Няма лъжа, няма измама! Стара Загора е Център на вселената

Общинският съвет обяви конкурс за паметник за идеята
29 мар 2018 16:22, Красимир Ангелов
58
Няма лъжа, няма измама! Стара Загора е Център на вселената
Снимка: Община Стара Загора

Общинският съвет в Стара Загора даде съгласие да бъде даден старт на конкурс за изграждане на монумент "Стара Загора – Център на Вселената". Предложението бе прието с 42 гласа "за" на редовната сесия на местния парламент.

Идеята датира от преди 14 години, когато бяха поставени 2 билборда на изходите на града, които гласяха на английски "Добре дошли в Стара Загора – Центърът на Вселената". Инициатор на идеята и тогава, и сега, е местният бизнесмен и по-късно депутат от ГЕРБ Пламен Русев. Той отдавна е патентовал идеята и по думите му инициативата ще увеличи сериозно интереса към града както у нас, така и в чужбина.

Любопитната инициатива има за цел да развие алтернативен туристически бранд, който да повиши разпознаваемостта и интереса към града, като поставя в основата 8-хилядната история на града, който е един от най-старите в Европа.

По думите на инициаторите в света има няколко подобни точки, които са обявени на края и средата на света и в момента тези места се радват на много добър поток от чуждестранни туристи. Досега обаче нито един град не е обявен за Центъра на Вселената.

Очаква се паметникът да бъде поставен в централната градска част до входа на регионалната библиотека "Захарий Княжески". За целта Пламен Русев и още един бизнесмен - Николай Далаков, са обявили награден фонд от 6 000 лева, с които ще бъдат отличени победителите в конкурса за бъдещия паметник.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 6 : Момче, стегни се ! С такива *** реклами ще привлечеш *** човеци, като...
8
4
 
14
 
! Отговори
Тодор Колев преди 6 години
На морето дупка....
7
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Доста *** идея. Явно такъв е "матриалът".
6
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз предлагам малко да понамалим и да стане само център на галактиката! Така по-лесно ще се измисли паметника - едно Аязмо върху млечен път!
5
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Дедо ГогоТова реклама... Не е за акъла на такива пocepkoвци, като тебе...
4
7
 
15
 
! Отговори
Щерю преди 6 години
В грешка са - кръчмата у село е...
3
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Идеята е доста оригинална! В интерес на истината изглежда комично сега, но като се повтаря на майтап, ще стане истина в един момент! А и регионът ни има нужда от реклама. Аз съм от Казанлък, имам какво да се види и при нас, и в Стара Загора, има и много минерални извори - Овощник, Старозагорските бани, Павел баня, Ягода... Туризмът може да се развие!
2
12
 
34
 
! Отговори
Дедо Гого преди 6 години
Да се кръсти ли човек, да се смее ли, да плаче ли...Само такива "гении" ли останаха вече тука ?!
1
11
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Депутатите на ГРОБ са център на простотията.