Животновъди: Българското агнешко не се купува

Българите купували вносно месо, било по-евтино
Обновена: 4 апр 2018 22:38 | 4 апр 2018 22:35, Анисия Иванова
49

11171 гледания   |  Още видео
На прага на празниците животновъдите са изправени пред сериозен проблем. На пазара почти не се търси истинско българско агнешко месо и до момента те не са продали почти нищо.

Според добруджанските овцевъди цена от 5 лв. е на нивото на себестойността, защото субсидиите им са несравнимо по-малки от тези на колегите им в чужбина.

Затова вносното агнешко е по-евтино и българите го купуват въпреки разликата в качеството. Какви ще са последиците от трудното отглеждане на животни в Крайдунавска Добруджа – разказват кореспондентите на Bulgaria ON AIR в следващото видео.
 


49
Още от Страната
ТИР падна в пропаст в Кърджалийско, шофьорът е загинал
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Shark преди 2 седмици
Не се купува защото минава през няколко прекупвача и цените стават двойни и тройни. Животновъдите да си направят сдружение и да си продават сами директно. Може да се рекламират по интернет, фейсбук и др. Ще научат за тях за нула време и ще им се изкупи всичко.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не се купува защото животновъдите станаха много честни и ни пробутват най-добрата местна стока.
41
5
 
4
 
! Отговори
Врачански змей преди 2 седмици
Аганца от България малей малей ц ц ц .
Тия БГ животновъди и земеделци са се само забравили. Лятно време БГ ДОМАТИ 2,80 -3,20 ЛВ.
ГРЪЦКИ ДОМАТИ 0,80 - 1,20 ЛВ, от кои 🍅 да ям. Същото се отнася и за агнетата.
Няма родно има пазарна икономика конкуренция. Никои не може да ми промива мозъка с родни продукти. ДА СИ ГИ ЯДАТ ДА ИМ Е СЛАТКО. ЗА ГЕРГЬОВДЕН ГРЪЦКИ АГНЕТА И САЛАТА С ГРЪЦКИ ДОМАТИ.
40
5
 
5
 
! Отговори
Контра преди 2 седмици
Не купуват български агнета,щото са се включили в акцията,,Няма да ям агнешко,,за Великден....ама зат'ва пък купуват вносни ,за чиста съвест...ахахах
39
1
 
13
 
! Отговори
1 преди 2 седмици
До Анонимен-38 прав си за злобата,ама малкото останали животновъди,искат с едно агне,да станат милионери,сега искам да ви напиша нещо,скоро бях в Германия,боядисани яйца 6 бр .в магазин на кауфланд,цената им беше 0.99евро,в нашия град цената в същия магазин струва 5.70лв.бонус цена,затова ви пиша за животновъдите,и си купувам само вносна стока.
38
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Четейки злобните кометнари на повечето писали се убеждавач, че си заслужаваме съдбата. Колко злоба срещу шепа хора останали да се занимават с животновъдство. Че има и такива които само се възползват от субсидиите има, но не са всички.
37
1
 
15
 
! Отговори
Вангу преди 2 седмици
Сдружение на животновъдите-елиминация на търговците.Във всяко населено място търговците да си отворят магазин където да си продават директно продукцията.
36
0
 
9
 
! Отговори
Простак преди 2 седмици
Навсякъде в Добруджа може да си купиш агнешко за 5-5.50живо тегло
35
0
 
5
 
! Отговори
vlady преди 2 седмици
Да потърсят съдействие от архиерея на арменската епархия архимандрит Исахак Похосян.
34
5
 
26
 
! Отговори
ктк преди 2 седмици
Защо към животновъдите се излива такава злоба?! Това е тежък труд 24 часа - 7 дни седмично. Няма великденски празници,няма отпуски. Цената я измислят търговците и като мине през трима прекупвачи е ясно какво ще стане. Лесно се печели така,без да газиш кал и тор,без да те кисне дъжда, без да храниш,поиш и лекуваш животните.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Боко (какъвто и да е)нали уреди доставки за Катар?Да се поинтересуват и да продават за там.Арабите плащат.Плюс това е факт, че вече изнасяме повече агнешко отколкото внасяме.Да търсят пазар бе да му се не види.Българина хич го няма в търговията.Ама хич.Смеем се на вицовете за евреи, гърци, арменци ама хората са търговци и умеят да продават.Ние явно сме доста слаби в това отношение.
32
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
субсидиите им са несравнимо по-малки............ако фризьорка си открие салонче - кой и дава субсидии, ако някой си открие пицарийка - кой му дава субсидии, ако някой си открие ателие за поправка на компютри - кой му дава субсидии...и т.н. с примерите ! защо трябва да получава субсидии един животновъд, за да печели после от крайна цена? стиска ти - работиш това,за което си кадърен ! не ти стиска - седиш си на ду.пето и толкоз ! първо субсидии , после - конете в осоговската планина. хайде,стига
31
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Е така е, Ганьо много държи да купува качествено, българско.Обаче да го купува за стотинки щото нали навремето всичко беше стотинки и го нямаше в магазина хахахаха
клет Ганьо.
30
3
 
17
 
! Отговори
Палячо преди 2 седмици
Пак оправдания с тези субсидии! Кой и ЗАЩО е длъжен да ви дава субсидии? Вие сте производители, следователно трябва да предложите нещо на пазара, произведено със собствени средства и усилия, на свой риск и за своя сметка!!! Очевидно е обаче, че българският производител не е способен да произведе нищо на конкурентна цена или качество и хленчи единствено за субсидии и възниква въпросът ако ви спрат субсидиите какво ще правите - тези които "работят" за субсидии ще приключат с източването им!!!
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не че съм злобар, обаче МА....ТА ИМ ! Четох, че гърците търчали да си продават агнетата в БГ, защото изкупната цена тук била по-висока?! После като отидем в магазина е 15-16лв. килото! Ние си взехме от МК - 10кг. агънце, току-що заклано, с комплектчето, 9,50кг. Сготвих едно парче за проба - МОЗЪК, топи се направо в устата. Та така.
28
1
 
33
 
! Отговори
Какво агнешко? преди 2 седмици
А бе не знам какви е себестойността на агнешкото ама в Румъния цената е от 9лв. за кг. а тук почват от 14лв! За цената на 1кг. агнешко ще си вземеш 2кг. пържоли!
27
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Не ми дреме за агнешкото.
26
19
 
23
 
! Отговори
Киро Кюмюря преди 2 седмици
От години купувам само новозеландско, няма нищо общо с безпородно омешаното селско-превъзходна порода бг овца, продавана за агне.
25
8
 
21
 
! Отговори
Дядо Радой преди 2 седмици
Великият Драгалевски Ай Дук,пардон шоп този въпрос не го вълнува,защото яде само еко-зеленчуци,макар,че са по-скъпи и от българското агнешко . Въпреки диетата,крадливата му гърбица продължава да расте.
Задружно нека кажем "анатема" на тоз Ай Дук,от алчност докарал ни до тук!
24
18
 
40
 
! Отговори
Информбюро преди 2 седмици
При БКП имаше ТКЗС - 10 000 000 овчици с агнета дребни. При частника фермер - няма и 500 000. Частникът е добър стопанин!