Посланик Лилиан за ада в Сарафово: Без прошка за терора!

Навършват се 6 г. от терористичния акт на бургаското летище
18 юли 2018 19:20, Анисия Иванова
21
Посланик Лилиан за ада в Сарафово: Без прошка за терора!
Снимка: Булфото

Шест години след ужасяващия терористичен акт на "Хизбула", тук, на летище Сарафово сякаш времето е спряло. Само за един момент на днешната дата преди 6 години се промени животът на близките на шестте жертви, България също бе променена завинаги. Процесът срещу терористите от "Хизбула" продължава, призоваваме правосъдието да възтържествува. Лицата, дали самостоятелно, или като пратеници на терористична организация, никога няма да получат прошка. Това заяви преди минути посланикът на Израел Ирит Лилиан на възпоменателната церемония в памет на жертвите от атентата на летище Сарафово от 18 юли 2012 г.

Още по темата

Тя призова международната общност да е единна и по-добре координирана срещу борбата с тероризма. "Все още не е открит лек срещу омразата и фанатизма, нужно е да сме единни, Израел и България ежедневно демонстрират това", каза още посланик Лилиан.

Близките на петимата израелски туристи, които намериха смъртта си на бургаското летище, отправиха молба към българското правосъдие и система да бъде приложен законът в цялата му строгост срещу "Хизбула". Техен представител подчерта, че тримата атентатори са били пратени от терористичната организация с цел да убият колкото се може повече израелски туристи, дошли на почивка у нас.

"Никаква кауза не може да признае убийството, а битката за доброто трябва да се води на всички фронтове", бе част от обръщението на президента Румен Радев, който изпрати съболезнователен адрес.

Малко след 17 часа роднини на убитите израелци запалиха свещ в тяхна памет на мемориала, изграден на лобното им място.

Свещичка за българския шофьор Мустафа Кьосов запали областният управител на Бургас Вълчо Чолаков. На церемонията с поднасяне на венци и знамена присъстват още зам.-министърът на МВР Стефан Балабанов, главният секретар Младен Маринов, председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов, който по време на атентата беше вътрешен министър, депутати, шефът на Апелативната прокуратура Любомир Петров и на полицията старши комисар Калоян Калоянов.

Церемонията протича при засилени мерки за сигурност, а на покрива на стария Терминал - пристигащи са разположени снайперисти, съобщава "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
ИМПЕРИАЛИСТ преди 5 години
В резултат на горещините през този ден в Сарафово се е взривила дефектна газова уредба на автобуса при пускането на двигателя, а това момче от камерите за наблюдение е най-обикновен европейски "гларус" ???
16
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 5 години
До ПроСоТо,вие простихте на дс,те бяха организаторите,питайте антон тодоров,четящия досиета.
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А лекарство против ка.ни.ба.ли.зъм има ли открито?
14
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дори и да е хуманна и благотворителна кауза -присъствието на Цветанов го опорочава и прави събитието вонливо !!!!
13
0
 
7
 
! Отговори
Край преди 5 години
Единствената цел на този атентат беше да се обяви Хизбула за терористична организация. За това бяха похарчени 5 израелци и един българин. Няма никаква друга разумна причина да гърмиш рейс с туристи.
12
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Терор ли? Какво ми пука на мен или на някой в България изобщо? Пак тия мишки се правят на големите жертви.
11
3
 
1
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
така де....Тая вика:-"Без прошка за терора!"...И СИГУРНО Е ПРАВА....Какво правим обаче ние?..-Не само ПРОСТИХМЕ на убийците от гара Буново,но и направихме ТАРТОРА на тая касапница-лицето Ахмет Демир Доган.."Най-големия политик на прехода"!!!!!!!!НЕ ХАРЕСВАМ евреите!!!...Но за някои неща БИ ТРЯБВАЛО да се поучим от тях..
10
0
 
2
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
мдаааа...Щом некой от родата на Юда е пострадал,целия свят "трябва да скърби и да плаща"....А какво става със жертвите на гара Буново?..Тях кучета ги яли?.."В атентата загиват 12-годишният Георги Цветанов, 13-годишният Стефан Атанасов, 40-годишният Емил Георгиев, 63-годишният Николай Генков и 64-годишната Райна Бозукова. [1] Сред жертвите са глухонеми деца, прибиращи се вкъщи. Ранени са тежко 9 души и сред тях също има 2 деца."...Е,голем праз!...Нали не са от "богозбраните"?!...
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В сайтовете за споделяне на видео (да не им казвам имената, без друго всички ги знаят) има стотици клипове в които израелски войници отвличат деца на видима възраст около 5 години. Спират за засада два джипа от две страни на улицата, блокират я и хващат деца, които ритат топка или скачат на ластик. Хващат децата и насила ги вкарвар в джиповете. От там нататък съдбата им е неясна.
8
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 5 август 2007 г. пияният руснак Максим Стависки с американски дьип Хамър влиза в насрещното и блъска със страшна сила Хонда, коятро си се движи в своето платно. Умира един човек и един човек е прикован на легло доживот.Присъдата е 2,5 г. условно.
7
0
 
10
 
! Отговори
11 преди 5 години
да др.Президент,никаква кауза не може,да признае убийството,на хиляди палестински деца.
6
0
 
12
 
! Отговори
1 преди 5 години
госпожо лилиан,какво ще кажете за хилядите избити от вас евреите ,палестински деца.На техните малки гробчета,ще положите ли цветя.
5
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако убиецът беше пиян руснак щяха да му лепнат 2 г. условно.Маским Стависки толкова получи.
4
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Излезнал някой агент на Мосад, внедрен в Хизбула и казал, че военното крило на Хизбула било понесло отговорност. Ахахахах...
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добрите евреи си пренесоха войната и враговете в България. А българите гледат как добрите евреи убиват деца по улиците и продължават да падат на колене на добрите евреи.
2
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде е палячото разправящ тук, че хизбулаците не били терористи?
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** И ТЕРИТОРИАЛНИЯ ¿АКТ?