Броня в броня под дъжда: Рисково изпреварване край Чепеларе

Пътуващи заснеха неразумен шофьор на пътя
8 май 2018 09:00,
146
 

Убиец на пътя. В плътната колона между Чепеларе и Хвойна тариката реше да изпревари в завоя и едва не уби хората в идващата от завоя кола.....

Posted by Krastina Cholakova on Monday, 7 May 2018


Видео с шофьор, предприемащ рисково изпреварване по пътя Чепеларе - Асеновград се появи в социалните мрежи и възмути стотици. При опит да изпревари без никаква видимост шофьорът на колата влиза директно в насрещното и се разминава на косъм от сблъсък с джип.

"Убиец на пътя" написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

"Колата, която заснехме, малко преди това изпревари нас и влезе пред нас буквално броня в броня. Слава богу, ние имахме дистанция, в която тя можеше да се прибере. Минути по-късно водачът отново започна да изпреварва. Съпругът ми видя по-рано идващия насреща джип и намали, за да оставим място на човека да се прибере, в случай че не успее да изпревари, което беше абсолютно невъзможно", каза пред bTV Димитрова.

По думите ѝ шофьорът на колата е бил мъж, а в автомобила са пътували общо четирима души.

"За съжаление, не беше единственият изпреварващ по този начин, но беше с най-шокиращото и застрашаващо живота изпреварване", коментира Кръстина Димитрова. - "Определено се уплашихме, бяхме с децата в колата", призна тя.

"Впоследствие се оказа, че около 5 метра преди завоя маркировката е била прекъсната, но това не дава право на шофьора да изпреварва при абсолютно ограничена видимост", категорична е Димитрова.

По думите ѝ след като е изпреварил цялата колона – кола, бус и два автобуса, на правия участък преди село Хвойна, странно защо, водачът е намалил скоростта.

"Ако насрещният шофьор не беше успял да спре и съпругът ми не беше отнел газта, за да му остави място да се прибере, кадрите щяха да са много по-стресиращи", отбеляза Кръстина Димитрова.

Тя е изпратила сигнал и видеото до КАТ.

"Декларирали сме, че в случай на желание ще свидетелстваме, единствената ни цел е катастрофите в този участък да намалеят", подчерта Кръстина Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Заради такива герои се ижасявам да пътувам по празници и дори уикендите. При възможност предпочитам отпуск от сряда до сряда примерно. Не че пак няма изцепки, но не да толкова концентрирани
86
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Реално не е извършил нарушение, изпреварването е разрешено там. Разбира се ако насрещния беше също някой бързак можеше да стане беля...
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблема е че кат ги няма или стоят на места които по принцип не са проблемни.
84
3
 
24
 
! Отговори
Свободен българин преди 6 години
Четох всички коментари. Изглежда в родината много хора избиват комплексите си за малоценност на пътя като използват автомобила като удължител на члена. Нямам нищо против да се пребиват на пътя, но лошото е, че убиват и невинни. Затова при ПТП - здраво съд до дуп ка, да проумее, че има отговорности.
83
3
 
4
 
! Отговори
Кифладжията преди 6 години
до 83 Апък такива като теб трябва да се затварят в лудницата да се лекуват!
82
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КифладжиятаА ти може да си седиш вкъщи и да канибалстваш кифли! Не сме длъжни да ти търпим неуверените опити да шофираш. Тръгнала розовата пеперудка на пътешествие с 20 км/ч, на такива като теб трябва да се отнема автомобила и книжката на място.
81
21
 
3
 
! Отговори
Драго Драгов преди 6 години
Пътят не е лош.Платното е доста добро.Вярно е има доста завои,на на мен ми харесва.На места си карам със 130-140.Някои карат много бавно и това наистина е неприятно.
80
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Пази боже.......Ти нормален ли си? Навсякъде по света има жертви на пътя! Има едно риалити по Discovery, за хора осигуряващи пътна помощ в Норвегия и о чудо непрекъснато имат работа. Обаче според розовата пеперудка списваща тук, такива неща няма, сигурно е монтаж цялото предаване, не може бг комплексара с IQ около 0 да бърка.
79
3
 
9
 
! Отговори
Кифладжията преди 6 години
Изнервените състезатели" да си пият хапчетата и да стоят далеч от ключовете на автомобила. Коментарите ви показват колко е ограничението в кратуните на матряла и защо има толкова жертви по пътищата.
78
2
 
1
 
! Отговори
Загрижен преди 6 години
До Е, хубаво :Опасявам се, че може да си прав ... няма нито държава нито образование, нито медицина ... да не говорим за правосъдие !!!
77
3
 
9
 
! Отговори
Korean soup преди 6 години
До Елемаг: Като ти чета писанията, направо ме хваща страх да пътувам извънградско. Явно са започнали да дават книжки на куцo, кьоpaвo и cakaто. Само от любопитство да попитам, това че му светят ФАРОВЕТЕ на тоз юнак, с какво ще му помогне, ако беше го блъснал този Роувър. Може би щяха да му осветят пътя към отвъдното? Хм?
76
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре какво правим ако изляза на този главен път и започна да се тътря с 10, ей така на пук на другите - доволни ли ще бъдете? Защо пък в името да на безопасността да не прекарате 3-4 часа повече на пътя, какво пък толкова.
75
1
 
7
 
! Отговори
До 71 преди 6 години
Царигардско шосе в София е интересен пример. Преди 1989-та, когато по него се движеха лади, москвичи, трабанти и т.н., ограничението беше 110 км/час. Сега когато се движат много по-модерни автомобили, ограничението е 80 км/час и после се чудят защо ставали много катастрофи. Ами така ще е при такова ограничение. То излиза, че ладите, москвичите и трабнатите са толкова безопасни при 110 км/час, колкото безопасни са сега съвременните автомобили при 80 км/час.
74
3
 
2
 
! Отговори
Пази боже....... преди 6 години
До Какво казва опитапогледни на картата, има държави като Швеция, Норвегия...... там няма смъртни случаи на пътя от години. Прочети те как го правят и после пиши...
73
2
 
2
 
! Отговори
Е, хубаво преди 6 години
И какво ще направи КАТ...абсолютно нищо, защото това са само ядове за тях... няма келепир.
72
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Do 71 i 70Не проблема е в създаване на колони от бавно движещи се автомобили, което изнервя ситуацията и някои хора предприемат подобни рискови изпреварвания. Но аз този шофьор не го познавам, не мога да твърдя със сигурност, че това му е проблема, но съм убеден че това една предпоставка за тежки инциденти. Ниската скорост не е панацея, напротив в повечето случаи тя се оказва причина за катастрофи. Не може да тръгнеш на дълъг път и да се влачиш с 30-40 км/ч, това е безумие.
71
7
 
1
 
! Отговори
Do 71 i 70 преди 6 години
Не ви разбирам този от клипчето проблема му е ограничението ли ?
70
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До КифладжиятаТакива изказвания показват само колко кухи са авторите им. Понеже сме овце, ще чакаме пъдара да каже на къде да вървим и всички в колона ще се влачим покорно, защото така е най-безопастно. Много са ни остарели ограничения на скоростта и това създава ситуации, както вече беше споменато. Не може например на цариградско шосе ограничението да е 80 км/ч, при положение че това практически е градска магистрала! На главен път ограничение 40 км/ч е безумие!
69
0
 
8
 
! Отговори
До 65 Кифладжията преди 6 години
Те табелите не са измислени случайно, но се прилагат най-безхаберно от хора, които и грам понятие си нямат от безпасност на движението. В много случаи поставянето на знак с по-ниско ограничение на скоростта, прави този участък много по-опасен, отколкото ако си остане нормалното ограничение на скоростта.
68
0
 
22
 
! Отговори
Владислав преди 6 години
Имаш възможност за спортна кола ок, блазе ти, но отиди на писта за да я тестваш и видиш потенциала й.Аз лично съм семеен и карам комбита, ок и те са по 200+ конски сили обаче това не ги прави спортни коли нали!?Използвам въртящия момент само при изпреварване и както казах за да достигна 140-160 км, повече не ми е нужно и то само на прави участъци по магистралата а не по завой и скоростни пътища.Просто карайте с акъл,