5 г. затвор за трима убити на пътя. Вдовица: Наказват ме пак!

Виновният Любомир имал наказания за висока скорост и преди това
59
5 г. затвор за трима убити на пътя. Вдовица: Наказват ме пак!
Кадър: Bulgaria ON AIR

"Господи, защо Върховният съд ме наказа още веднъж, като намали наказанието на човека, убил мъжа ми и още две жени?!”. С тези думи, премесени със силен плач, посрещнала решението на върховните магистрати вдовицата Корнелия Петкова, майка на три деца, съобщи "24 часа".

Нейният съпруг Атанас Ламджиев, на 46 г., е една от жертвите на 26-годишния Любомир Трайков, син на транспортен бос от Пловдив.

Още по темата
На 18 ноември 2016 г. с луксозното си "Ауди" той помете "Пежо"-то на Ламджиев и го остави на място с 44-годишната Виолета Стоянова, майка на 5-годишно дете.

Инцидентът стана на бул. “Руски” в Пловдив. Девет дни по-късно издъхна и 23-годишната студентка Полина Карастоянова, която също е била в "Пежо"-то.

Върховният касационен съд (ВКС) намали наказанието на Трайков-син от 6 на 5 г. затвор, изтъквайки, че Пловдивският апелативен съд е дал превес на отежняващите вината обстоятелства, а не ги е балансирал със смекчаващите.

“Какво смекчаване? Имаме тежко престъпление с 3 жертви”, недоумява адвокат Марин Марковски, който защитава вдовицата Корнелия Петкова.

Юристът е категоричен, че в случая преценката на магистратите е погрешна и несправедлива спрямо жертвите. Вдовицата е потресена от решението и плаче. 

“Имаме трима убити. Водачът се е движил с 94 км/ч в населено място. Скоростта е много над допустимата. Констатирано е наличие на алкохол в кръвта му. Няма никакво съпричиняване на произшествието от страна на загиналия водач”, изброява Марковски.

Самият Трайков преди това е имал 12 наказания за нарушения на Закона за движение по пътищата. Пет от тях били за превишена скорост.

Решението на ВКС, което е окончателно, предизвика възмущение сред пловдивчани. Социалните мрежи са залетис гневни коментари. Повечето свързват намалената присъда с това, че младежът е син на богат бизнесмен.

На първа инстанция окръжният съд в Пловдив даде 4 г. затвор на Любомир Трайков. Младият мъж призна фактите и делото мина по съкратената процедура.

Близките обжалваха, тъй като наказанието им се видя твърде малко. Апелативният съд в града го завиши на 6 г. и забрани на сина на транспортния бос Младен Трайков да шофира 7 г.

И тази присъда обаче не донесе удовлетворение за роднините на загиналите. Надеждата им беше във ВКС. Решението оттам ги посече.

Те никога няма да забравят датата 18 ноември 2016 г. Това е най-страшният ден в живота на три фамилии. Във фаталната нощ Атанас Ламджиев, племенникът му Димитър, Виолета Стоянова и студентката Полина Караиванова се връщали от магазин в центъра на Пловдив, където поставяли коледна украса. Атанас бил нает от столична фирма за декорация на търговския обект, чийто отговорник била Виолета.

Влюбените Димитър и Полина помагали по-бързо да приключи работата. След като оформили украсата, Ламджиев качил всички на служебното "Пежо", за да ги закара по домовете.

Точно в 1,30 ч на кръстовището на бул. “Руски” и ул. “Ген. Данаил Николаев” били връхлетени от "Ауди"-то на Любомир Трайков. Ударът бил толкова силен, че влачил "Пежо"-то 15-ина метра до близката спирка, в която се спрели. Ламарините на заслона се огънали.

Ламджиев и пътуващата на предната седалка Виолета загинали на място, а линейки откарали Димитър и Полина в болница. Единствено младият мъж оцеля в катастрофата, а студентката издъхна след дни. 

Още в пловдивския съд се разбра, че Трайков-син се е движил с превишена скорост. Макар и по-късно да е била взета кръвната му проба, тя отчела 0,8 промила алкохол.

Бащата на Любомир е собственик на транспортна фирма с над 70 камиона. Синът му бил вицепрезидент на компанията. В нея отговарял за счетоводството и IT осигуряването.

Трайков-старши пое разноските по погребението на Ламджиев, макар вдовицата Корнелия да твърди, че го направил, без да я уведоми. Тя няма брак с Атанас, който е баща на трите ѝ невръстни деца. Именно той се грижел за прехраната на многодетното семейство.

Петкова и сега се ужасява при мисълта, че и тя е можела да бъде сред жертвите. Предната вечер с мъжа ѝ обсъждали и тя да се включи в работата по украсяване на магазина. Атанас обаче я убедил да остане вкъщи, защото децата можели да се събудят и да се изплашят, че родителите им ги няма.

В злокобната нощ Атанас бил само с 45 лева в джоба, които спечелил от аранжирането на украсата в търговския обект.

След кървавата катастрофа първоначално Корнелия се срещна с бащата на Любомир. Тогава тя каза, че Младен Трайков е добър човек. Според нея всеки е можел да бъде на мястото на сина му. Неговата трагедия била не по-малка от тази на нейното семейство. Бащата на момчето се ангажирал да осигурява месечна издръжка на сираците.

Тези договорки между вдовицата и Трайкови я изправиха срещу семействата на останалите жертви - близките на Виолета и Полина.

Впоследствие Петкова обяви, че е върнала показно помощта След което се присъедини към роднините на другите жертви и каза, че иска най-строго наказание за Любомир Трайков.

Според Марковски вдовицата ще предяви иск за обезщетение пред застрахователната компания. Тя настоява за всеки член от семейството да получи по 250 000 лева, или общо 1 милион.

“Предстои да заведем дело на база на решението на ВКС, тъй като има осъдителна присъда, а компанията може да предяви и регресивен иск”, каза адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Крайно време е народа да вземе правосъдието в свои ръце, и първите които трябва да го отнесат са точно съдии и прокурори
30
0
 
16
 
! Отговори
Вълчев преди 6 години
До некадърната журналистка,написала това-като преписвате,поне се осъзнайте-Полина един път е Карастоянова,после-Караиванова-всъщност е е Караиванова-от къде зная ли-просто поли ми е племеница-дъщеря е на сестра ми-а това,че ВКС намали присъдата на "перспективния " Трайков въобще не е сензация-просто БГ-дори никой не вярва,че ще лежи наистина
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Нормално като за ***.
28
1
 
6
 
! Отговори
пожелавам преди 6 години
на този гнусар долу и той да осребри така роднините си, всичките
27
13
 
5
 
! Отговори
до 10 преди 6 години
До Анонимен10,не й трябва никакъв заем да тегли,тя си е изтъргувала добре случилото си,виж как добре е осребрила случката,сега трябва малко да хленчи тук и там,но ще си изкара живота сладко,сладко на гърба на бащата на подсъдимия,на това му се вика пр.ст.туция и то от най-гнусната,не си продаваш тялото,а душата и децата си,но това е масовия спорт в българия,какво да се прави или както казваше бай Радой,ку.ви бол от всякакъв пол
26
2
 
12
 
! Отговори
държавата преди 6 години
се оправя, хората се връщат от чужбина, каза вчера Цвъко
25
2
 
14
 
! Отговори
Жо преди 6 години
ВДОВИЦАТА Корнелия няма сключен брак със загиналия Атанас. Той е баща на трите деца на Корнелия, но не е съпруг на Корнелия. Казусът е важен за всички, които живеят без сключен брак. Ще възникне проблем Корнелия да получи обезщетение.
24
1
 
16
 
! Отговори
от там преди 6 години
На тоя баща му има 100 тира в село Първенец, и си карат в населеното място без никави грижи-това е България уви !
23
5
 
15
 
! Отговори
така е преди 6 години
при демократичния капитализъм. Все пак за него скачахте по площадите, сега защо не си го искате, за вас разсипаха държавата, да имате вие банани и вносни коли.
22
2
 
26
 
! Отговори
СТИГА БЕ преди 6 години
Трима Убити , Алкохол - поне 10 години или 20 години и да плати 10 милиона кръв .
21
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А се чудя и какви са тези родители. Наливат пари и правят мечешка услуга на детето си. Много богаташи, произведена мамини синчета. Пари, коли, самочувствие. Е няма как това да продължи.
20
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Виновни са законотворците защото са оставили начин такива престъпления да бъдат наказвани със символични наказания.Какво означава "признал си вината" съкратена процедура затова наполовина?И от тая половина реално ще лежи 2 години максимум и ще го пуснат щото вземал участие в затворнически мероприятия и съжалявал.Това са глупости.
19
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой прави системно нарушения и държавата нехае, Ставийски го спират полицаи. Виждат, че е пиян, но пак го пускат. Защо? Защото е известен. Какъв е изводът: Ако това се случи в друга цивилизовано държава. Тези шофьори щяха отдавна да не такива, мъртвите щяха да са живи и нямаше толкова хора да страдат. Ако това се случи в държава от третия свят, ще е същото като в България, без разлика, че това е държава от ЕС. Махнаха камерите жертвите се увеличиха. Никога няма да се оправи тази държава.
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НАЧИ УБИВАШ ЦЯЛ АВТОБУС С ПЪТНИЦИ НЕПРЕДУМИШЛЕНО И ТИ ДАВАТ 5 ГОДИНИ ОТ КОИТО ЛЕЖИШ ДВЕ И ТЕ ПУСКАТ ЗА ДОБРО ДЪРЖАНИЕ :D--------------НАЧИ ВЪВ САЩ ЗА 3 НЕПРЕДУМИШЛЕНИ ЛЕЖИШ ЦЯЛ ЖИВОТ!-----------ПРОКУРАТУРАТА Е!!!! ТАМ СА ЗАВЕЛИ ДЕЛОТО ЩОТО Е ШАРЕНО ПАРАТА!!!НАЧИ ЗА НЕПРЕДУМИШЛЕНО САМО НА 1 ЧОВЕК СЪДА МОЖЕ ДА ДАДЕ 10 ГОДИНИ БЕЗ ПРОБЛЕМ И ТО ПО-СЪКРАТЕНАТА ПРОЦЕДУРА!!!ОТ ПРОКУРАТУРАТА НЕ СА СИ СВЪРШИЛИ РАБОТАТА А МОЖЕ ДА Е ШАРИЛА ПАРАТА И ПРИ СЪДА!
17
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Господи, защо Върховният съд ме наказа още веднъж, като намали наказанието на човека, убил мъжа ми и още две жени?!"Защото оскверни паметта на мъжа си, като даде прошка на убиеца му срещу подкуп.
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Made in Bulgaria....без коментар...
15
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Просто е. До като има *** в тази държава, ще има и гьотверени.
14
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПРОКУРОРИТЕ КОИТО НЕПОВДИГАТ ОБВИНЕНИЯ НА ДОКАЗАНИ ПРЕСТЪПНИЦИ ИЛИ ИМ ПОВДИГАТ НАЙ-СЛАБОТО ОБВИНЕНИЕ ЗА ЗАМАЗВАНЕ НА ПОЛОЖЕНИЕТО ТРЯБВА НЕ САМО ДА БЪДАТ УВОЛНЯВАНИ А И ДА НОСЯТ НАКАЗАТЕЛНА ОТГОВОРНОСТ!----------------------------------------90% ОТ ПРОБЛЕМИТЕ ИДВАТ ОТ ПРОКУРАТУРАТА НАЙ-ПРЕСТЪПНАТА ОРГАНИЗАЦИЯ В ДЪРЖАВАТА НИ! И САМО 10% СА ВЪВ СЪДА!-----------------ИМЕНАТА НА ВСЕКИ ПРЕСТЪПЕН ПРОКУРОР ТРЯБВА ДА БЪДАТ ОБЯВЕНИ ПУБЛИЧНО!!
13
5
 
16
 
! Отговори
?! преди 6 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
12
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
PRAVOSADNATA SISTEMA V BALGARIA E NA EVROPEISKO NIVO I SAMO NEGRAMOTNITE MOGAT DA YA OBVINYAVAT V PODKUPNOST I KORUPZIA.V BALGARIA KORUPZIA NE SASHTESTVUVA.