Модерен асфалт след ремонта на Тракия: Ще издържа до 50°С

Ремонтът на 22-километровата отсечка трябва да приключи до края на юни
Обновена: 16 май 2018 07:23 | 15 май 2018 18:30, Красимир Ангелов
64

Снимка: МРРБ

Специален нов асфалт, издържащ до температура от 50 градуса, ще бъде положен на ремонтиращия се в момента участнък от магистрала "Тракия" между Пловдив и Стара Загора.

Министърът на регионалното развитие и блаустройството Николай Нанков и председателят на Управилния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура" инж. Дончо Атанасов инспектираха ремонта на 22-километровата отсечка, която не е обновявана от въвеждането й в експлоатация през 1995 г., съобщават от МРРБ.

За първи път за ремонт е затворена отсечка с подобна дължина. В момента се работи в платното посока Бургас. След като завърши обновяването му, ще започнат и строителните работи в платното за София.

Целта е ремонтът в участъка между 134-ти и 156-ти километър в двете посоки да завърши до края на юни, преди началото на активния туристически сезон.

Средно на денонищие в участъка между Пловдив и Стара Загора преминават по 23 952 моторни превозни средства. От тях 18 370 са леките автомобили.

Строителните работи в участъка между Пловдив и Стара Загора предвиждат ремонт на настилката, отводнителни дейности, нова хоризонтална маркировка, възстановяване на пътни знаци и ограничителни системи и др.

За подобряване конструкцията в участъка, който сега се ремонтира, са положени около 7 800 кв. м ПВЦ мрежа, а отделно ще се постави и близо 6 800 кв. м стоманена мрежа. 8 см биндер ще бъде положен в активната лента.

Ремонтираният участък ще бъде асфалтиран и с полимермодифициран битум, устойчив на температура до 50 градуса.

В момента движението на леките автомобили в ремонтирания участък е прехвърлено двупосочно в платното за София, а тежкотоварните превозни средства преминават по обходен маршрут: от пътен възел "Пловдив Изток" при 133-ти км на АМ "Тракия" по път I-8 и II-66 до пътен възел "Плодовитово" при 165-ти км и обратно.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
8
 
42
 
! Отговори
Усвоявай преди 5 години
Модерен е щото струва колкото 10 не модерни, иначе на всички е ясно, че до другото лято ще почва закърпването на новия модерен асфалт... Незнам как немодерния асфалт от преди 30 години изкара толкова дълго време, а сегашния в за една зима...
38
3
 
31
 
! Отговори
СТАРИЯ преди 5 години
По-просто - за да не се подведете от тези Градуси - Асфалта се нагрява до 80 Градуса през лятото . Ще става по-лошо и опасно за автомобилите , за Камионите е Абсурдно .
37
2
 
36
 
! Отговори
mi24 преди 5 години
<html><body>Само да им кажа , че при температура на въздуха 25 градуса то температурата на бетонната писта достига до 46-50 градуса.При 35-40 градуса на сянка лятото същата е вече е от 66 до 78 градуса / зависи и от други фактори/.При такива температури този асфалт ще е вече като локум.
36
5
 
24
 
! Отговори
Модерни времена преди 5 години
Само комунистическите идиотчетаот гроб могат да модернизират своята крадлива същност!!модерен асфалт..да бе ..те в Африка Испания или Гърция са модерни;)))
35
4
 
28
 
! Отговори
user преди 5 години
Модерен, модерен, колко да е модерен. Сигурно е технология от преди 20 години :)Хитлер преди ги е правил от бетон и в Германия още карат.
34
3
 
12
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Важното е тировете да снасят кинти с винетки , такива каквито са в другите страни!!!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
33
5
 
6
 
! Отговори
Varna преди 5 години
Moderen asfalt.... Xaxaxa golem maqtap sme,napravo!!!!dnes v krim se otvara magistrala koeto e na more 16km a, ni nemoje na ravnoto da napravim mostove i magistrala imam na predvid istoricheskata-Xemus, i sme v eu, golem cirk sme
32
4
 
9
 
! Отговори
shrek преди 5 години
Да забранят на тировете да карат по магистралите изобщо!
31
0
 
14
 
! Отговори
трол преди 5 години
Ехааааа и Меркел вече завижда на Бойко а !!!ах ха ха х аха ха ха ха
30
5
 
35
 
! Отговори
тъп сляп Българин преди 5 години
за 97 лв. винетка , данък акциз,пътен данък и още какъв ли не данък - можеше по сребърен асфалт да караме вече , ама Бойко си прибира разликите !
29
0
 
15
 
! Отговори
Боби преди 5 години
50С асфалта става когато слънцето напича и температурата на въздуха е 35С.както през цялото лято.при 42градуса миналата година асфалта беше се нагрял до 60градуса.
28
1
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Модерен асфалт на Делян Пеевски - от Дубай в раницата го краде !Пеевски - пребери се в България - стига тъпчи парите от лотарията в Катарски банки споко нема ти ги вземем!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ГошоЧекай Гоше,не бързай! Има време,до следващата схема.Първо тая да опаткат!
26
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това за "модерния асфалт" са лакардии, предназначени да оправдаят вземането на повече пари.
25
1
 
10
 
! Отговори
i преди 5 години
Новите магистрали нито за ядене стават, нито за каране по тях. Коловози и вълни от ден първи. И сега ще е същото. Парите от винетките - в джобовете на...
24
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки асфалт ще издържи тези 50 градуса, стига да е поставен върху добра основа. 50 градуса на слънце върху черния асфалт е температура, която нормално се достига у нас през лятото, а асфалтът от тошово време поставен върху здрава основа му няма нищо и без да е "модерният" асфалт за високи температури.
23
0
 
13
 
! Отговори
ии преди 5 години
Въпрос за 1 клас: Ако навън е 35С колко време ще е необходимо за да нагреем АСФАЛТА ДО 50С?
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Модерен асфалт! Да не би да е "Версаче"? Сигурно е дефилирал на последното pret-a-porte в Париж. Там се определят модните тенденции в асфалта.
21
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обзалагам се, че "модерният" асфалт ще се деформира и ще стане на коловози, защото въпросът е в основата под асфалта, а по стара българска строителна традиция ще положат асфалта без здрава основа - това е начинът за усвояване на пари, правиш най-евтиното, колкото да се отреже лентата, прибираш парите - след теб и потоп.
20
0
 
10
 
! Отговори
Гошо преди 5 години
А най-новия участък Сливен Бургас кога. Асфалта в дясно е на дълбоки коловози и камионите карат в лява лента. Колко е гаранцията или се чака поръчка за цялостен ремонт, вместо да се направи някоя нова магистраша?