Няма лъжа, няма измама! Стара Загора е Център на вселената

Общинският съвет обяви конкурс за паметник за идеята
29 мар 2018 16:22, Красимир Ангелов
58
Няма лъжа, няма измама! Стара Загора е Център на вселената
Снимка: Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора даде съгласие да бъде даден старт на конкурс за изграждане на монумент "Стара Загора – Център на Вселената". Предложението бе прието с 42 гласа "за" на редовната сесия на местния парламент.

Идеята датира от преди 14 години, когато бяха поставени 2 билборда на изходите на града, които гласяха на английски "Добре дошли в Стара Загора – Центърът на Вселената". Инициатор на идеята и тогава, и сега, е местният бизнесмен и по-късно депутат от ГЕРБ Пламен Русев. Той отдавна е патентовал идеята и по думите му инициативата ще увеличи сериозно интереса към града както у нас, така и в чужбина.

Любопитната инициатива има за цел да развие алтернативен туристически бранд, който да повиши разпознаваемостта и интереса към града, като поставя в основата 8-хилядната история на града, който е един от най-старите в Европа.

По думите на инициаторите в света има няколко подобни точки, които са обявени на края и средата на света и в момента тези места се радват на много добър поток от чуждестранни туристи. Досега обаче нито един град не е обявен за Центъра на Вселената.

Очаква се паметникът да бъде поставен в централната градска част до входа на регионалната библиотека "Захарий Княжески". За целта Пламен Русев и още един бизнесмен - Николай Далаков, са обявили награден фонд от 6 000 лева, с които ще бъдат отличени победителите в конкурса за бъдещия паметник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
5
 
! Отговори
Аре у лево преди 6 години
До aert!Стара Загора никога не е бил западащ град. Напротив-един от най-развитите и хубави градове е. А относно инвестициите градът се нарежда след София, Варна и Пловдив. Ако на това му викате западналост, не знам... Лично аз съм за това, което са направили в Зарата за "Център на Вселената" и им пожелавам успех в борбата с българската простотия.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До старозагорецТи не си никакъв старозагорец ,а Keлeш...Стара Загора е класирана на 1-во място в категорията Малки региони на бъдещето ефективност на разходите в престижната класация за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа в класацията Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19 на авторитетното издание fDi Magazine на Файненшъл Таймс.Кой друг град ще се похвали с такава награда...?
47
3
 
0
 
! Отговори
Затвор за П.Лозева! преди 6 години
Оная заралийка дето избомби 100-ина човека с фалшиви кредити за 200 бона няма да е сама. Беше същия болен мегаломански мозък.Как пак всичко се потули бе.. 2 г. и нищо...мамка им нагла тарикатска?!!! Тези от ГЕРБ са същите ***, при това заемат ключови позиции... !!!!!! Трай да те тъпчат е нашата работа!!!!!!!
46
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Центъра на какво??????? Айде бе!!!!!!нещо сте се объркали!!!!!
45
5
 
5
 
! Отговори
Redhorn преди 6 години
Балканска мегаломания в комбинация с типичната нашенска простотия.
44
3
 
10
 
! Отговори
старозагорец преди 6 години
Когато някой загуби връзка с реалността, загледан в собствения си пъп, може да реши ,че пъпът му е център на света. В нашия случай пъповете на общинските ни съветници са в Стара Загора и поради тази причина градът ни автоматично става център на света. А проблемите на града - кучета ги яли !
43
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Само *** хора могат да НЕ проумеят идеята на това начинание...Като гледам коментарите ми става ясно, защо България няма да изплува скоро на повърхността на блатото в което се намира...Tъпoтия и завист в изобилие...
42
2
 
8
 
! Отговори
Заралийка преди 6 години
И е град на правите улиците (няма да се загубиш лесно, освен в никоя изба при краставиците на съседа), защото нас два пъти ни палиха под турско, пък след Преврата на Бай Тошо и операта ни запалиха, но това е друга тема.
41
11
 
1
 
! Отговори
ST преди 6 години
От кога това, с тоз мек провинциален диалект? Преди на ЦСКА пари им даваха да играят срещу Беройци и не се натягаха да идват. Но Редакцията си знае.
40
2
 
20
 
! Отговори
Зайко-Байко преди 6 години
Балканска мегаломания в действие. Стара Загора е " Градът на липите и поетите"! Там съм прекарал най-хубавите години от своя живот! " Аязмото", " Загорка", "Верея", "Чарка", кино " Гео Милев", кино " Комсомол" сладкарница "Славянка" , о забравих закусвалня " Берое " дискотеката в халите, басейна и колодрума. Това си беше за мен център, на моя свят, за другите не знам.
39
4
 
3
 
! Отговори
Той преди 6 години
До Анонимен Много си ***. Почети малко история.
38
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стара Загора е велик град, който е просъществувал, съществува и се развива до днес въпреки че турци и евреи са искали да го унищожат, а комунистите съсипят. Пример за това е Старозагорското клане, което е нещо почти невиждано в световен мащаб
37
0
 
18
 
! Отговори
"-" преди 6 години
Зарата е братче център на планетата,Зарарата е братче център на Вселената...Зарата, Зарата мой малък Лондон,Зарата, Зарата обичам теей...-))))))))
36
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Стара Загора няма местен парламент.
35
8
 
6
 
! Отговори
diabl преди 6 години
mnogo e strashno kato se poqvat takiva hora s bolni mozqci.trqbva na momenta da se trepat zashtoto stava strasho.maloumieto zapo4va da se poqvqva v st, zagora i nema spirane.ujas !!!
34
7
 
31
 
! Отговори
aert преди 6 години
смях.."oбщинският съвет в Стара Загора" да не се излага, а да помисли как да привлече западни инвеститори в този западащ град, в последните години от града избягаха хиляди квалифицирни специалисти, поради липсата на квалифицирана работа.
33
5
 
27
 
! Отговори
старозагорец преди 6 години
Цялото това нещо с 'Центъра на Вселената' наистина тръгна от два билборда на входовете на града които рекламираха заведенията на въпросния г-н. Интересна идея е за билборд рекламиращ местно заведение/хотел и т.н. После всички започнаха да го приемат като шега. И то е точно това - една шега. Не е нужно да се правят паметници на бъзици (иначе Б.Б. ще има най-много паметници в света).Ще станем за смях с такъв паметник. Да го направят като табели на входовете на града и толкова. Стига мегаломания!
32
8
 
35
 
! Отговори
(-_-) преди 6 години
Тия са кръгли ***.. Някога също са вярвали, че земята е център на вселената, ама да правиш евтини туристически изцепки с тоя изстрадал град, на 2 пъти опожарен от турците - здраве му кажи..
31
1
 
23
 
! Отговори
Haivan преди 6 години
Добре, сега важното е да се концентрират само около центъра - щото ако тръгнат да строят и Вселената! Ето тогава ще го закъсаме. :-)
30
9
 
32
 
! Отговори
Harvard преди 6 години
стига с тая мегаломания бе! правете фабрики и училища!