Падни за 20! Раз, два, раз, два, раз... депутатска физзарядка

Фитнес инструктор пред НС – прави лицеви, клекове и кани избраниците
Обновена: 8 юни 2018 09:03 | 8 юни 2018 09:00, Петя Славова
12

Днес в 12:20 часа фитнес инструкторът Лазар Радков се събира заедно със свои съмишленици пред Народното събрание, където малко по-късно всички ще се включат в правенето на лицеви опори и клекове.

С тази инициатива ще бъде отбелязана първата година на кампанията "30 за 30", която цели да се мотивират повече българи да спортуват редовно.

"Според данни от 2014 година сме на първо място по сърдечносъдови заболявания и на последно място по двигателна активност в целия Европейски съюз", каза Лазар Радков в студиото на "България сутрин".

По думите му именно движението е най-добрата превенция на проблемите със сърдечносъдовата система.

Радков допълни още, че инициативата му ще се проведе пред Народното събрание, за да има повече обществено внимание именно върху тези проблеми.

Богдан Василев, който също ще участва в събитието днес обясни, че идеята е с личен пример да се мотивират повече хора да спортуват, за да са в по-добро здраве.

"Възрастта няма никакво значение, при мен тренират хора на 60-70 години", сподели Василев пред Bulgaria ON AIR.

Лазар Радков пък покани всички, които желаят да дойдат днес от 12:20 часа пред Народното събрание и да се включат в тази масова физическа активност. Инструкторът прикани и народните представители, които днес ще бъдат в парламента, да се включат в инициативата.

"Те трябва да са първите хора, които да дадат личен пример по темата", допълни Лазар Радков.

Той съобщи, че след проучване е станало ясно, че за една година от началото на кампанията "30 за 30", над 50 хиляди души за започнали да спортуват именно благодарение на тази инициатива.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Azov преди 5 години
До АнонименЛошо било да агитираш за нещо добро, като здравето? Нали после касата и нашите данъци ще плащат за високо кръвно, ССЗ, висок холестерол и тн.? Да си в добра форма (поне да полагаш минимални услия) е почти безплатно и не отнема повече от 30-40 минути на ден, като дори и това време може да бъде съкратено до около 20 мин. за "вечно заетите". Догодина удрям 30, мисля до тогава да съм в най-добрата форма в живота си и да бъде така и за напред.
7
0
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
До Анонимен 7Не мисля, че е смешка, поздравления за инициаторите, а също и на медията, отразила това събитие! Движението е живот, спрем ли да се движим - умираме! Затова адмирирам всяка подобна инициатива, независимо къде се провежда!
6
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес, благодаря за смешката. Идеята не е лоша. А подскоци ще има ли? Не забравяйте каква е силата на подскока. За да сме водещи по две направления, не трябва да се пише" на първо място по сърдечно-съдови заболявания и на последно по двигатена активност", а "на първо място по ССЗ и на първо място по обездвижване". Резултата две първи места, не едно първо и едно пследно както в статията. Положително мислене нали? Иначе идеята е МНОГО ДОБРА. Само мястото малко неподходящо.
5
0
 
15
 
! Отговори
Пичагата преди 5 години
... А Делян Пеевски и Искра Фидосова ще се включат ли ?!?! ............ Или те "тренират" само с кюфтаците в Парламента по 19 стотинки и с парите на обикновените Българи ?!?! .......
4
4
 
16
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
И тук, пак се връщаме в доброто старо време, когато беше помислено за всичко...Във всяко предприятие и учреждение имаше задължителна 10 минутна физзарядка два пъти дневно.Служителите правеха същите леки упражнения, които сега показно и рекламирано им показват подобни "фитнес инструктори".Какъв инструктор или треньор ти трябва, за да клякаш, ставаш и правиш лицеви опори-да те държи за ръката ли? Този млад човек няма ли по-сериозна работа а се е захванал с неща които и на децата са ясни?
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма по-лошо нещо от това да агитираш някой да прави, каквото ти правиш. Дори да е за добро. Всеки трябва сам да избере пътя.
2
0
 
19
 
! Отговори
зевзек преди 5 години
искам да видя шкембе войвода на успоредката да прави кофички :)))
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А коремни превъртания пред президентството?