Хайде на море! Румънци и израелци идват в Слънчев бряг

И тази година проблем за бизнеса ще е недостигът на кадри
Обновена: 1 май 2018 19:28 | 1 май 2018 19:13, Веселина Йорданова
47
Хайде на море! Румънци и израелци идват в Слънчев бряг
Снимка: БТА

Румънци и израелци са първите организирани групи туристи в курортния комплекс Слънчев бряг. Повечето хотели все още са затворени, но от днес започват да работят всички търговски обекти и заведения.

Ремонтите по инфраструктурата в курорта са приключили, но довършителните работи по хотелите и почивната база продължават, каза заместник-председателят на Съюза на частните собственици Веселин Налбантов.

"Впечатлението е, че има вече стотици работници  и то от януари месец - подменят се мебели, подменят се външни мазилки, вътрешни мазилки. Тук няколко хотела се обличат в камък. Хотелите стават прекрасни", каза той, цитиран от БНР.

От 1-ви юни на плажните ивици ще има водни спасители и медицински екипи. И тази година като един от сериозните проблеми за туристическия сезон се очертава недостигът на кадри, каза още Веселин Налбантов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 4Това са социално слаби румънци и израелциСоциално слабите не карат нови коли като румънците, които идват на Слънчака, който толкова мразите.
36
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 5 години
Чужденци напират на границата, по хотелите е бой и опашки за спа процедури с фекации. Най-новият хит на черноморието - *** до тоалетната и после си познай *** във водата. Брокерите вече приемат залози за минималното време до развитие на диариа.
35
1
 
8
 
! Отговори
Работник преди 5 години
И тази година проблема за работещите ще е ниското заплащане
34
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме интересува Слънчев бряг и Бетономорието като цяло. Мутрите да фалират ще е най-добре за България.
33
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ХайдеВ Гърция няма спасители,откакто един унгарец се удави в Аспровалта и видях как жена му и децата му се спукаха да викат,а отникъде помощ не дойде,не ходя там на море.В Черно море няма толкова опасна фауна,както в Средиземно море.Слънчев бряг и Несебър са презастроени и има шум,претъпкано,това е проблема в България,иначе са добри места за туризъм.Няма скука на Сл. бряг.
32
10
 
12
 
! Отговори
Хайде преди 5 години
Резервирал съм на Тасос. Две стаи, две бани и кухня 40 евро. Хайде!
31
6
 
20
 
! Отговори
E преди 5 години
Не ме интересува,дали някой собственик на хотел пере пари или какво му е съдебното минало.Това не е моя работа,аз сум *** почивка.Искам да ми е кеф и да получа това,за което съм платил.А не някакъв кривоглед Карагьозис в Гърция да ми иска повече отколкото на Бахамите,а даже и касова бележка не издава,защото били в криза.
30
7
 
15
 
! Отговори
некой преди 5 години
Евреите си имат плажове - доста по дълги и чисти от нашите. и храната им е доста по добра. Виж - пиенето е по добро, ама доста по скъпо. А и хазарта не е разрешен. Та си помислете заради какво идват насам?А за Гърция - чисто и подредено, на цени като тук, но качеството е определено по добро! Ама за любителите на Китен, Приморско, Сънчака - няма какво да им обяснявам...
29
0
 
19
 
! Отговори
BatBulgar преди 5 години
Проблеми с кадрите??? Няма такова нещо. Само се оплакват хотелиерите, всъщност си имат хора. Да не се правят на ударени. Е... ся.. от време на време им се налага на управителите да зареждат стаи за гости, да чистят, да карат смени на рецепция, изобщо да работят по 4-5 часа извънредно, ама това не е щото няма хора, просто не им се дават пари. Дето се вика: кръв ***, ама пари не дават ":) хахахахахахаха
28
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той нека Путин да се задържи още малко и руснаците съвсем няма да могат да идват.
27
13
 
12
 
! Отговори
Турист преди 5 години
До АнонименАз съм бил в Русия и СССР.Бил съм и в много страни от Европа,на като руската мизерия и мръсотия не съм виждал никъде.За липсата на пътища и инфраструктура не си струва и да говорим,а руските влакове са ...няма описание.А руските девушки не са много по къпането и миришат на отвратителни руски парфюми.Ама много миришат.
26
1
 
22
 
! Отговори
Е преди 5 години
И кой световен курорт не пере мръсни пари?Че ми стана интересно?Монако,Бали,Аруба или Миконос?Може пък на Кайманите парите да са чисти или във Вегас,Маями...?Ибиса,Мармарис...все почтени бизнесмени и пари.Чудите се вече,за какво да ревете,само и само да хулите българския туризъм.
25
3
 
8
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 5 години
А кой ще бачка? Пакистанци или Индийци?
24
6
 
9
 
! Отговори
Перла 05 преди 5 години
За 3 месеца годишно --- перачка на Н-та степен. Това е БГ черноморието.
23
7
 
23
 
! Отговори
E преди 5 години
За чужденците България е бинго,като туристическа дестинация.Кеф ти плаж,кеф ти планини.Кеф ти исторически туризъм,кеф ти заведения...достъпно и като цени,и като разстояния...Има си недостатъци,но е много по-сигурно от Турция и в пъти по-евтино от Гърция.За това туристите го оценяват и идват все-повече.
22
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 7"РУСНАЦИТЕ И КАРУЧКИТЕ С КОНЕ В СЛЪНЧЕВ БРЯГ ДА СЕ ЗАБРАНЯТ!!!"---Е, няма как, брато! Руснаците си имат къщи във и около Слънчев Бряг, не можеш!Тия с каручките и коньете, пък са из цяла България, Също не става!Най-много, да забранят на такива прости *** като теб. Ти бил ли си в Русия? Не, нали? Поне на морето,"виждал" ли си русская девушка? Не? НИЩО НЕ ЗНАЕШ!Е, недей да пишеш повече! А, за тия с коньете и карауците може. :)
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Удриии моренцетооо :))) Най-после ще си пийваме всяка вечер на плажа бирка ! Успех на и бизнеса !
20
8
 
24
 
! Отговори
E преди 5 години
Купил някаква барака по гръцките чукари,за да я дава под наем и цял ден лае по вестниците,колко е зле в България...Да,ама България е 7 милиона,а има миналата година 10 милиона туристи.С 50 пъти по-малко плажна ивица от Гърция и Турция.Това означава само едно-за парите,качеството е супер!Тази година ще дойдат 12 милиона от цял свят,аре бегай да им обясниш,че са се объркали.
19
15
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МЕСЕЦ СЕПТЕМВРИ ХОТЕЛ БАЛАТОН 30 ЛЕВА ЗА ДВАМА СЪС ВКЛЮЧЕНА ЗАКУСКА НА 800 МЕТРА ОТ ХОТЕЛ КУБАН(ЦЕНТЪРА) В СЛЪНЧЕВ БРЯГ! :DГЪРЦИЯ НИЩО НЕ МОЖЕ ДА НИ ПРЕДЛОЖИ ОСВЕН ИНДИЙСКОТО СИ НАСЕЛЕНИЕ И КАМЪНАКА СИ :D
18
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хотелиери, ние сме част от европейския трудов пазар, а това са стотици милионии хора!!! И ако в този пазар вие не можете си намерите кадри, дали не е във вас проблема? Колко от вас са завършили университети със специалност управление в хотелиерски и туристически бизнес? Има достатъчно университети, предлагащи това обучение. Поне децата си не ги ли пратихте да учат на запад това, преди да почнете да въртите "едни пари", вие си знаете откъде? Всяка година едно и също... И пак очквате нещо различно