Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка

Детето е прието в болница с разкъсване на влагалището
12 юли 2018 08:49, Боряна Павлова
103
Русначе с кръвозагуба и разкъсвания след пускане на водна пързалка
Снимка: bTV

9-годишно момиченце от Русия пострада в аквапарк край Равда. Детето е прието в болница с голяма кръвозагуба и разкъсвания на влагалището.

Настанено е в отделението по гинекология в МБАЛ Бургас, няма опасност за живота му. Вчера през целия ден лекарите са подавали информация към различни министерства. От прокуратурата съобщиха, че е съставено досъдебно производство, и че това е вторият инцидент, който се случва в рамките на седмица в аквапарк.

Детето е било на лагер на нашето Черноморие и е посетило аквапарка със своите приятелки и учителката.

Пързалката, на която е станал инцидента, е висока 22 метра. Условието за спускане по нея досега е било клиентът е да е висок поне 1,30 м, изискването вече е за височина поне 1,50 м., както и навършени 18 години.

"Пързалката в аквапарка е една. Назначена е съдебно-техническа експертиза. Прави се оглед на място. Тази пързалка е висока 20 – 22 метра. Говорим за ускорителна, стръмна пързалка. Детето е получило кръвоизлив, падайки в басейна", каза пред "Дарик" председателят на Районна прокуратура в Несебър Радост Бошнакова.
 
По думите ѝ, предстои да се провери спазени ли са всички инструкции за използването на съоръжението, което е единственото подобно в аквапарка.

"Аз се страхувам, не знам как децата се качват там. Говорим за голяма височина. Искам да знам дали някой от отговорните там съблюдава за реда на качване и спускане и прави ли се инструктаж, има ли табели, забранява ли се качването на деца. Всички тези въпроси ще станат ясни след проверката", допълни Бошнакова.

Мениджърът на аквапарка обясни пред bTV, че детето е получило болки в края на пързалката. Тогава е получило силни болки, кръвотечение и е било отведено в болница.

На този етап те също нямат много информация по случая и чакат официално становище. Минали са проверки, експерти, които да проверят техническото състояние на съоръжението. Има назначени няколко технически експертизи.

Вчера до обяд съоръжението е било затворено, но не е установена техническа неизправност. Новите изисквания обаче са завишени.

Детето е имало ръста, който е нужен за съоръженията, категоричен е мениджърът на аквапарта.

Било е с ръст над 130 см и е имало право да ползва пързалката. Тези пързалки свършват в коридор, където също има вода, но не е басейн, в който да се потапят.

Това е втори подобен инцидент в този аквапарк, имало е проверка, но нямат допълнителна информация.


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
През 986 г. Василий II навлиза в земите на България, да води война с въстаналите българи от династия Комитопули. По това време най-силните му части са на война в Мала Азия и не могат да реагират. Известно е, че той сключва военни съюзи против България (с Киевска Рус, с арменците и др). По това време в България се намират арменците, пуснати от Василий да безчинстват над българския народ. Василий води битка при проход Траянови врата, където го спасяват арменците. Хайде сега лижете арменски дyпки.
69
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
"Арменци ни клали! По-гнъсна османлийска идиоtия не бях чел!"

Aми, като си неук, нормално да не си чел истината. Да беше учил история, нямаше да си толкова зле. Пък като гледам колко "гласували" по коментара ти има и как са гласували, значи неуките хора в България са притеснително много.
Освен това, не забравяй, че в България и иторията още от комунизма се преподава такава каквато е угодна на руснаците. Нормално да не ти отворят очите за арменците, защото те са против турците.
68
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 76
Ще свърши Световното и стотици хиляди ще се върнат по домовете си и ще разправят, как е в Русия. За съжаление, малко българи посетиха Световното - беднотия, братко! И злокачествена ганьовска простотия!
67
0
 
11
 
! Отговори
Дядо Либен преди 8 месеца
В този парк когато и да отида винаги има инциденти. А ако случайно не станеш свидетел на такъв , кръвта от туристите се вижда по плочките и съоръженията. За контрол и организация ...хмм...само като чуя въобще тези думи ме напушва смях че въобще някой още говори че има нещо такова в България.
66
5
 
5
 
! Отговори
Do 92 преди 8 месеца
Еми като изгонихте нас БГ туристите, с тези ще работите!
65
5
 
12
 
! Отговори
Ganio преди 8 месеца
Имам два малки атракциона на Слънчев бряг. Руснаците са голяма част от клиентите. Тези хора са най-невъзпитаното племе на света.
64
1
 
20
 
! Отговори
Ivan преди 8 месеца
Горкото дете. Това което се е случило е ужасно! Не мога да си обясня как е възможно да има разкъсвания. Ужас!
63
1
 
11
 
! Отговори
турист преди 8 месеца
До до турист-а
Едно е натъртени макари, друго е разкъсно-контузни рани на влагалището.
Друг е въпроса, че на екстремните съоражения трябва да има аниматор, които да инструктира и малолетни да не се допускат. Освен телесни повреди те предизвикват силен стрес, който е възможно да повлияе зле на крехката детска психика.
62
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 86
Вреш, бля! Руснаците не са ангели, но имат много добре тренирана, разработена алкохолдехидрогеназа. Това при тях е в гените им. Западняците са жалки - напиват се от две бири! Руснаците много рядко се бият, за разлика от нашенците!
61
2
 
9
 
! Отговори
до турист-а преди 8 месеца
Повярвай може ,а ако видиш пързалката или се пуснеш по нея ще разбереш защо . Представлява права пързалка и накрая просто "потъва" във водата малко по малко. Скоростта е доста голяма , а накрая спирането е за 2 метра , като ти се разтварят краката и спираш с каквото имаш между тях. По принцип раздават "килимчета" за да го сложиш между краката - аз не го взех и съответно ме боляха половин час тъ$аците след това и с триста зора излязох от пързалката
60
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 73
Арменци ни клали! По-гнъсна османлийска идиоtия не бях чел! Защо не ви изгонихме до един от нашата България, да си ходите в бок-залян ана-ватан! Ех, Тодоре, едно нещо не свърши докрай!
Независима Армения под руско робство!
59
7
 
14
 
! Отговори
турист преди 8 месеца
Такова нараняване само от вода не може да се получи. Възможно е момиченцето да е сложило твърд предмет в банските си - ключ или нещо ценно. Възможно е някой гадняр да е поставил твърд предмет в края на улея и детето да си е ударило слабините.
Спомням си преди 30 години първите водни пързалки във Варна. Някакъв изверг беше набил пирони през ноща. На сутринта стана мазало...
58
13
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен

А на брат ми пияни руснаци му пукнаха главата с метната бутилка бира, а в полицията го караха да подписва че няма да повдига обвинения, иначе казаха че няма да допуснат лекар да го прегледа. Ех че хубави туристи са руснаците и колко лошо се държим ние с тях.
57
8
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Анонимен 78
Един пиян англичанин счупи черепа на наше момче, скапан безформен пиян гражданин на Sweden ритна в лицето чистачка, пият до наssиране, нашите ги пускат, защото сами се чувстват втора категория. Защото сме народ без достойнство! Племенницата ми е администраторка в хотел в Слънчев бряг. Доволни са само от руснаците - дават на келнерите бакшиши, не като стиснатите фрицове! Даже понякога помагали на нашите техници! Така, че ти лъжеш!
56
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Нещо не разбрах... Детето е нямало 18г т.е. няма право да се спуска.. или аз съм нещо ***... :)
55
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Не политизирайте нещата, всички тия неща се правят да подмамват децата и родителите да си дават парите. Няма тука, няма там.
54
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
До Антиръша
Имам един 9 мм перфоратор! Действа безгрешно. Ако нещо капитално го объркате, ще те намеря!
53
5
 
13
 
! Отговори
Роки преди 8 месеца
Сериозно не мога да си представя как може да получи нараняване на влагалището.
52
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Май първият мензис дошъл на пързалката.
51
26
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Гледайки ги руснаците как нагло се държат, как все те са прави и никой не може да им забрани нищо, се сещам как са се държали и учителката и децата с персонала в парка.