Във Варна булевард бе построен и минава… през стадион

Градската управа гарантира, че ще надстрои бутнатите трибуни
28 апр 2018 09:52, Елка Василева
48

Трасето за новия булевард "Левски" във Варна преминава през част от трибуните на стадион "Спартак". Четири реда от седящите места са унищожени.

Според общината проблем няма и това е влизало в плана за улична регулация. Ще бъде проектирана нова трибуна, която ще бъде финансирана от общината, съобщи Bulgaria ON AIR.

Стадион "Спартак" е една от емблемите на Варна и дом на един от най-старите футболни клубове в страната. Южното платно на булевард "Левски" влиза на три метра в трибуните. Опит за тяхното събаряне беше направен още през февруари.

Тогава от общината коментираха, че заради ремонта на булевард "Васил Левски" няма да бъдат бутани седалките на стадиона. Феновете и ръководството на клуба са разочаровани от резултата.

През август футболният отбор трябва да посрещне стогодишния си юбилей на този стадион срещу голям европейски състав. Съоръжението трябва да бъде изцяло ремонтирано дотогава.

Според заместник-кмета на Варна Христо Иванов ситуацията не е абсурдна. В плановете на града още от 60-те години е очертана уличната регулация, с която са се съобразили и проектантите на булеварда.

За стогодишнината на клуба ремонтът трябва да е завършен, каза още Христо Иванов и добави, че ще се работи паралелно с проекта от Министерството на младежта и спорта, за да се надгради трибуната в засегнатия участък.

Той е общинска собственост. Мястото ще бъде обезопасено, за да няма възможност за възникване на инциденти. Феновете остават с надеждите, че ще посрещнат стогодишния юбилей на клуба в своя дом, който наричат "Коритото".

Вижте целия репортаж на Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
1
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Оставете пейките ами напишете че след два дни отварят Синя зона в центъра.Какъв вой ще има от тарикатите свикнали да си спират колите по тротоарите и градинките в центъра
24
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното огледало на гррберастката некадърност.
23
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във Варна пред полицейското се паркира по тревните площи, продават на доста централни места дрога, а за полицаите няма проблем. Като им кажеш тук се събират на централен булевард наркомани и си купуват дрога полицая ми казва и аз какво да направя?
22
8
 
23
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ревнали за два реда трибуни.Стадиона на Спартак.Че то отбор няма те се цанят стогодишнина да честват.Смях.
21
5
 
28
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Простите варналии, гагаузлета, си избраха ГЕРБ и евреина Портних. Язък, за Пламен Горанов!
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята за няколко-километров булевард без светофари от Почивка до Езерото е супер, но изпълнението на места куца. Особено където има плавни завои и странични улички, направени са само да изглеждат плавно извити само отдалече. Отблизо се виждат как примерно 90 гр извивка не е дъгообразна, ами на ъгли! Така ли се строи завой ?? Това със стадиона са го пооправили и там ще се закрие с трибуна. Дано преди откриването да оправят детайлите. На skyscrapercity com се качват постоянно снимки от проекта
19
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Видимите резултати на герберската мафия начело с Портних. Какво се чудите, така е в цялата страна. Като изпаднат герберугите ще излезе всичката им мръсотия, какво са причинили на България. Дано има още честни съдии които да ги осъдят!!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тогава да направят нов стадион с трибуни до терена и така да се отдалечат от булеварда. Това в момента е опасно за зрителите.
17
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Навремето това беше стадион, на който Спартак е побеждавал родните грандове, а на другия стадион (Ю.Гагарин), на чието място пък в момента зее огромна яма, отборът се е изправял срещу колоси като Манчестър Юнайтед...
16
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много важно, и на други места са премахвали трибуни за сметка на път, например стадион Марица в Пловдив
15
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Премиерът запознат ли е или от пресата ще научи? Ако е запознат и е допуснал тази гафра със спортното съоражение - нещата не са добре.
14
7
 
7
 
! Отговори
спомени спомени преди 5 години
Този стадион не беше ли превърнат в паркинг по едно време? И не бяха ли открили доста сериозно количество оръжие в него?
13
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Според заместник-кмета на Варна Христо Иванов ситуацията не е абсурдна. В плановете на града още от 60-те години е очертана уличната регулация, с която са се съобразили и проектантите на булеварда."Не бе хич, как ще е абсурдна, булеварда минава през футболен стадион, всичко е точно, остана да направите и едно кръгово кръстовище на пистата около тревната настилка. Другарю кух гербер, в регулацията от 60-те уличното движение минаваше зад стадиона, а не през него.
12
19
 
10
 
! Отговори
хахахаха преди 5 години
Този стадион използва ли се изобщо???? Никога не съм виждал някой да играе сериозно на него. Само квартални сбирки да си поразцъкат. Направо го събаряйте и направете нещо смислено на негово място.
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсурдите на управляващите...
10
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдията - регулировчик, а футболистите да са със светлоотразителни фланелки.
9
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдията е регулировчик.
8
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте го под наем да направят заведения. Ще гърми яко :)) Там поне хората знаят, как се прави. Не като вас спортисти ментета...15 години неможете нищо да направите. Само му плащаме разходите .
7
12
 
27
 
! Отговори
ии преди 5 години
Само б БГ може да има такъв абсурд.
6
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакам глу-пака Марешки, както за дупките във Варна, за това пак да изкара виновни опозицията, президента Радев, коалиционните партньори на правителството, но само не и кмета Портних, защото той е сложен от краля - слънце разбира се, а срещу него Марешки и дума не може да каже!Жалък си Марешки, жалък и нелеп, никога повече няма да влезеш в парламента