Пари има! Защо за заплати на лекарите няма?

Доктор Цветеслава Гълъбова пред Bulgaria ON AIR
17 май 2018 12:45, Петя Славова
37

Служителите в здравеопазването в България са поставени в унизителни условия. Работи се срещу мизерни заплати за труда, който се полага. Това заяви пред Bulgaria ON AIR директорът на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски" д-р Цветеслава Гълъбова.

Още по темата

Преди дни тя написа гневен пост по повод реакцията на премиера Борисов, че медиците протестират под прозорците му. Д-р Гълъбова посочи, че е била провокирана от думите на министър-председателя, че не може всеки да протестира под неговите прозорци. Тя тълкува това като бягане от отговорност.

Междувременно вчера Бойко Борисов разкритикува остро здравния министър Кирил Ананиев и поиска бързо да бъде решен въпросът с парите на медиците от болниците в Ловеч и Враца. Часове преди това ресорният министър обвини лекарите от двете лечебни заведения, че са наблюдавали с години порочните практики в болниците.

"Министърът е отговорен, но той изпълнява определени политики на това правителство. Тези болници не са на лекарите и сестрите. Контролът върху тях трябва да се упражнява от собствениците. Трябва да си признаем, че сме сбъркали в модела. Грешният модел е виновен", посочи д-р Гълъбова и подчерта, че ще ни избягат и медицинските сестри, и докторите.

В студиото на "България сутрин" тя бе категорична, че не е възможно лекарите да спрат да изпълняват задълженията си.

"За да стане човек лекар, това е чувство за мисия, това е призвание. Но след това влизаме в магазина, идват сметките и силният дух не ни стига", каза още д-р Цветеслава Гълъбова

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
9
 
! Отговори
Ани преди 5 години
През 1990 написаха в конституцията че България е "социална държава".В резултат модела на цялата държава е сбъркан.Под прикритието на социални нужди и други семантични заигравки се източва държавата. В същото време червената аристокрация държи лекарите в унизително положение.Така беше например при военните до 1990 г когато 12% от бюджета се харчеше за "военни", но хората с пагони бедстваха.Резултата беше че при "деполитизацията" армията изчезна.Сега е същото, само че 30 години по-късно.
12
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой можа краде и не работеше.Сега ще работите и като си свършите работата- като излекуване пациента. Ви се плаща. Така е от години в други браншове
11
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НЯМА ФАЛИРАЛА ЧАСТНА БОЛНИЦА.А ДЪРЖАВНИТЕ.... ВСЕ ПРЕД ФАЛИТ.И Е МИТ ЧЕ ДОКТОРИТЕ СА БЕДНИ.....
10
1
 
14
 
! Отговори
До 65,Комент.9 преди 5 години
Е,объркал си шайките и прехвърляш проблема от болната глава на здравата! Става въпрос за шайка червени мутри,които си отварят болници- не за лекари!
9
5
 
19
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
"За да стане човек лекар, това е чувство за мисия, това е призвание" ?!?! Тия ги разправяй на пациентите си! Впрочем, някой от тях, от пациентите ти, доведени до лудост защото лекар, ги е мародерствал за пари, които нямат.
8
4
 
19
 
! Отговори
65 преди 5 години
Защо са им още пари?Почти всички иат и частни кабинети.Д_р Мирослав Ненков сбърка,като кза,че шайк лекари крадци източват здр.каса..ШАЙКИ ,ама много цицат от нея.
7
5
 
17
 
! Отговори
Гост 2 преди 5 години
Мам....а на докторите, мам...а им на учителите, мам..а им на полицаите и т.н.Кога ще има национална стачка?
6
5
 
21
 
! Отговори
лекари се търсят преди 5 години
Чудя се на колегите!Имате да научите един език само.След моите 150 изпита по медицина не беше лесно,но се справих.Сега работя в Швеция за 7000 евро месечно.Какво чакате?
5
1
 
24
 
! Отговори
Исти преди 5 години
Да не ви бе казано,да се правехте на недочули- ще повторя още веднъж,запомнете го добре или си го запишете! Парите за заплата на лекарите идват от Здравната каса а нея редовно я източват частните болници- 99% от тях са собственост на ДПС,което е руския клон на ДС и не желае да се откаже от благото,понеже неговите болници затова са и създадени- за да източват Здравната каса. Тази каса е вид ТКЗС,което бърка в кацата с меда и финансира частния бизнес на всяка мутра,която реши да си отвори болница!
4
5
 
9
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
DAITE NA LEKARITE ZAPLATA-KOJATO IM SE POLAGA,INA4E ILI SHTE ZAMINAVAT OT BALGARIJA,ILI SHTE BADAT KORUMPIRANI,I SHTE SA PRAVI. LEKAR V EDNA,,DRUGA,,EVROPEISKA DARZAVA,VZIMA MINIMUM 12000 EVRO I NE E 4UVAL ZA KORUPZIJA.V KRAJA NA KRAISHTATA TE SA,KOITO NI SPASJAVAT.ZASHTO TO4NO ZA NAI VAZNATA SFERA V NASHIJAT ZIVOT-NJAMA PARI? ZA DA NI UNISHTOZAT LI? MOZE BI.
3
14
 
9
 
! Отговори
Соцялно слаб депутат преди 5 години
Е няма пари,какво толкоз отивайте да берете маслини в Гърция.
2
3
 
21
 
! Отговори
Веселин преди 5 години
Че държавата е виновна,виновна е.Обаче д-рите на тези болници са назначени да управляват тези активи на държавата,защо не им се търси наказателна отговорност????????Или е най лесно да си измием ръцете с министъра.Аз ако управлявам някакво дружество и му нанеса щети за 20милиона ,дали ще видя бял ден.....не мисля....А И ТЕЗИ ДОКТОРИ МНОГО ДОБРЕ ЗНАЯТ ЗА ДАЛАВЕРИТЕ,ЗАЩОТО НЯКОЙ ОТ ТЯХ УЧАСТВАТ АКТИВНО В ТЯХ....
1
0
 
19
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Елементарен въпрос, всеки знае отговора...