Бедни или богати? Българинът никога не би признал, че живее добре

Истина ли е, че забогатяваме?
3 апр 2018 14:17, Петя Славова
127

Икономистът Кольо Парамов обяви, че около 345 хиляди души у нас, които се осигуряват, са декларирали средни за страната доходи за миналата година. По думите му това са близо 10% от всички осигуряващи се лица, което е прекалено малко.

"Тези 10% платени по нивото на средната класа трябва да станат минимум 30%", категоричен беше Парамов в студиото на "България сутрин".

Финансистът Емил Хърсев пък обясни, че средното възнаграждение не значи средна класа.

"Изнасянето на възнагражденията от минималната към тази средна за България норма на доход е това, което ще закрепи пазара на труда", обясни Хърсев пред Bulgaria ON AIR.

По думите му така у нас ще се върнат да работят българи от чужбина, а и чужденци ще има, които ще искат да работят у нас.

Финансистът каза също, че ако темповете на нарастване на трудовите доходи у нас, което е средно с около 10% на година за последните 4 години, продължи още 3 години, ще наблюдаваме обръщане на демографските прогнози. Хърсев смята също, че българите никога няма да си признаем, че живеем по-добре.

Икономистът Кольо Парамов пък допълни, че въпросът с приемането на единната европейска валута е фундаментален за България и че колкото повече го отлагаме, толкова повече губим.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ааааа много е лошо сега!Хората си харчат парите по молове, кръчми, кафета, хипермаркети, екскурзии, дрехи, компютри, телефони.Абе ужас!Навремето нямаше къде и за какво да си харчим парите и за това имахме.Примерно, за Лада чакахме 10 години, а сега харесваш една кола на пазара и веднага си харчиш парите.Много е лоше сега мани, мани!
65
7
 
6
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
Докато седите, четете коментари, цъкате минуси, чоплите си носа или там каквото искате правите, няма да сте добре! Навсякъде се иска работа! Неквалифицирания труд навсякъде е малко платен! Какво можеш да правиш, че искаш 1500лв заплата? Чужд език ши говориш? Имаш някаква квалификация? Имаш образование (което не изкарано с купени изпити) ? Хората които живеят добре са положили труд и продължават да го полагат, а не реват цял живот че са бедни!!!
64
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ОбективенНай-обективното е, че магазините бяха празни, а за кола се чакаше 10 години.За телевизор трябваха връзки, за пералня трябваха връзки, за телефон трябваха връзки.Стаите в курортите бяха по-зле от бунгалото, което сам си направих.Мизерия!Брутална МИЗЕРИЯ!Да не дава Господ да се връща!Не даваха да стъпиш в църква, не даваха да отидеш до Сърбия.То не даваха да се доближиш до границата де.Работиш, не работиш 100лв!Дали можеш, дали се стараеш въобще нямаше значение.Безизходица и депресия
63
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До бг смешки 2Това са глупости, ето заради такова мислене сме на такъв хал! Ключът е в ранното кариерно ориентиране - децата да се ориентират към перспективни и тъсени професии.Напълно възможно е да се изкарват 2-3 бона на месец без далавери и без да ощетяваш никого. Аз съм завършил университет с отличен успех и с много учене и писане на домашни сега имам добър стандарт на живот!
62
5
 
14
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
в БГ се живее добре ако крадеш и въртиш далаверки ! иначе не става Мирославе ! с 500-600 лв семейство ли ше гледаш бе !?!?! я слез на земята !
61
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АНТИБългаринът, ако живееше НАИСТИНА добре, тук щеше да е пълно с мигранти, дошли за добрия живот.Ами то е пълно с мигранти.Накъдето се завъртиш само руски муцуни се виждат.
60
11
 
12
 
! Отговори
Мирослав преди 6 години
И в България може да се живее добре, стига да не те мързи и да ти работи акъла! Не може да сте миячи на чинии и да живеете добре! И в Европа е така. Стига вече с тези митове, че хората без образование в западна Европа са богати! Живеят добре тези които имат образование, тези които бачкат много, тези които не ги мързи и т.н. Ако мислите, че като касиери, работници в супермаркет и т.н. ще живеете добре в Германия например, сте в жестока заблуда!!!
59
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я да питам соцносталгиците кога са имали повече от сега?Колко телевизора, хладилника, телефони, автомобили, дрехи, обувки имаха при Тошо и колко сега.
58
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До БрахмаЗамислял ли си се, че проблемът може да е в теб? Моята заплата се увеличи 10 пъти за 10 години.
57
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като срещна познати на улицата и кажа, че съм добре, ме гледат лошо.....като почна да рева и да се оплаквам става разговора:).....и въпреки това отказвам да мрънкам по цял ден, бачкам си, изплащам ипотеки и коли, плащам си данъците, гледам си децата, като сме здрави значи всичко е точно:)
56
5
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Българинът, ако живееше НАИСТИНА добре, тук щеше да е пълно с мигранти, дошли за добрия живот.
55
3
 
5
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 6 години
извинете ме но Паръмов говори пълни глупости ! да кажеш че държавата е с най0нискъ стандарт хората се оплаквали е смешно и глупаво .....аман от такива пвседо иконмисти ....
54
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Евала и аз съм същия.
53
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз живея добре, признавам. Имам жилище, кола и добра работа. Купувам си каквито глезотийки си поискам. Работя от понеделник до петък, от 9 до 18 ч. Завършил съм университет.
52
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Селяни, признайте си че живеете добре !
51
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Единственото сравнение, което би трябвало да е от значение е как живеем в сравнение с нормалният европеец от средната класа ! Същият може да си позволи собствено жилище въпреки високите цени, нова кола на всеки пет години, два пъти годишно екскурзия за над 3000 евро и най-важното достъп до всякакви здравни услуги без да дава подкупи, нормално законодателство и уреден живот като цяло ! Така че за това сравнение важи само в сравнение с наши по-бедни съграждани !
50
10
 
27
 
! Отговори
Генади преди 6 години
Едно време при соца, когато бях пионерче, другарите комунисти ми обясняваха как добре ще живея в СВЕТЛОТО БЪДЕЩЕСега същите иди0ти ми обясняват как добре съм живял в СВЕТЛОТО МИНАЛО
49
9
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 6 години
Докато помнят как са живяли преди 1989-та година, българите никога няма да признаят, че сега живеят добре. Въпрос на просто сравнение, а не на манталитет, както ни промиват мозъците.
48
5
 
12
 
! Отговори
АНТИ преди 6 години
Днес се живее по-трудно от вчера, а утре ще е по-скъпо от днес !
47
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Българи разбраха, че са живели добре, след като минаха години от 10-ти ноември.