Броня в броня под дъжда: Рисково изпреварване край Чепеларе

Пътуващи заснеха неразумен шофьор на пътя
8 май 2018 09:00,
146
 

Убиец на пътя. В плътната колона между Чепеларе и Хвойна тариката реше да изпревари в завоя и едва не уби хората в идващата от завоя кола.....

Posted by Krastina Cholakova on Monday, 7 May 2018


Видео с шофьор, предприемащ рисково изпреварване по пътя Чепеларе - Асеновград се появи в социалните мрежи и възмути стотици. При опит да изпревари без никаква видимост шофьорът на колата влиза директно в насрещното и се разминава на косъм от сблъсък с джип.

"Убиец на пътя" написа под кадрите Кръстина Димитрова, която е заснела колата.

"Колата, която заснехме, малко преди това изпревари нас и влезе пред нас буквално броня в броня. Слава богу, ние имахме дистанция, в която тя можеше да се прибере. Минути по-късно водачът отново започна да изпреварва. Съпругът ми видя по-рано идващия насреща джип и намали, за да оставим място на човека да се прибере, в случай че не успее да изпревари, което беше абсолютно невъзможно", каза пред bTV Димитрова.

По думите ѝ шофьорът на колата е бил мъж, а в автомобила са пътували общо четирима души.

"За съжаление, не беше единственият изпреварващ по този начин, но беше с най-шокиращото и застрашаващо живота изпреварване", коментира Кръстина Димитрова. - "Определено се уплашихме, бяхме с децата в колата", призна тя.

"Впоследствие се оказа, че около 5 метра преди завоя маркировката е била прекъсната, но това не дава право на шофьора да изпреварва при абсолютно ограничена видимост", категорична е Димитрова.

По думите ѝ след като е изпреварил цялата колона – кола, бус и два автобуса, на правия участък преди село Хвойна, странно защо, водачът е намалил скоростта.

"Ако насрещният шофьор не беше успял да спре и съпругът ми не беше отнел газта, за да му остави място да се прибере, кадрите щяха да са много по-стресиращи", отбеляза Кръстина Димитрова.

Тя е изпратила сигнал и видеото до КАТ.

"Декларирали сме, че в случай на желание ще свидетелстваме, единствената ни цел е катастрофите в този участък да намалеят", подчерта Кръстина Димитрова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
3
 
30
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До До 39При ограничение на скоростта 40 км/ч, някои шофьори го спазват. Образуват се опащки от нервничаци с бързи западни возила. Който иска да бъде пилот на самолет, да не шофира лека кола! Или, ако иска да шофира западна кола, да отиде на магистрала "Тракия", гробницата на Бойко. пожелавам му успех! Ние, просто искаме да надживеем Бойко, нищо повече!;)))
46
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Основния проблем, който виждам аз е следния.Там където има условия да се кара много бързо без проблеми, там има патрулки или камери. Където обаче наистина има нужда някой да контролира нещата, там няма никой.Защото целта на държавата е, не да запазим живота на хората ами да одрусаме най-много пари!
45
1
 
24
 
! Отговори
Gorskio преди 6 години
Българинът разбира най-много от коли, жени и футбол. Гледайте футболът в какво състояние е, вижте женорята как са се наклали като прасета по коледа па се сетете и от коли колко разбираме :)
44
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мечките не убиват по 2000 човека на година пич...
43
23
 
9
 
! Отговори
До 39 преди 6 години
Двулентов път, отпред автобус и камион се тътрят едвам едвам, нареждат още няколко неуверени треперушковци зад тях, пътуването се превръща в безкраен ад. На някои хора им писва и предприемат рискови изпреварвания - това е горе-долу логическата последователност. Сега че е рисково, рисково е изпреварването, но и да се влашич с километри не е приемливо. Тук проблема не е агрисавното шофиране, а неправилната маневра, лошата преценка, за щастие без последствие, със сигурност и шофьора отчита това.
42
5
 
9
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
До АнонименТрябва да се спазват ограниченията на скоростта. При ограничение 40 км/ч, най-често се кара с 140 км/ч
41
2
 
13
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Когато в една държава контролните структури на държавата не работят, се шофира така - опасно, с много нарушения. Така е било винаги във всички държави по света, така и ще бъде и в България, докато КАТ не заработи.
40
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора,дето ги е страх от мечки ,да не ходят в гората
39
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
хора,дето ги е страх от мечки ,да ходят в гората
38
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Карам редовно през въпросния път, пътят е нов и може да се поддържа скорост от 60-90км както е и по закон и пътуването да е комфортно. Това става когато познаваш пътя, знаеш участъците за изпреварване кога следват и всичко е оки - с регистрация СМ най-добре познават трасето и карат най-адекватно, проблем са шофьорите, които нямат достатъчно практика по завои и не оставят необходимата дистанция, нямат намерение да изпреварват, но следват с 40км предния автомобил. Да караш бавно е също опасно!!!
37
12
 
13
 
! Отговори
Гробокопач преди 6 години
"СА" на номера в "провинцията". Това обяснява ситуацията. Шопо не е свикнал некви селяни, да са над него, той винаги трябва да е пред тях, защото е от София. Трябваше някой много яко да го изчеластри в дивия. аз, ку бях със стоманената соц. бричка, щех нарочно да го изтряскам отзад, за да с еокаже в менгеме между онбя и мен и естествено, щяхме да обвиним шопа. Не му е работа, да кара в "провинцията".
36
12
 
6
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
35 подкрепям те защото реално и ти виждаш нещата.Той предприема рискована маневра но е на пресечена линия.Няма нищо незаконно,просто е рисково.Пък и ФАРОВЕТЕ са работели....*** дай им да лаят само.Все едно всички сме праведни на пътя :)
35
0
 
11
 
! Отговори
Пешо преди 6 години
До анонимен 29 . Пич,на мен ми става лошо от завои и понякога моля шофьора да кара по-бавно. За това ,не го оправдавай с предните коли
34
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До BlakeКакто съм написал не го оправдавам, но не мисля че е станало кой знае какво, за да се вдига такъв шум. Надценил се е, може би не познава добре пътя, но в край на сметка успява да овладее автомобила и да не стигне до катастрофа. Мен лично са ме засичали разни заспали *** каращи с 30, но не можещи да направят едно престрояване, е какво да направим с тях? Да ги разтрелваме на място ли? Да не е приятно и аз ще се ядосам, но на пътя се внимава и да не се хабят излишни нерви.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те такива чуруци правят катастрофите, а дано няма кола насреща му, а тежкотоварен камион, че да се изчисти тази л еш.
32
26
 
5
 
! Отговори
Елемаг преди 6 години
Човека си е пуснал ФАРОВЕТЕ!!Какво искате от него?Освен това линията е прекъсната и не е незаконно,просто е рисковано.Стига сте се палили!!За мене е важно,че кара на ФАРОВЕ!!И логично няма ПТП!!!
31
2
 
30
 
! Отговори
Blake преди 6 години
До Анонимен (29) - ти нормален ли си? нямало било инцидент?!? Благодарение на някакъв невероятен късмет нямаше жертви! А *** от заснетата кола трябва да бъде завинаги лишен от книжка! В подобни ситуации изпреварването е меко казано опасна авантюра. И аз съм се нагледал на подобни пр0стаци, които са решили, че са хванали господ за шушлека и карат по подобен начин, изцяло на късмет. Тоя *** *** на какво изобщо се надяваше в подобна ситуация???
30
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Лошото е, че тоя тарикат ще убие и тези в колата пред него като дава ряско обратно в дясната лента
29
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Пътниците в тая кола що не отвъртяха главата с шамари на шофера си? Мен ако ме возят така - опъвам му ръчната, изкл'чвам го от скорост и като спрем ще яде такъв кютек, че после няма да може да кара поне месец. Не ми дреме дали ми е роднина, приятел или непознат...
28
52
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Ловя басТова което убива на пътя е липсата на концентрация и увереност! Не го оправдавам, но както ясно се вижда инцидент няма, тоест не е станало нищо, това че някаква женичка се е уплашила не е новина. Всеки носи своята отговорност, в крайна сметка най-важното е че няма катастрофа! А тези които карат прекалено бавно реално създават тези ситуации - хората използват автомобилите за да се придвижват бързо и удобно от точка А до точка Б, а не да се влачат с дни по пътищата.