Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново

За щастие при ПТП-то няма жертви, но има пострадали деца
Обновена: 16 апр 2018 10:09 | 16 апр 2018 08:20,
132
Нов ад на пътя! Автобус с деца в канавка край Велико Търново
Снимка: flickr

Автобус, пълен с деца между 15-16, е катастрофирал късно снощи в района на Велико Търново, обяви зам.-министърът на транспорта Ангел Попов.

Още по темата

"Пак има обръщане, пак автомобил го е засякъл. Има пострадали, но няма убити", заяви той с облекчение пред БНТ. Инцидентът е станал след 21 часа.

"Не може без колани. Ще задължим всички автобуси да имат колани, защото в някои не са монтирани фабрично", обясни той.

"Когато българинът пътува в чужбина, той е изключително внимателен, а когато навлезе в територията на България, той обича да нарушава пътните правила", каза Попов.

"Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори", заключи той.

Припомняме ви, че само преди дни, в петък, "Рено" с плевенска регистрация удари автобус на "Юнион Ивкони" на магистрала "Тракия".

Вследствие на съприкосновението автобусът излезе от пътя и се преобърна в канавка – загинаха 6 души, а 23 бяха ранени.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


132
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
1
 
26
 
! Отговори
Flo преди 6 години
Слава на Бога, че няма жертви!
120
5
 
21
 
! Отговори
СПМ преди 6 години
До Анонимен #125 законно е ако са с придружител
119
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Деца в тъмната част от денонощието законно ли е
118
1
 
18
 
! Отговори
varg преди 6 години
Пострадалите се футболистки на ФК ''Олимпиа'' Шумен.
117
5
 
24
 
! Отговори
Брадчед преди 6 години
САМО КАМЕРИ В ПРЕВОЗНИТЕ СРЕДСТВА!!!!!!!!!!
116
2
 
33
 
! Отговори
Неразбирко преди 6 години
Умните глави по света отдавна са го казали:Ефективността от наказанията се измерва с тяхната неизбежност, като размера на наказанията е несъществен.В България наказанията станаха свръхвисоки и на практика не се налагат, а в малкото случаи когато се налагат, то това обикновено е след ПТП и много често наказанието е за невинния шофьор, а за виновния нищо.
115
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Всички, които си мислят, че ЯКИТЕ глоби ще оправят положението са в дълбока заблуда. Това никога и никъде по света не е станало.
114
2
 
34
 
! Отговори
chester преди 6 години
Как ше се обърне след 21.00ч.?Нали по закон деца се транспортират само в светлата част на деня?!
113
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Глобите нищо не променят, ако няма събираемост. Има хора с един куп актове и глоби и си джиткат като бесни. Глоба, запориране на заплатата или помощите, конфискация на автомобила, обществено полезен труд( тип тухларна), затвор. Това са мерките, които могат да направят разликата. Ако на някой в държавата му пука за друго освен за топлото кресло и клатене на крака зад бюрото
112
4
 
28
 
! Отговори
Пицата преди 6 години
Единственото решение, което ще озапти българския шофьор е да му се отнема автомобила за 1 година при нарушение бе значение от нарушението.Впредвид манталитета ни, ако искайте вярвайте ще се случат чудеса.
111
3
 
30
 
! Отговори
ttt преди 6 години
Проблемът не е в липсата на обучение, а в липсата на възпитание. А възпитание не може да има, ако главата на рибата мирише. Днес съм изминал два километра с колата. Срещнах полицейска кола, която се движеше без включени къси светлини.
110
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Докато органите на реда продължават да си вършат работата през пръсти-така ще е.! Трябват ЯКИ закони които да се съблюдават ако искате да спрат убийствата по пътищата.!!!
109
11
 
19
 
! Отговори
Гепи преди 6 години
Браво само това да се случва.
108
2
 
33
 
! Отговори
Софиянец преди 6 години
Отговорите на следните въпроси са първопричината за този инцидент:- Защо още няма магистрала между столицата и вече втория по големина град в страната?- Защо се превозват деца в тъмната част на денонощието?
107
11
 
36
 
! Отговори
Тиквена Слободия преди 6 години
Преди 89-та година в държавата имаше ред и строг контрол. Тогава никой ръководен кадър по заводи и организации не си и помисляше да нарушава законите. Имаше т.н. държавен и партиен контрол, който беше безкомпромисен!Сега анархията и слободията се вихрят навсякъде и хаосът е пълен!
106
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Истината е че държавата не си гледа работата.!!! Решение ИМА--при тежко нарушение под отговорност да се подвеждат и издали книжката на нарушителя.!!! Има и още варианти - просто трябва държавата да си Влезе в РОЛЯТА.!!!
105
1
 
38
 
! Отговори
red charger преди 6 години
""Нещо може би не правим, както трябва, в обучението на младите шофьори", заключи той." аууу добър ден....да ви кажа ли какво не правите както трябва: продавате книжки на *** и неграмотници, няма никакъв контрол върху това кой как обучава младите шофьори, повечето /включително и аз/, не са карали по време на курса извънградско и на магистрала - нито една минута..после излизат сами и е руска рулетка
104
10
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Глобите трябва да бъдат процент от доходите на нарушителя, както вече е в много държави."Ти нали си наясно, че повечето с лъскавите коли се водят "безработни"? :) И какъв процент от доходите ще му вземат като глоба тогава? И това не е решение.
103
1
 
23
 
! Отговори
Redhorn преди 6 години
ДРУГИ закони чиято строгост да кореспондира ДИРЕКТНО с манталитета и народопсихологията на българина.И след това законите ДА СЕ СПАЗВАТ и самото им спазване да се съблюдава! Но всичко това разбира се няма да се случи така,както вече 28 години българина показва тоталната си неспособност да се управлява сам.Който не вярва,нека посъбере малко база-данни в главата си и после да се огледа.
102
13
 
26
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Не може Рено да удари рейс малко преди задния мос и да го обърне. Това са пълни глупости и противоречи на всички закони на механиката. Шофьора на автобуса също има вина. Не е овладял автобуса, не е преценил къде се намира и затова се е подхлъзнал в канавката. Слушах че имало очевидец, който казва че автобуса се е движел на колелата само на дясната страна. Този явно е гледал много американски филми.