Кметът на Садово обяви частично бедствено положение

Подобно е положението и в села в община Асеновград
28 юни 2018 22:42, Красимир Ангелов
0
Кметът на Садово обяви частично бедствено положение
Снимка: БТА

Кметът на община Садово Димитър Здравков обяви частично бедствено положение заради наводнение след разлив на река Чая. Мярката е за района след село Катуница, съобщава БТА.

Още по темата
Високите води са отнесли един мост, залят е пътят към селото и част от републиканския път Е80. На този етап няма засегнати жилищни сгради, няма и пострадали животни, но са залети огромни селскостопански площи, добави Здравков.

Засегнатият район, в това число и реката, остават под непрекъснато наблюдение.

Кметът на община Асеновград Емил Караиванов също обяви бедствено положение за село Лясково и за района на Асеновата крепост заради активирало се свлачище на пътя за селото. Няма данни за бедстващи хора или домашни животни, съобщиха от общината.

Във връзка с обилните валежи, нивото на река Чая на територията на общината се е повишило с над един метър. Критични точки има в района на селата Нареченски бани и Бачково.

От придошлите води е паднал малкият мост в с. Нареченски бани, а в село Тополово има отнесени участъци от пътните настилки, уточниха от общината.

Забранен е достъпът и ползването на сградата на НЧ "Свети Преп. Пайсии Хилендарски" в Асеновград, което има нанесени щети по покривната конструкция. Нивото на язовирите се проследява от операторите и наемателите, които също подават информация към Оперативния щаб. Към настоящия момент няма данни за язовири, застрашени от преливане.

Установен е компрометиран участък от свлачище на път Асеновград-Лясково, извършено е обезопасяване на участъка.

От пресцентъра на полицията в Пловдив съобщиха, че са разчистени скалните отломки, паднали на пътното платно след Бачково в посока Югово. Движението на пътя между Асеновград и Смолян е нормализирано.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари