Руските туристи ни заобикалят! Засега са с 15% по-малко

Държим много на тях, но още чакат за визи
28 май 2018 12:15, Петя Славова
243

В началото на новия летен туристически сезон се появи прогноза за спад на руските туристи у нас. Това обаче бе опровергано след посещението на министър Николина Ангелкова в Русия.

Още по темата

Директорът на Института за анализи и оценки в туризма Румен Драганов обясни, че към този момент има 15% заявени по-малко полети, но те могат да бъдат възстановени по някакъв начин и допълни, че трябва да се изчака, за да се види дали наистина ще има спад на туристи от Русия по българското Черноморие.

"Проблемът с визата продължава да стои", припомни Драганов в студиото на "България сутрин".

Той дори разказа, че някои български хотелиери поемат по 50 евро разходи на руснаците, за да могат туристите да си изкарат виза.

Поли Карастоянова, която е изпълнителен директор на Националния борд по туризъм, определи Русия като специфичен пазар, който се влияе много от нагласата на управляващите към дадена страна.

"Туризмът е поле на икономическа дипломация. Най-малките нюанси на отношенията между страните имат своята проекция по отношение на туризма", обясни Карастоянова пред Bulgaria ON AIR.

По думите ѝ именно агресивното говорене срещу Русия на български политици е причина за очакване на задържане на броя на туристите от тази страна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


243
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубаво е че през последните години ги няма и по европейските курорти. Преди време си показваха дивотиите и там.
96
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 106Не знам БГ на кое място е по смъртност ама със сигурност е след ***.
95
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев ходи при Путин, вицето му плонжира пред баш попа им, а те се цупят. Какви "братя" са тези бе? Аз съм разочарован.
94
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До TT"А ако искаш да видиш къде българите масово ходят на почивка *** на някое КПП по границата ни с Гърция или Сърбия..."Изобщо не искам да гледам, и хич не ми дреме къде ходят българите на почивка след като им остане някое евро от миене на улиците и пpocтитуиране в Германия.
93
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Туризмът е поле на икономическа дипломация. Най-малките нюанси на отношенията между страните имат своята проекция по отношение на туризма"----Пропуснали сте да поясните, че това важи само за руснаците. Те исат разрешение от Путин и за ходене до то*алетната.
92
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия които очакват американци, знаят ли че полета франкфурт - ню йорк е около 20 часа и 2 хил.долара на калпак?
91
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Бах тая мизерия, даже малките деца носят смартфони и са облечени от моловете.Във всеки дом има компютър или лаптоп, задължително кабелна, по хипермаркетите хората бутат пълни колички, във всеки двор по две коли макар и втора ръка, във всяка стая телевизор, на всеки етаж хладилник, на всеки празник границите се задръстват от екскурзианти, пенсионерите хвърлят десетки хиляди ежедневно."Ми тогава защо България е първа по смъртност в света, и пенсионерите ровят в кофите ама хвърлят хиляди...
90
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хотелиер, това е шега, нали? По нашите курорти американци...???? А ние по Калифорния и Флорида :) А дай Боже!
89
1
 
6
 
! Отговори
TT преди 5 години
До Анонимен 95"...българите не ходят на почивка в Сочи..." Ами там кой нормален европеец ще иде на почивка??? Да не го е гонил луд??? А ако искаш да видиш къде българите масово ходят на почивка *** на някое КПП по границата ни с Гърция или Сърбия...
88
8
 
7
 
! Отговори
Хотелиер преди 5 години
Прекрасна новина. Писна ми от руски туристи, предпочитам платежоспособни американски туристи.
87
6
 
7
 
! Отговори
Мизерията преди 5 години
Пореден случай на починала жена, заради невъзможност да заплати за медицинско изделие. Починалата жена е 54 години.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Попитайте хибридния защо е така!
85
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските политици били говорели агресивно за Русия? Абе тая в час ли е? То по-големи *** от Радев, Борисов и Сидеров има ли? И между другото: там където ходят твърде много руски туристи тези от другите държави избягват да ходят. В случая напоследък дори самите българи вече не искат да ходят на Черноморието.
84
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да ходят в КримНаш.
83
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добри новини. Дано 100% ни заобикалят.
82
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аве молете се да идват руснаците по нашите курорти! Нормално е да се сетите, че ще оставят пари у нас. А те между другото харчат добре, за разлика от германците, които остават само в рамката на олинклузива, и най-много да похарчат 100 евро извън договора.
81
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 88бе гледам едно евро 2 лева от години стабилно, а България тъне в мизерия, що такаБах тая мизерия, даже малките деца носят смартфони и са облечени от моловете.Във всеки дом има компютър или лаптоп, задължително кабелна, по хипермаркетите хората бутат пълни колички, във всеки двор по две коли макар и втора ръка, във всяка стая телевизор, на всеки етаж хладилник, на всеки празник границите се задръстват от екскурзианти, пенсионерите хвърлят десетки хиляди ежедневно.
80
4
 
10
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
"Я популярно обьясня для невеж" Санкциите са само за олигарсите и фирмите, които имат отношение за анексирането на Крим. Дебели дървени матрьошки глави не разбират.
79
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
че ходат на почивка в Сирия :)
78
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският туризъм трябва да се съсредоточи върху повишаване качеството на услугите, за да върне българските туристи и да привлече платежоспособните западни туристи, а не руските пияници и други руски ***.