. По-същата логика аз мога да заявя, че ти си виновен за войната в Сирия! Само капацитети в тая държава1
5
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече конете не отлитат на Юг. Обърка се светът.
4
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо давате субсидии на видимо нено-рмални индивиди? Този не са ли го видяли че не го слуша главата? Само като му видях физио-мутрията по тивито и ми стана прозрачен. Този е сатаниско из.чадие. Кои са тези които са го одобрили по тази програма? Веднага да се разследват защото и те са в играта. Делка ли са си субсидиики без да знаят защо. Тези коне са оставени на произвола на съдбата. Защо есента не са свалени в равнината да им направят конюшни и да им подсигурат храна? Вашта *** селян-дурска!
3
0
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 6 години
Искам и Бойко и Радев и Корнелия и Местан и Бюрека и Цветанов при конете.
2
0
 
14
 
! Отговори
малко да ви улесня преди 6 години
Вместо да разследвате за неправомерно ползване на евросубсидии, издирете правомерно ползвалите ги. За първите ще трябва изцяло нов орган да се създаде със стотици разследващи, а за вторите една тетрадка от 16 страници за 35 стотинки..
1
0
 
11
 
! Отговори
Аз ли преди 6 години
Кой ще плати цялата хамалогия на институцийте, за работата която собственика не е свършил?