От Еквадор до Пловдив: Шоколадовата страст на едно семейство

Започват да произвеждат шоколад в домашни условия, а вече имат свой бизнес
9 апр 2018 10:00,
14


Семейство от Пловдив подготвя едни от най-здравословните шоколади в Европа. За своите продукти те получават редица международни отличия. Каква е тайната на качествения шоколад?

Любовта към шоколада свърза завинаги Иван и Ивалина Илчеви. Младото семейство произвежда любимото на всички какаово изкушение по специална технология със зърна от Еквадор - без оцветители и без овкусители.

"Шоколадът се прави на каменна мелница, без да има други допълнителни преработки. След като се смелят зърната, шоколадът трябва да отлежи", сподели Иван Илчев.

Идеята за производството им се заражда, когато малкият им син е диагностициран с алергия, която не му позволява да яде млечни продукти. Тогава двамата започват да произвеждат чист шоколад в домашни условия.

"При всяко едно начало има рискове и те са огромни, особено в България. Аз мисля, че нашата страна е едно добро място за стартиране на малък бизнес, защото пазарът все още не е наситен с всякакви продукти", подчерта Ивелина пред Bulgaria ON AIR.

Шоколадите на семейство Илчеви бързо набират популярност. Дори попадат в класация на Independent. Журналист от британското издание се свързал с пловдивската фамилия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ПитърБате,Всичко е точно така, както го пишеш. Но от стевията много се пръцка. Трябва да се добавя нещо, което да неутрализира физиологичните газове.
13
0
 
7
 
! Отговори
Да се знае преди 6 години
Произвежданият в Царство България шоколад е конкурирал швейцарския.Дано да успеем да възстановим това.
12
1
 
5
 
! Отговори
Питър преди 6 години
Преди време се прибрах в България и шоколад на Каса Какау беше едно от първите неща, на които попаднах и съответно закупих. Взех си този със стевия (полезен заместител на захарта) и 99.9 процента какао. Шоколадът беше най-добрият, който съм виждал и опитвал - напълно ново измерение. Уникален! Браво на семейството! В статията не си личи (че да не правим безплатна реклама), но от кадрите става ясно, че говорим именно за Casa Kakau
11
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
КОЙТО ПРОИЗВЕЖДА ШОКОЛАД НЯМА ДА СГРЕШИ!НИЕ ВСИЧКИТЕ СМЕ ЗАХАРОМАНИ И БЕЗ СЛАДИЧКО НЕМОЕ!
10
1
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Приветствам младежите. ''Casa kakau'' (какао от вкъщи) е марката. Но не трябва да се предлага като шоколад, защото в самата дума шоколад се съдържат думите - какао(шоко) и мляко (лате). Това е каково блокче с ядки или чисто.
9
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Най-хубавото какао в света е еквадорското. Расте на близо 3 хиляди м н.в. Най-хубавите и добри хора и невероятна страна !
8
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Намерих ги - Гайо е този, който аз си бях купила. Беше много хубав. Имат сайт. Но ми се струва, че в статията става въпрос за други хора.
7
0
 
1
 
! Отговори
? преди 6 години
6+++++ )934
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Честно казано не си спомням колко струваше, все пак го купих от заведение, не от магазин. Мисля - около 5-6 -7 лв за 70-80гр опаковка. Съдържание на какао - 70-75 процента, без мляко е направен, нямаше ядки. Но те имат доста разновидности - бял, с рози, с ядки, май и млечен правят. За "шоколад" Своге и други подобни изобщо не става дума - това са пълни ***. Предпочитам да си купя нещо качествено, в по-малко количество. Предполагам, че тези хора имат сайт - ако се разровоте, ще ги намерите.
5
0
 
11
 
! Отговори
? преди 6 години
4И колко е цената на този скъп шоколад (защото Своге не е шоколад а е соев продукт ...)и какаото колко % и има ли добавки в шоколадите им -като ядки .... ?
4
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не пишат къде се продават, защото ако кажат, ще трябва хората да си платят за реклама. Материалчето е написано за пълнеж просто. Аз лично съм си купувала от тези шоколади - в Бургас ги продават в едно кафене в Трия. Имайте предвид, че са доста скъпи, грамажа на опаковката е нестандартен и е по-малък. Но аз много обичам черен шоколад и опитвам различни марки.
3
0
 
21
 
! Отговори
А+ преди 6 години
И къде се продават тези шоколодави изделия -да си купим ,информация няма -както винаги в Днес ,кажат а ,но забравят цялата б -трябва да се смени журналистическия екип -много са слаби -тотално слаби има някои от тях .
2
0
 
14
 
! Отговори
Виц преди 6 години
Мъж сънува шоколад, дете и ка.***. И така три нощи подред. Нактая отива при гадателка и я пита какво означава това.- Ами купи шоколад на детето бе, ***! - отговаря гадателката.
1
8
 
33
 
! Отговори
Anonimka преди 6 години
Браво на младите хора! Дори само за това си струва демокрацията - да имаш възможността. Който може - го може. А който не може - само чака на държавата и мрънка. Независимо от строя!