Шарково остана без овце и кози, животните са загробени

Собствениците им ще получат обезщетения до седмица
254
Шарково остана без овце и кози, животните са загробени

Стадото на Тодорка Сакалиева – баба Дора, в село Шарково вече е умъртвено и животните са загробени. Това съобщи министърът на земеделието Румен Порожанов.

Още по темата
Стадото на баба Дора е било от около 140 животни, от които само половината били регистрирани. Еватаназирани са още две по-малко стада с по 15 животни, уточни Порожанов.

Тази сутрин село Шарково беше отцепено. Блокадата започна от ранни зори. Полицаите изпълняваха заповед на Агенцията по храните, която забранява достъпа до Шарково в радиус от 3 километра.

Няколко часа по-късно стадото на баба Дора беше умъртвено. Още на 10 юли Агенцията по храните издаде заповед за евтаназията, която беше извършена едва днес.

Порожанов добави, че се надява изолацията на Шарково вече да е приключила. Той увери, че умъртвяването е извършено по хуманен начин и по същия начин животните са загробени.

Баба Дора и всички собственици на умъртвени животни ще получат обезщетения, увери Порожанов.

Още в понеделник обезщетенията ще получат хората, чиито стада бяха евтанизирани предните дни, баба Дора и останалите собственици, ще получат парите до седмица.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


254
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
1
 
17
 
! Отговори
мизерник е преди 5 години
Той го съобщи преди да бъде извършено още, но това една друга тема. Рапорт даден пред шефа! Ако мисли ,че е победил, не е. Резултатът е 1:1. Той и уби животните, но тя го разби и сега оногова не знае на кой свят се намира, цялата държава му се присмива за лъжливото поведение.
183
2
 
21
 
! Отговори
геЙрб-видими резИлта преди 5 години
Нямам думи, *** от ОПГ-ШАЙКАТА не са хора! Проклети да са башбакана, перушана, д-р Смърт-Касапина, кравов-цайса, писателя на ШАЙКАТА и цялата останала герберастка пасмина *** и национални предатели! Бих помогнал на див звяр, на *** като шайкаджиите - НИКОГА! Даже с охота бих им помогнал да се затрият по-бързо, без дори да ми се наруши съня от това! Тея не ги броя за нищо друго, освен *** и ***! ПРОКЛЕТИ ДА СТЕ ***!!!
182
3
 
8
 
! Отговори
Препоръките са преди 5 години
Ограничаване на пътуванията в странатаМониторинг извън предпазната зона Мониторинг в предпазната зона СкринингПроследимостКарантинаОфициално унищожаване на всички продукти от животински произходОфициално унищожаване на кланични трупове, странични продукти и отпадъциСанитарно кланеРайониранеДезинфекцияПредварителна и следкланична инспекцияЗабранена ваксинацияБез лечение на засегнатите животни
181
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пак да кажа, едно заболяване, чийто инкубационен период е 7 дни, трябва да се изяви за 7 дни.Значи, или ще купим ваксина за PPR, от когото трябва, или районът е предвиден за нещо друго-това са интелигентните варианти, или нЕкой властимащ о-лигофрен се е загубил в превода.То и да не са о-лигофрени властимащите, така са ги джурнали, предполагам нарочно, че никой да не си е по специалността.
180
1
 
21
 
! Отговори
Джандарм преди 5 години
Да живеят джандарите - единствената опора на властта!
179
4
 
21
 
! Отговори
Доминик Де Гусман преди 5 години
Тези, които убиват сега животни, са серийни убийци. Идва денят, когато ще бъдат изправени пред Светата Инквизиция. Това са джандарите и ветеринарите-убийци.
178
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми ще строят нещо във въпросния регион и не им се плащат обещетения за изселване.Вицът, че в България мафията си има държава не е от вчера.Освен това отдавна сме минали критичната точка, след която не можем да спасим нито държавата, нито етноса си.Аз не си представям нито му-тра овчар, нито силиконка овчарка.
177
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не се сещам за свободно придвижващи се антилопи из България.То и инкубационния период на PPR е една седмица.Обаче, като се назначават роднини без необходимото образование на ръководни длъжности, въпросните откъде да знаят за PPR?
176
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още един регион в България който т.н. държава остави без поминък.
175
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чума по дребните преживни животни се причинява от парамиксовируси подобни на морбилите при човека и не причинява болест у хората.Не знам как са изследвани животните, но ако са търсени антитела, то антителата се изработват след преболедуване и след ваксинация.Баба ти Тодорка с парите, които ще и дадат, да иде да си купи пръстен с жълт диамант.
174
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Justice defenderМного добре си описал начина на действие на БСП през последните 26 години!
173
2
 
27
 
! Отговори
Ричард Ран преди 5 години
Избийте всичкият *** в България и няма да има опасност до Западна Европа да стигне някакво заболяване.
172
18
 
4
 
! Отговори
Mr.STARBUCKS преди 5 години
Рахат вече,плювачите изпозаспаха :)
171
6
 
31
 
! Отговори
Valeto преди 5 години
Дано и вас всички разсипници да ви евтанизират хуманно, съсипахте живпта на хората!!!
170
6
 
36
 
! Отговори
Justice defender преди 5 години
Масовото убиство на 5000 стада от здрави овце и кози само заради предполагаема, но недоказана опасност чрез манпулирана с измама и фалшиви докумети проби и с насилие под заплаха от жандармерия са нацистко-фашестки ислямски терористи престъпни безчовешчни методи за унищожние с отровно обгазчване на здрави но наклеветени с измама невинни овце очевдно в плза на корупционни престъпни турски антибг интереси , които трябва да бъдат разледвани от пропарураа за измама клевета,корупция,убиства,геноцид!
169
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това не се ли казваше диктатура на пролетарията бе тавариши. Щом в Софииски краен квартал карат хората да си унищожават св инете щото видите ли на 300 км от София имало чума по св инете. Диктатура по гробарски е по лошо от диктатура по бай Тошовски. Макар че по бай Тошово време диктатура нямаше.
168
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и измрели дрънгливи животни с чума заразени не видяхме .Но ги изтрепаха сите . Тея които го направиха не знаят какво е да им окосиш сено, събереш шума , да се радваш когато ти се роди агънце и яренце . Лоши хора !
167
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тука ми се струва, че основно само 1 човек ги пише тея безмислици.
166
6
 
1
 
! Отговори
Veterinaren преди 5 години
Jalko,ako bihte poiskali pomast otTr,namase da e taka.
165
2
 
51
 
! Отговори
При преди 5 години
герб оправия няма. Без колебания посегнаха на поминъка на хората, за да покрият злоупотребите си с еврофондовете. Който гласува пак за тях, трябва да бъде съден за предателство като падне диктатурата им.