4 години по-късно: Отново водно бедствие в Мизия

След последните дъждове има отнесени улици, наводнени къщи
10 юли 2018 09:10,
24
4 години по-късно: Отново водно бедствие в Мизия

След обилните дъждове от последните дни кметът на Мизия обяви частично бедствено положение в общината.

След последните дъждове има отнесени улици, наводнени къщи, градини и земеделски земи.

На място работят аварийни екипи от "Гражданска защита" и АЕЦ "Козлодуй", които отводняват имотите.

Преди 4 години приливна вълна отнесе цели къщи в града и взе жертви.

В Плевенско също положението е тревожно. Два язовира са под наблюдение, след като стената на единия беше отнесена, а ако прелее към другия ще се стигне до приливна вълна към с. Садовец. В Ракита хората са готови за евакуация, улиците са трудно достъпни даже за пешеходци.

Хора на над 70 години казват, че не са виждали такова неща.

"Искаме финансова помощ, едно кметство само не може да се оправи”, каза пред bTV кметът.

И днес ще вали, по-значително и на повече места в сутрешните часове. В 6 области от Централна и Северна България, както и в областите Стара Загора и Сливен, остават в сила предупрежденията от първа степен.
Следобед валежите ще спират.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
firebg преди 5 години
Историята се повтаря!
18
0
 
2
 
! Отговори
Сергей преди 5 години
Див капитализъм ,винаги ще е такъв защото в основата му стои алчността на човека за максимално забогатяване.Това в Мизия са последствията...За жалост на всичко отгоре ни управляват ***, готови да продадат и майка си.
17
0
 
1
 
! Отговори
Росен Минчев преди 5 години
До БПФ.Не отричам,че нямаме възпитанието да си застраховаме имотите.Но това че си криеш името и обиждаш хора,за чиито бит дори не подозираш изобщо не те прави гражданин,а обикновен злобен комплексар.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама как все пари няма а всички кметове милионери ! - заплатата му 800 - 1000лв а кара джип за 200 000 по дупките на село и се големее.Откъде за тях пари има а за нищо друго няма ?
15
4
 
1
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
И по шест пъти на годината да се наводняват, тия диви селяни пак няма да си застраховат копторите !!! Как ще даде Селю 30 лева за застраховка един път годишно, нали това са шест кутии цигари?
14
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Искали финансова помощ.А колко от тези домове са застраховани? Струва 35 -40 лева годишно,но те сами не искат да си помогнат.Няма ГЕРБ,няма БКП ,има човешка недосетливост и умствен мързел.,,Някой трябва да ни оправи ????....а ние седим и чакаме "А всеки застрахован ползва,,екстри",виж го ти ,тарикат.А ???
13
0
 
2
 
! Отговори
до 13 до грамотния преди 5 години
Сам пишеш - добросъвестни граждани. Да хванат добросъвестните граждани и да си почистят. И вземи да ги ограмотиш.
12
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен Като си неграмотен не коментирай. Просто в така наречената демокрация всичко е оставено на разруха. Тоз порой който е минал през града навремето минаваше в канал под града и отиваше в реката. От 30 години тоз канал не е почистван от *** на добросъвестните граждани и от наносите през туй време. Туй е проблема на Мизия. Защо по времето на Бай Тошо нямаше такива неща.
11
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Селището с времето се оказва, че е на опасно място. Герб бил виновен, ми дайте да преместиме града.
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Близостта до реки е така. Няма какво да се оплакват в Мизия. Там къщите вероятно са строени под нивото на Огоста.
9
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
0 ЛЕВА СЕ ДАВАТ ЗА УКРЕПВАНЕ НА СТЕНИТЕ НА ЯЗОВИРИТЕ!ТЪЙ, ЧЕ ПРОБЛЕМА НЕ СА ДЪЖДОВЕТЕ НЕКА ГИ ИМА ЗА ДА СЕ ПЪЛНЯТ ЯЗОВИРИТЕ!!!ПРОБЛЕМА Е, ЧЕ ОРГАНИЗАЦИЯТА И КОНТРОЛА НИ СА НИКАКВИ!НО НАРОДО ИСКАШЕ ГРАБ ЗА 3 ТИ ПЪТ НА МУ НЕКА СЕ ДАВИ ОТНОВО!
8
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 3Тези квартали на Мизия не са построени преди 4 години в СТАРОТО КОРИТО на реката!!!! Схващаш ли? А са още от Зрелия цоциализъм! Има специалисти, но никой не ги слуша! Както и в онези от квартала във Варна. Къща до река и в дере НЕ СЕ СТРОИ!!!! Да не говорим, че повечето във варненския квартал си бяха направили незаконни мостчета над канала за по-пряко. Сега, "дайте да дадем"! "Някой да даде"! "Държавата да даде"! Не може да си *** и крадлив българин, и да си като швейцареците!
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора на над 70 години казват, че не са виждали такова нещаИма ли редактори във тоя сайт ?
6
3
 
4
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
До Анонимен - 4Не разбирам, защо мислите, че се продават държавни предприатия само ако са на загуба? Колкото повече са на плюс, толкова по-висока е цената им. Проблема е, не че някой няма капацитет за управление. Няма стимул. Дори да генерира печалба, през годините се намира някой умник да окраде това предприятие. Това, че държавата не прави честни търгове, и ги продава на близки до тях фирми, е в подкрепа на предишното ми твърдение. При капитализма - нещо,което не генерира приходи се закрива
5
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коя бивша държавна компания, раздържавена/открадната (преди това смачкана и съсипана от бъдещите собственици) в този момент е на печалба и носи данъци, които да да сходни до приходите, които е носила преди този позорен акт?! Няма, няма, няма такава! Затова всички св набиха в София, за да висят в кол центровете! Преди 30 години фирмите бяха пропорционално на населението разположени близко до всички населени места! А сега? А сега, демократични гнидляци?!
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разни облъчени мижетурки ни манипулират 30 години, че държавата е лош стопанин за да могат да откраднат всичко! Има милиони примери като даже Теленор, държавни компании, които работят на огромна печалба! Не ми се слушат повече тъпизми и небивалици! Вземете си акълите и си ги наврете в газовите хъбове!
3
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И преди 4 години Герб не реши проблема, няма да го реши и сега! Няма средства за УСВОЯване
2
5
 
12
 
! Отговори
Бен Ган преди 5 години
До СергейПрав си за ,,дивия'' капитализъм.А когато започне нормалния истински капитализъм, нещата ще си дойдат на място. Нищо държавно не може да работи добре! Проблема на днешния капитализъм е, че отново грешките идват от това, че хора в парламента дават поръчки само на определен кръг от фирми, близки до тях. Конкуренция няма! Няма борба за идеи и конкуренция на качествен продукт. Няма наказаност. Сиреч, проблема отново идва от държавата!
1
6
 
18
 
! Отговори
Сергей преди 5 години
И така ще е винаги докато има див капитализъм и корумпирани управници в България.