Шамар след шамар... Във вид на 8 кофи с 800 лева на стотинки

Така един работодател изплати обезщетенията на своите работници
19 апр 2018 14:15,
101

800 лева в 8 кофи пълни със стотинки – това получиха двама освободени работници от своя работодател във Враца.

Те нямали предизвестие и след като не склонили да подпишат освобождаване по взаимно съгласие, си навлекли тези неприятности.

Заведението, в което работели Теодора и Иван, хлопнало врати заради слаб оборот и шефът ги освободил, въпреки че те повече от две години работели всеотдайно, разказват те пред Bulgaria ON AIR.

Още по темата

След този удар обаче двамата получили и втори такъв. Шефът им издължил част от обезщетеията в 8 кофи жълти стотинки.

Според двамата бившият им шеф им се подиграва.

Той от своя страна пък твърди, че имал само тези пари. Останалите обаче също се кани да изплати по същия начин – в кофи, но с монети от по 5 стотинки, които събирал, за да издължи сметки за парно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ето оттървали са се от лошият чорбаджия изедник , сега вече може да седят в къщи и да си почиват . :) Или да се надлъгват двамата един друг .
42
2
 
22
 
! Отговори
dbdbfdfb преди 6 години
Какви шамари, нищо не пише за шамари само за стотинки
41
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бизнесът явно не е вървял . Няма кой друг да е виновен освен работодател и работници . Разбира се главният виновник е държавата . Все по често ще има такива случки .
40
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де, аз само не разбирам като е затворено заведението те къде искат да работят???
39
6
 
48
 
! Отговори
Александър преди 6 години
Чакайте сега. Не разбирам. Ако вие платите винетката с жълти стотини - > ГЕРОЙ. Ако на вас ви платят с жълти стотинки ви се подиграват? Не е ли тъпо? В края на крайщата това са пари. Взимаш ги както ти взимат на теб стотинките като плащаш ток.
38
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Плащането е абсолютно законно. Друг е въпросът, че ако действително има някакво дори минимално уважение към служителите си, работодателят не би постъпил така.
37
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Шефове....... помислете си че рсботника ще си намери друг работодател, вие колко други работници ще си намерите с това отношение
36
2
 
43
 
! Отговори
танита преди 6 години
В Уникредит в София има 2 клона, където не взимат пари за броенето, хубаво е да са сортирани, носиш, броят и веднага ти дават уедрени. Единият е на ул. Княз Ал. Батенберг. Относно жълтите стотинки, с които им е платил, все си мисля, че в България трябва да спре плащането на заплати кеш и тогава нещата ще се наредят.
35
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До 37Взимат пари за броепето ли? Защото навън си ги броиш сам, опаковаш ги в специална хартия по определен брой и като отидеш да ги облепиш, тамо ги теглят и по теглото се определя колко та и дали липсва нещо от написаното.
34
6
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 6 години
До До 25Много си смело зад монитора бе ***---багай у лево цъ.рвул
33
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В банките вземат пари за броенето - процент от сумата, дори да отиват в собствената ти сметка.
32
4
 
13
 
! Отговори
чекист преди 6 години
До Анонимен 30Дръндер, уедряването е за сортирани- 1% комисионна, за несортирани 5%, същата е и таксата при внасяне, за броенето... хахахах
31
14
 
23
 
! Отговори
Работодател преди 6 години
След като не са носели оборот нормално е да прекрати договора с тях. Няма никакво значение колко са били всеотдайни. Целта на работодателя е да реализира печелба, не го интересува колко всеотдаен е работникът. Работодателят и работникът са партньори в този бизнес процес и всеки има право да прекрати договора с партньора си при демокрацията и свободната пазарна икономика и да си търси други партньори.
30
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А откъде са сигурни, че са 800 лв? Трябвало е да го накарат да ги преброи пред тях ;)
29
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Големия праз. Носиш кофите в коя да е банка и ти ги уедряват. А може и в сметката да си ги вкараш, все едно. Да пробват да откажат да приемат законно платежно средство ;) Глобата е такава, че свят ще им се завие.
28
12
 
23
 
! Отговори
ист преди 6 години
Този де...бил е за затвора. Никой няма право да отделя от паричното обръщение 80000 единици стотинки.Не се чудете защо младите бягат и се спасяват от такива де..били на запад.
27
5
 
42
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Поне е платил. Някои не плащат изобщо. Повечето.
26
11
 
19
 
! Отговори
Унуфри преди 6 години
Не ми е ясно, защо в България се използва определението - работодател за собствениците на фирми. Правилно е да се използва - работовземател. Той взема труда/работата на някой за да реализира свои бизнеспланове. По-правилно е работодател да се назовава работника, който дава труда/работата си срещу заплащане на работовземателя. Неизплащането на трудово възнаграждение си е абсолютно обсебване, т.е. престъпление. Но клиетелистки правни норми го третират като деликт /граждански спор/.
25
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези толкова добре са работили, че заведението е фалирало !
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонименне са от боята