Застрояват и Рупите с къщи за гости... на 300 метра от изворите

Строителните дейности ще са край храма на пророчицата Ванга
30 май 2018 10:45, Петя Славова
88

Инвеститор ще строи къщи за гости край минералните извори в местността Рупите. Намерението му обаче предизвика силното недоволство на местните хора, според които евентуалното строителство ще засегне природните дадености в района.

Още по темата

В група във Facebook, озаглавена "SAVE RUPITE", около 4 000 души вече изразиха категоричното си несъгласие с каквито и да е строителни дейности край храма на пророчицата Ванга, съобщава Bulgaria ON AIR.

Минералните извори в Рупите са популярни в цял свят. Лечебната им сила привлича туристи отвсякъде. Идеята на бизнесмена Валентин Парапунов е да построи 10 къщи за гости, като предвиденото за тях място е на около 300 метра от изворите. Според Парапунов природата няма да бъде засегната по никакъв начин.

Посетителите на минералните извори обаче не вярват на обещанията му. Според тях започне ли строеж край изворите, те ще загубят красотата си.

10-те къщи за гости попадат в защитена територия. Инвеститорът обаче е категоричен, че законови пречки за построяването им няма.

Кметът на Петрич Димитър Бръчков заяви, че строителят е минал всички законови процедури и няма пречки да осъществи намеренията си.

Градоначалникът добави, че изворите няма да бъдат засегнати, и уточни, че снимките във Facebook, според които строителството на къщите е започнало, са заблуждаващи, тъй като на тях става дума за археологически проучвания предшестващи същинския строеж на къщите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
30
 
! Отговори
69 преди 5 години
В Петрич и в Сандански има предостатъчно места за настаняване, с кола е не повече от 15 мин път и от двата града. Вземаш си чехличките и хавлийката и отиваш. На всички им е ясно, че това е само началото и после ще се застрои до дупка. Е ще се отворят работни места за масажисти и сервитьори за по 600 лв. бруто и така.
50
33
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки строеж означава работа и развитие на региона! Когато си против развитието, си против обществото, следователно си болен социопат.
49
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пропаднала държава с пропаднали управници и жалкото е ,че и ние народа сме пропадняци. Я в Гърция как излезнаха да трепат управата като искаха да им кастрят парите.Докато не ги избием тези родословни дървета с политици...
48
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направо да избием местните хора, да ги евтанизираме, да не пречат с нахалните си искания за препитание и развитие, да се даде цялата власт в ръцете на хипи-наркоманите и те да превърна всичко извън София където са се базирали основно в дивотия. То и трябва на България - дивотия и доволни хипита-наркомани, пък другите да и ядат кучетата на хипитата.
47
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заради няма и 0.01% от населението, трябва да унищожаваме цели региони, за да има къде те да си правят простотийката, на дивотия. Бетона бил голям проблем, а асфалта не се ядял, червено-зеленясали простотии, след които камък върху камък не остава, да не говорим за хора.
46
16
 
4
 
! Отговори
До 43 преди 5 години
Нито го знам кой е този папурняк, нито мен интересува, важното е да се възможност този изостанал регион да се развива икономически, защото без икономика няма нищо, само дивотия! Това което си написал ти са едни дебелашки глупости и нищо повече, ако построят ферма вместо къщи за гости, ще ревете ли, да разбира се, ако построят завод ще ревете ли, да разбира се, каквото и да се направи, вие ревете - защо? Защото сте деграданти, слабоумници смятащи дивотията за върховна ценост.
45
1
 
15
 
! Отговори
Нафърфорий преди 5 години
Господ пази Рупите ! Той ще накаже комуниста Парапунов !!!
44
1
 
11
 
! Отговори
... преди 5 години
Честно казано вече ми е ВСЕ ТАЯ ЗА ТИЯ ТЕРИТОРИЙ ТУКА! То морето от резовска река до калиакра едва ли има и 10 пажа без натят бетон, пък за едни ти ми извори бре нека ги направят на басейн и да не се коркаме толкоз! Предлагам даже и една чалготека да се построи до басейна та кат се нафиркат "умниците" да идат да се облекчават в басейна! Така хем вълка ше е сит пък за агнето АБЕ КОЙ МУ ДРЕМЕ ЗА АГНЕТА И ПРИРОДА И ДРУГО БРЕ!? ВАЖНОТО Е АЛЪШ ВЕРИША И ПАРИТЕ ДА СЕ КРАДЪТ! Аз затва по Гръчко ходя!
43
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българските бизнесмени само народния съд и национализацията ще ги оправи.
42
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 31Еее, опорни точки на червени бизнесмени. От кое казваш ще се препитават хората в региона??? От хотела на Парапуняка??? Т.е. Парапуняка ще построи хотел, чиито печалби ще ги раздава на хората от региона??? *** хайде стига с тези вицове бе бизнесмени с бизнесмени. Построете заводи, построете ферми, направете износ на български стоки, неее те строят хотели и ограбват минерални извори и обясняват, как щели да се облагодетелстват местните хора видите ли.
41
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стефанХипи-простотията не прощава - ставаш тотален деградант и скапваш живота на всички. Спри наркотици и вземи да го размърдиш този закърнял мозък.
40
2
 
1
 
! Отговори
До 39 преди 5 години
А кое ще оправи положението простако? Хипи-гей оргии? Или наркомански изращения? Може би е редно местните да станат наркобарони, така ли си представяш развитието на района?
39
2
 
10
 
! Отговори
стефан преди 5 години
ЛАКОМИЯТА Е УБИЙСТВЕНА и не прощава на никого!
38
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 37 какво ще ви оправят положението 10 къщи с 10 души персонал с по 400 лв заплата баси разсъжденията примитивни
37
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами тези *** които строят по морето хотели на плажната ивица, на пясъка, само на няколко метра от водата? Кой им даде разрешение?Защо тези хотели още не са съборени?
36
11
 
1
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Непотребния *** сте вие диваците, вие сте олицетворение на човешката деградация. От какво ще се препитават хора в този регион? Да ги обречем на мизерия заради твойте мании, така ли? Егоист *** си ти, не си дава наркоманското сборище и това е, смята че само той е важен, само неговото мнение е меродавно - зелен-хипи фанатик, вие разбирате само от твърда ръка и предполагам че ще си я получите от местните хора.
35
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не съм ходил на Рупите нито ходя по къмпинзи , но е грехота заради 2-3 *** които ще се облагодетелстват от застрояването да се лишават останалите от обществото да се любуват на такива красиви места
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 29Брейййййй
33
10
 
4
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Ейде стига сте врякали! В тези гьолове има предимно пиявици и нищо друго. Има също и един плитък басейн от татово време и един кален. Не ми дреме за рупите, но ако иска да се развива това място, най - добре е изворите да се каптират и да се направи един нормален басейн, където човек да може да поплува и зимата. Водата е може би на 80. Вие знаете ли за Blue Lagoon в Исландия? Стига да не строят само хотели!
32
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До До 22За теб миризливи мини, за природата бонбони Фереро Роше