Симеонов в действие – събаря "Какао бийч" в Слънчев бряг

Строени са без проект, опасни са, отсече вицепремиерът
Обновена: 4 юни 2018 14:29 | 4 юни 2018 14:15, Анисия Иванова
170
Симеонов в действие – събаря "Какао бийч" в Слънчев бряг
Снимка: Facebook

5 култови заведения от комплекса "Какао бийч" на Южния плаж в Слънчев бряг ще бъдат премахнати, съобщи в Бургас вицепремиерът Валери Симеонов.

Те били изградени без никакъв одобрен проект и без строително разрешение, а мерките им за сигурност не гарантирали безопасност на големия брой посетители.

Сред нарочените за премахване заведения са прочутото "Бедрум", едноименното "Какаобийч", "The 1", "Ла Кубанита".

За събарянето им Валери Симеонов подал сигнал до министъра на регионалното развитие Николай Нанков преди седмица-две. Според него процедурата по събарянето им вече била задвижена.

"Ако нещо с тези молове, както са се кръстили, стане, недай си Боже, тези огромни метални конструкции паднат и смачкат 20-30 души, тогава ще разберете за какво става въпрос, ще разберете защо съм се фиксирал върху тях. Те са абсолютно незаконни. Съгласно ЗУТ след като имаш 200-300 човека, обектът трябва да е 1, 2 или 3-та категория. А това са 4000 човека, по 4000 билета входни такси са регистрирани. И още нещо - има и бариера на общински път, незаконни паркинги, навеси. Там просто е на принципа решил Маджо, Брендо ли е и си направили каквото искат", заяви Симемонов, цитиран от "24 часа".

Той отказа коментар дали нарочените за премахване обекти попадат в одобрената схема от Министерството на туризма за разполагане на временни обекти.

"Не ме карайте да коментирам неподготвени хора, разбирачи по всичко", бе отговорът на Симемонов по повод забележките от министрите Каракачанов и Ангелкова, че Слънчев бряг не е казарма или санаториум.

"Важно е да покачваме качеството на туристическия продукт. Туристите не трябва да си тръгват недоволни от качеството на храната, на морската вода и т.н. Има няколко законопроекта, които ще позволят на институциите да си вършат работата по-лесно. Това са закона за шума, за апартхотелите, за преместваемите обекти", добави вицепремиерът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
15
 
7
 
! Отговори
Ха-ха преди 5 години
Намерил се кой да оправя българските Содом и Гомор....
17
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя Валери ме респектира тотално! Вече гласувам само за Валери!!!
16
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
УжасТ!
15
3
 
25
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Що не построихте нещо за 29 години ,бе ???!!! Рушите и крадете !!! Как ви търпи тоя народ !!!
14
7
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кой търси там море и тишина?! Там отиват да могат да пият, пушат се.ар и се дрогират навсякъде из курорта. Това на запад и не могад да помислят да го правят. А море и тишана има навред. Тук са заради простотията, тя е целта на туристите там. Не им разваляйте рахата, даже им раздавайте оръжие на пристигащите и им пожелавайте успех.
13
3
 
47
 
! Отговори
марин преди 5 години
Отмъщение ли е , не е ли не ме интересува , важно е тези опасни мутренски заведения да се махнат от плажовете , да се въведе някакъв ред по Черноморието , да могат хората спокойно да почиват .
12
4
 
13
 
! Отговори
Цеко преди 5 години
Ами , не е неправ
11
9
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Какао-то не беше ли на ВИС-2 и ония Васил Илиев, дето му продупчиха тиквата пак там някъде, на Слънчев Бряг. Цялата тази акция ми прилича на разчистване на сметки между групировки. Иначе тоя нямаше да е толкова смел.
10
6
 
34
 
! Отговори
А бе преди 5 години
Валерко,зарежи тия глупости,ами осигури на хората бронежилетки за сезона,че с тая ревност без персонал ще остане морето!Па и ти внимавай,да не ни липсваш наесен...
9
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ доказаха че по нищо не се различавт от БСП когато става въпроса за Слънчев бряг, а и за каквото и да е....
8
1
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако са построени незаконно, кой ще влезе в затвора за това? Защо не се приемат по-строги закони?
7
4
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогирани силиконови про-ститут-ки и надрусани наркодилъри - това е електоратът на Боко Тиквата и Цецо Пъпеша.Тези места са средище на разврат и престъпност, затова трябва да се закрият.Черкезинът Симеонов не ми е приятен, но за това го подкрепям.
6
15
 
30
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
Тоз серсемин да не земе да стане жертва на някой "ревнивец", както се бърка в интересите на морските "бизнесмени"
5
8
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Популизъм ли надушвам? Цяла зима дремаха, откриха сезона и чак тогава се сетиха, че има нещо за събаряне. А онова хотелче на пясъка на метър от водата, кога?
4
11
 
14
 
! Отговори
Май, скоро... преди 5 години
...ще похапнем благо жито!
3
4
 
71
 
! Отговори
KanuTaH_BeCkO преди 5 години
Колкото по малко такива "заведения" има - толкова по рядко ще четем за 20 годишна с 45+ годишен приятел. Места , които се посещават с две цели - алкохол/наркотици или да се "продадеш" по изгодно. Който иска такъв туризъм - да ходи в Кипър...Закривай!
2
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Симеонов ще настъпи мотиката ми се струва и тогава Ангелакова и Каракачанов ще се усмихват под мустак....
1
11
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този защо се меси в работите на ГЕРБ? Щом Ангелакова казва че всичко е наред, защо да не и вярваме? Нали е назначена от най-мъдрия и честен премиер?