Чудесата не секват! 22 г. след смъртта на Ванга – има изцеление

В дома й в Петрич хората описват чудесата й в книги за впечатления
1 май 2018 18:06,
122

Снимка: "Труд"

22 години след смъртта на българската пророчица Ванга в къщата и в Петрич продължават да се случват чудеса. Това твърдят вярващи, които са посетили дома. И са описали чудесата в книгите за впечатления, които стоят там. За 10 години те са станали 8 дебели книги.

"Имах огромно желание за второ дете, но лекарите ми казаха, че заради здравословните ми проблеми, това няма как да се случи. Започнах да идвам в къщата на леля Ванга и се молих дни наред в нейната молитвена стая пред иконите и. И о, Боже, чудото стана, след една година аз вече имам второ дете. И съм благословена и благодарна на светицата"… Това е само една от много истории, които са описали хората дошли в къщата – музей на Ванга.

Още по темата

На 5 май тази година се навършват точно 10 години откакто къщата на пророчицата бе превърната в музей. Нейното завещание, отворено след смъртта й, предизвика доста бурни реакции сред роднините й, но последната воля на пророчицата бе всичко, което тя притежаваше да се дари на държавата. Дарението завари и държавата неподготвена.

Цели 10 години тя се чудеше какво да прави с имота на пророчицата в Петрич. Къщата стоеше залостена, мухъл и течове я съсипваха, докато накрая министерство на финансите намери най-точното решение – да превърне в музей дома на пророчицата, който се води филиал към градския музей.

Българите приветстваха това решение и сега къщата на Ванга е едно от най-посещаваните и емблематични места в Петрич. Привлечени от мистерията, загадката и необяснимото, тук идват всякакви хора от всички краища на света.

Всеки прекрачва прага на този дом с любопитството да види как е живяла пророчицата, да разбере какво е било ежедневието и да се потопи в атмосферата на нейната загадъчност.

Приживе нито един учен не успя да разбере как Ванга вижда в бъдещето и миналото, как разговаря с мъртвите, въпреки че е била изследвана. Но и до ден днешен книгите за Ванга се множат, както и разказите за нейните пророкувания.

Заради все още сбъдващите се предсказания, интересът на туристите и вярващите към дома на Ванга не стихва. За година само през музея в Петрич преминават над 16 хиляди души.

А молитвената стая на пророчицата буквално е станала като църква, хората всеки ден идват и влизат да се молят в нея и да запалят свещ. Затова и това е единственото помещение в музея-дом, което няма ограничително въже и достъпа свободен, разказва "Труд".

И всичко е подредено така,както някога го е оставила Ванга. В нея са изложени над 3000 предмета – икони, произведения на изкуството, дрехи, лични вещи, снимки, подаръци.

Всяка вещ в дома на пророчицата има своята история и носи нейната енергия. В къщата могат да се видят дрехите и, обувките, чантите и, които говорят за една доста суетна жена.

В къщата е наредена и експозиция от снимки на Ванга от живота и. Градината на къщата също е имала огромно значение за пророчицата. Тя винаги е била отрупана с цветя, а за тях тя казваше, че са живи и затова мразеше някой да и подарява цвете без корен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


122
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
0
 
1
 
! Отговори
Осъзнат човек преди 4 години
Преди доста години, когато Ванга е казвала много неща за бъдещето, за някои от нещата някои хора като са разбрали че ще има някакъв спасител, след това са създавали заклинания от сорта - това дете няма да живее добре, няма да го искат, ще изглежда че няма как да работи и да се излекува, ще има страдания, през годините няма да е много добре, най-близките му даже няма да го искат ..., всички тези неща са така само и само българското, даже и други... да бъдем заблудени !
75
3
 
14
 
! Отговори
не ходете при врачки преди 5 години
Колко енергия, време и средства хвърляте да търсите чудеса, вместо да се образовате и да решавате проблемите в живота си с разум и отговорност за последствията. По-лесно е да търсите помощ от имагинерни сили, вместо да се изправите пред истината и да се потрудите да постигнете успех. Богът ви е дал всичко необходимо, за да се справяте с живота, а вие искате още и още?
74
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ко? Не!
73
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Имах желание за второ дете, лекарите казали че не може", ама можело и станало чудо. Чудо е да се случи нещо невъзможно според законите на науката. Тук не виждам какво чудо е станало, освен жената да е нямала детеродни органи или да е заченала непорочно. всеки може да си разказва каквото си иска, но без да предостави доказателства все едно не е казал нищо.
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 80,след малко смятам да посетя парка около Милсън Поинт покрай увеселителния парк и да погледам Операта на фона на залива и небостъргачите които се отразяват върху водата. Другото ще оставя на теб защото ти повече имаш нуждапо3драви отСиднейАвстралия
71
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А помните ли Кашпировски? 10, 9, 8, 7 - ти заспиваш, 6,5,4,3,2 - вдигаме цената на руския газ, 1 - събуди се! Честито!
70
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Sidney, еВтаназия, моето момче, до останалите - само Бог изцелява, не някаква дърта вещица! Срам!
69
11
 
8
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
- Ако баба Ванга ли е?- Да- Мога ли да запиша час за четвъртък?- Не- Защо?- Защото в сряда ще те сгази кола! :-D
68
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Два пъти ходих при баба Ванга и двата пъти ми позна. Назова по име татко ми, дядо ми и брат ми. Не съм от Петрич между другото, тя нямаше как да ги познава. Пита ми кой имам в Америка. Много се учудих, защото нямах никакви познати в Америка. Тя каза, как нямаш, имаш, и ми даде две имена на хора, при които ще ходя в Америка. Годината бе 1986. Каква Америка, братче! Обаче през 1999 година аз заминавам за Америка и там се запознавам с хора от моя град и имената им са същите, които ми каза баба Ванга. Питам ги откога са в Америка, те казават, от 2 години. Это кажете ми сега, какво е това чудо. И
67
4
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 5 години
Нещо за библейските пророци няма ли да сътворите,нали сте много праведни?Другарите преди демокрацията също отричаха Ванга,но тайно тичаха при нея.И църквата отричаха,пък после изведнъж станаха вярващи.
66
11
 
4
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Със здраве да си я чувате "пророчицата"!
65
3
 
24
 
! Отговори
Tъпанар преди 5 години
В началото на '90-те, по време на току що прохождащата демокрация, се появи един корифей на паранормалните способности - Джуна и викаха. Та бяха я поканили в студиото на някоя от 2-те телевизии, с които разполагахме и тя каза че България през '97-*** вече ще бъде сила, с която ще се съобразява целия свят. Само дето забрави да уточни през кой век. И те така...
64
48
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Глупава и лъжовна статия. Хората НЕ трябва да вярват на петричката врачка Ванга (Евангелия ГУЩЕРОВА),защото тя е лъжкиня,измамница. Ванга е една проста,глупава бабичка,която за съжаление,без да осъзнава е станала слугиня на дявола. Нейните "пророчества" са глупости и абсурди.
63
17
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е нужно да си гадател за да видиш че тази мижава държавица със мързеливи и нагли хора ще се разпадне.
62
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВасилевВасилев,тя не беше икономическа гадателка, ама за Курск позна !
61
0
 
10
 
! Отговори
:)))) преди 5 години
Господине, осмият или както там сте се нарекли...Има психотропни лекарства и специалисти за Вашия случай...:))))
60
21
 
2
 
! Отговори
osmiatorg преди 5 години
...през повечето време е на Рупите. Седят си двете със Света Петка и преценяват душите ви. Там ходете....а Преподобна Стойна е тъжна :( Но и на вас, ще ви се стъжни живота, проклети бълхараци! АЗ, ще се погрижа за това. Рядко да се смеете и често да плачете.
59
0
 
8
 
! Отговори
:))) преди 5 години
Pepo, ти понеже си оствил ЕГН и телефон за връзка :))))
58
6
 
12
 
! Отговори
osmiatorg преди 5 години
Баба Ванга си е много добре. Често се смее, като ви гледа.
57
21
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименБългария е Руска, Веъпроса е затворен