Срещу строежите в Синеморец! Еколози на протест

Хората настояват за преразглеждане на общия устройствен план
Обновена: 1 май 2018 17:05 | 1 май 2018 16:28, Екип на Bulgaria On Air
29

Природозащитници излязоха на протест срещу застрояването край Синеморец. Хората се обявиха против новия Общ устройствен план на Община Царево, който предстои да бъде приет. Според него се предвижда близо 20% урбанизация на парка, предаде Bulgaria ON AIR.

Протестът започна на река Велека, но протестиращите не планират блокада на пътя.

"Притеснението е, че по план Синеморец ще се застрои общо 54%. Притеснени сме за местностите "Поляните" и плаж "Бутамята". Против сме общинските земи да бъдат застроявани", обясни Владимир Наумов.

Хората не са против приемането на Общия устройствен план на Царево, но настояват да бъде преразгледан, предаде Стиляна Георгиева.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да е хубаво ....За да е хубаво нещо трябват инвестиции. За да има инвеститори трябва да има хора да го искат. Като не искат да седат гладни там и толкова. Мен ми е се там, къде ще отида. Всеки ходи на застроени и уредени места. Като слушат зелените да ги питат зимата тях, как да я изкарат. Хотели на морето НЕ давали , Лифт на Балкана НЕ давали ...до колкото си спомням тая държава не е тяхна ????
7
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж ходих там и няма да повторя. За какво е тоя шум толко.. Едно пропаднало село с две улици... Плажовете са ужасни. Прахоляк и недостоени сгради навсякъде. Да.. В Гърция е по-хубаво и не говоря за побългарените курорти пропити с нашенска селяния на Халкидики. Отидете на Закинтос... Тогава ще направите разликата.
6
3
 
15
 
! Отговори
ИРАКЛИ преди 5 години
А ЗА ИРАКЛИ???
5
2
 
25
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
И още нещо , като откриете някое място си мълчете не да ми се снимате по фейсбук и да се тагвате , щото беттоната мафия не спи. Те бидейки хора природно ограничени имат нужда някой друг да им покаже къде е хубаво , затова не им показвайте.
4
5
 
26
 
! Отговори
Иван Пешев преди 5 години
Като слушаш местните как реват че нямало работа се чудиш как са оцелели толкова векове. Истината че искат да си продадат нивите и да си купят БМВ на 15 години и иПхоне щото да са дупета , искат да не работят а да папкат готови пари. В този район става страхотно грозде и плодове защо не си гледате земята ами я застроявате - защото някой ви е излъгал че така е по-добре ама не е. Веднъж сложен бетон няма изчистване , не съм чул застроено да стане на лозе - пазете си земята ей тя е най-ценното.
3
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Синеморец вече не е позволено да се строи,защото Ванката,Жоржи,и много други примерни граждани и некъдърни футболисти,си направиха чифлици да се кефят на тишина.И тези протести не са срещу тях,а срещу тези които искат да строят до тях,и да им развалят рахатя.
2
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еколозите да осигурят работа на Синеморец , Бяла , Созопол и всички места където имат претенции. Регионите там са силно бедни и нямат право да защитават идеология на зелени. Това се прави в богати държави. Като няма леглова база , няма и туристи. Като няма туристи , няма пари за неселението там.Лесно е. Това си е лобизъм в полза на чужди туристически държави за мен. ..Да не развиваме ние ...Ами да развиват в Гърция.
1
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До преди 15год Синеморец си беше едно умряло село на брега на морето. Като започнаха да се тагват стана модерно и сега ще е поредното място развалено от популизма. Ходете си на лъскавия слънчев бряг и го оставете това село Синеморец