БДЖ: Няма запалване на влака от Пловдив за Панагюрище

Категорични са, че става въпрос за прегряване на двигателя
11 юни 2018 20:26,
8
БДЖ: Няма запалване на влака от Пловдив за Панагюрище
Снимка: Булфото
Според изявлението на БДЖ това, което са видели пътниците по линията Пловдив-Панагюрище, не се е случило - а именно, мотрисата на влак се е запалила край село Цар Асен. 
 
От БДЖ обаче са категорични, че такова запалване няма. Според официалното изявление подобни спекулации създават грешна нагласа в общественото мнение за националния железопътен превозвач, което от своя страна ще доведе до допълнителна паника сред клиентите. 
 
"Около 15:15 ч. На 10.06.2018 в участъка между гарите Съединение и Панагюрище, в близост до сп. Смилец локомотивният машинист на пътническия влак № 81204 от Пловдив за Панагюрище е усетил миризма на изолационен материал и е спрял пътническата композиция. Превозваният персонал забелязва дим, който излиза от дизеловия двигател на мотрисата, като вероятната причина е прегряване и за охлаждането му са използвани два пожарогасителя“, пишат от пресцентъра на БДЖ. 
 
От официалното изявление става ясно, че служителите са помогнали на пътниците от влака да бъдат изведени от мотрисата от съображения за сигурност. Пътниците са извозени до спирка Смилец с високопроходима техника на Национална служба "Пожарна безопасност и защита на населението".
 
За пътниците е бил осигурен автобус, който е пристигнал на място в 17:20 ч. Всички пътници са били информирани предварително, че транспорт ще им бъде осигурен. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: влакБДЖпожарзапалване
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Владимиров е наи големия лъжец...Докога ще го търпите...Той може да изопачи всичко...този човек е некомпетентен ...но е добър лъжец
7
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как не ги е срам,да казват че влака се запалил.не е вярно,даже онези изгорелите вагони и локомотиви не са от пожар,а така са пребоядисани.в бдж никога не е имало пожари.долни лъжи.40год.машини толко надеждни колкото 90год.старец да копа въглища в мина.Боже дано никой не попада в такъв ад.
6
1
 
2
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Putin e kriv.....
5
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нерде София Нерде ПанагюрищеНерде гара Варна на снимката
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Туайлайт Зоун". "Това което виждаш сова, не е сова".
3
4
 
0
 
! Отговори
Свидетел преди 5 години
Вижте какво стана, с очите си го видях:Свърши пиенето и се бръкнахме кой колко пари има и командировахме Асен до денонощния за пиене. Хубаво, *** той свършил цигарите и взел, че взел само една бутилка водка, а с останалите пари - цигари. Веднага запалил една, пушило му се от часове на човека!Хубаво, ама един нов от компанията, понеже няма пиене, хукнал след Асен, че по-бързо да глътне от водката. Асен го видял и нали е пиян, засрамил се, че харчил за цигари и метнал фаса.И после стана една....
2
0
 
11
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Тея вече започнаха и да лъжатОгън няма обаче те пръскали с пожарогасителДа охлаждат:)))
1
1
 
4
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Липсата на негативна информация е противопоказна за прикрепените към всеки сайт *** - ами сега?Добре де, тролетариатът ще развихри въображението и ще реагира най-вече срещу фалшивите новини.