След 40 г. е готов! Четири ленти отпушват трафика за Слънчев бряг

Борисов си пожела до месеци да заработи тол системата
Обновена: 16 юни 2018 07:42 | 15 юни 2018 19:23, Веселина Йорданова
79
След 40 г. е готов! Четири ленти отпушват трафика за Слънчев бряг
Новият път. Снимка: БулФото

Официално бе открит новият четирилентов път от Поморие за Ахелой, който трябва да отпуши трафика до Слънчев бряг. Бе отслужен тържествен водосвет в присъствието на премиера Бойко Борисов, който пристигна специално за случая.

"Лесно се говори, но трудно се строи, 40 години го чакаме този път", заяви премиерът и припомни, че тази отсечка е с най-много смъртни случаи от катастрофи в страната. Той пожела на шофьорите безопасен път по нея.

9 км участък плюс 5 км обход на Ахелой извежда трафика от Бургас до Слънчев бряг.

През август се очаква да започне изграждането и на обхода на Поморие, след като приключи процедурата по жалбите на частни собственици по трасето.

След това ще се строи северната дъга на Бургас, чрез която целият трафик от магистрала "Тракия" за Слънчев бряг ще бъде изведен от градовете, съобщи "24 часа".

Ограничението за новото четирилентово трасе е 90 км/ и бе пуснато предсрочно с 5 месеца.

"Дай боже след 7-8 месеца тол-системата да заработи и от нея да разходваме средства за пътища, коментира Борисов. Специално за церемонията по откриване на пътя той покани майки с болни деца, облечени в черни тениски "Системата ни убива", които го чакаха встрани от официалните гости. Борисов им препоръча да си подготвят исканията и другата седмица заедно с тях ще се срещнат с ресорните министри, за да обсъдят.

Ще стигнем до момента, в който ще отпуснем повече пари за хората с увреждания, но трябва да съм сигурен, че ще отидат където трябва. Никое предишно правителство не е давало повече средства за социални дейности, коментира премиерът.

Той ще поиска от министрите на здравеопазването и на труда и социалната политика подробен разчет за отпуснатите пари в двата сектора.

Регионалният министър Николай Нанков пък обяви, че петте заведения в комплекса "Какао бийч" на южния плаж в Слънчев бряг, които вицепремиерът Валери Симеонов се накани да затвори, са законни.

Докладът на Дирекцията за национален строителен контрол трябваше да е готов днес и в понеделник той ще се запознае с него. Предварително обаче разбрал, че заведенията отговарят на Закона за устройство на територията и дефиницията за преместваем обект.

Имало обаче други нарушения в курорта, сред които и оградата на хотел "Империал" в Слънчев бряг, който е собственост на шефката на Съюза на собствениците в Слънчев бряг Елена Иванова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А до моето село кога ще се прокара път ? Това за морето го знаеме,фалшив алкохол,...,,незаконна'' проституция,хотели на неизвестни БГ-граждани,политици по цици,ай направете нещо и за народа бе,кавали.
37
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Магистралите се строят от работниците.А от ГЕРБ само крадат парите.
36
12
 
14
 
! Отговори
Promena преди 5 години
Стига лъжи народе!!! Време е за промяна ......
35
11
 
9
 
! Отговори
Бесепар преди 5 години
Тея пък що направиха 4-лентов път, като можеше да е 6-лентов. Толкова коли минават през лятото. По бай-тошево време си беше по-добре и без нито една лента. Нема коли нема проблем. Сега народа е много беден и не може да кара по 4-лентовия път
34
14
 
17
 
! Отговори
до Бойко Борисов преди 5 години
Бойко плати ли си актовете на КАТ, защото казват,че имаш МНОГО нарушения дето излизат неплатени? А за паветата какво ти е извинението? Отговаряш не само за магистралите,а това че няма пешеходни зони?Че няма място където една бебешка количка да мине между заети от тротоара коли? Баровете заемат половин улица.В центъра на София,Сан Стефано до БНТ са направили бар,където дори входа на подлеза са сложили места за сядане и ако не внимаваш като се качваш по стълбите може някой пиян да те залее с бира
33
7
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в Хърватска за 5 години след 2000г направиха 1000км магистрали
32
2
 
18
 
! Отговори
Слънчарски преди 5 години
До ЛисицатаТози нов път не минава през Ахелой. Това е обходен път минаващ от север на града. Следователно сфетофара вече не е проблем.
31
3
 
13
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 5 години
До ремонт на ремонтаДа, само в шофьорите е проблема, не умеете да карате.
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ЛисицатаМи то това е отсечката Ахелой-Равда, само че вече 4 лентова с обход на светофара.
29
14
 
16
 
! Отговори
ремонт на ремонта преди 5 години
Бойко, Бойко като ти знам ремонтите и тяхното качество. Цариградско колко години все ремонтираш ремонта. На НДК паветата се разлепиха, Дондуков наполовина с павета наполовина с асфалт, Славейков имаше що годе здрави плочки,ама и тях окрадаха хората ти да си строят вилите ти и ще видим какви пак дефектни плочки и там ще сложиш септември. Не ми се мисли какъв ще излезе и този ремонт.Искам да те питам защо по Тракия толкова много катастрофи стават,само в шофьорите ли е проблемът??
28
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тази отсечка всяко лято загиваха много хора,отделно там ставаше такова задръстване,че се проклинаш защо си тръгнал да пътуваш за Слънчев бряг.Доживяхме да пътуваме по четерилентов път.Който не е пътувал по тази отсечката през лятото,той не знае за какво става дума.
27
10
 
44
 
! Отговори
(-_-) преди 5 години
Това в една нормална държава не следва да бъде новина въобще..
26
7
 
26
 
! Отговори
БРЕ БРЕ преди 5 години
По телевизията съобщиха,че пътят е Бургас-Слънчев бряг.Понеже съм от Бургас СИ ПОМИСЛИХ,ЧЕ ПОЛУДЯВАМ!А то не ми било път а отсечка!
25
2
 
9
 
! Отговори
ex до Василев преди 5 години
Да,днес живеем ще кажеш...Когато обаче всеки иде да изпрати приятел на погребение и се замисля..Дали?Защо?Накрая,кога аз?!Тогава попа казва,че няма разлика кой какъв е бил!!!!Всички сме за там!Ковчег с джобове аз не свъм видял до днес!Ако ти си видял ми кажи каква е целта!!!!?
24
27
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Комунист некомунист, няма значение, важно е че Бати Бойко управлява!!!И какво като е бил комунист и е вярвал в някакви идеали!!!???Какво лошо има в това, не е злоупотребявал с власт в миналото и сега ,за лична изгода или да притиска опоненти!!!Бати Бойко е велик!Бати Бойко обича Леля Меркел, и Леля Меркел обича Бати Бойко!!!Германия е велика, еврото стабилно!!!Агент Стивън Дженкинс!ЦРУ!!!
23
7
 
6
 
! Отговори
ex преди 5 години
Лошото е.че Боко си отива,но комунизма остава!Остава частен!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!МОНОПОЛ!!!Няма да има Капитализъм в БГ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
22
12
 
32
 
! Отговори
Още откраднати пари преди 5 години
Обединителят на Източните, Западните, Северните и Южните Балкани,на Северна, Южна и всички видове МакедонииАсфалт Паша, няма ли да резне лентата, следван от слугинските телевизии
21
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До КратунИ какво е направен - от асфалт, вашите пътища дето ги няма от какво са направени?
20
12
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако някой в Европа чуе, че лично премиерът на една държава открива 9 км отсечка, ще се сцепи от смях.
19
9
 
12
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
СРАМ И ПОЗОР!