Август, жега... Този път не, дъждът ще си отиде само за кратко

Следващият месец от 9°C до 37°C, средните температури – 20°C
17
Август, жега... Този път не, дъждът ще си отиде само за кратко
Снимка: Reuters, архив

Дъждовният юли си отива, идва дъждовният август.

През следващия, най-летен месец за България, се окачва количеството на валежите да е над нормата. 

Средните температури обаче ще са нормални за сезона, прогнозират синоптиците от НИМХ- БАН.

Средната месечна температура през август за равнините е между 21° и 24°, за високите полета – между 18° и 20°, а за планините – между 13° и 17°.

Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 9° и 14°, а най-високите – между 32° и 37°.

Месечната сума на валежите през август за равнините и високите полета е между 30 и 50 л/кв.м, за Черноморието – между 20 и 35 л/кв.м, а за планинските райони – от 50 до 80 л/кв.м.

Тази година се очаква валежите да са над нормата.

В началото на август преваляванията и гръмотевичните бури ще намалеят в сравнение с тези от последната седмица на юли, и през повечето дни от първото десетдневие ще са на малко места, главно в западната половина от страната.

Ще има повече слънчеви часове. С малки колебания, в повечето райони температурите ще бъдат близки до обичайните за периода.

През второто десетдневие има тенденция за относително стабилизиране на времето и по-високи температури.

Вероятност за превалявания има в началото, около 14-и и към края на десетдневието.

През третото десетдневие отново ще се увеличи неустойчивостта и вероятността за превалявания на повече места. Температурите постепенно ще се понижават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако лошо е там и тука е такова
13
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дж валери на бали лие да види шума как е там
12
0
 
5
 
! Отговори
Warning 30 07 2018 преди 5 години
Преди малко обявиха тревога за края на периода в който живеем - АНтропогена.Доказали са че вулкани,урагани,бури,торнадо,сняг ,дъжд,слъцегреене ,студ не могат да с е ликвидират милиарди ново развъдени зверове с огнени очи /автомобили/ .Проби с малки наводнения ,пожари го доказват също..ПИСмени протести от известни доказани експерти се посрещат на нож от пси активирани терористи на власт вкл В Брюксел <София и другаде.Цялата полиция работи за терористи готвещи ликвидация на земята ни.
11
2
 
3
 
! Отговори
Провеждат тестове преди 5 години
Обявиха обстановка за търсене на методи за бърза ликвидация на опасни вредители в това число домашни хора развъдени с временна заповед от преди 8805 годиниПровеждат тестове за по безвредна з а биосферата и останалата флора и фауна методика за ликвидация. АКо огледате гео хроноложката таблица там подобни ликвидации са ясно разграничени .ПАлеонтологията ги отбелязва перфектно.ИМа увреждания на СЛънцето от човешка техника.
10
2
 
7
 
! Отговори
Имаме проблеми преди 5 години
Преди години когато принудиха милиони водачи да увреждат тежко и завинаги въздушния океан и биосферата с включени фарове денем /въпреки писмени протести на известни доказани експерти засякохме ново мощно оръжие з а просушаване на горите.Почнаха хиляди пожари..Появиха се огромни тежко увреждани обеми въздух над градове магистрали и селаУВредените Обемите веднага се пълнеха с токсични канцерогенни газове.Появи се нелечим Остър електромагнитен смог.НАркомани на власт в София Брюксел прецакват яко
9
1
 
5
 
! Отговори
ПАзят ни от пожари преди 5 години
След лечение с проливни дъждове проведохме тестове на 11.07 в София. Имаше частично въстановяване на биосферната охрана и видимо снимано пречистване на огромни обеми мръсен въздух/около 12 часа на 11/ В СОфия целия ден се дишаше хубав въздух..НА 12 около 12 часа вече имаше огромен тежко увреден обем като обърната кофа над СОфия от остър електромагнитен смог от холограми оръжия и включени фарове вкл против мъгла денем.Въздуха беше задушлив с трудно търпим мирис.Сега отново ни лекуват с дъжд
8
1
 
3
 
! Отговори
JJIvanov geolog преди 5 години
Тази година имаме тежки проблеми с нов вид оръжия увредило Биосферата и важни защити над повърхноста .НАложени тестове от април 2018 показаха пробиви от остър електромагнитен смог от стотици милиони car scanners/halogen,xenon,led laser/ от автомобилни фарове включени НЕЗАКОННО денем вкл против мъгла в ясно и слънчево време.От милиарди холограмни оръжия и от нещо ново сателитно инсталирано контролирано през холограми от нагли нашественици имащи връзка с ликвидацията на палеозоя лекуват с дъжд
7
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Бойко само ГЕРБ! Да живее Генерал Борисов!
6
4
 
10
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Пълни глупости. Изобщо не вярвайте на тия прогнози и на синоптик - постоянно прогнозата е за валежи, облаци и бури по морето, но миналата седмица на Приморско нито валя, нито беше облачно.. слънце и жеги.
5
3
 
16
 
! Отговори
Снежния човек преди 5 години
Супер! Диша се и се спи спокойно! Перфектно лято! Де всички да бяха такива!
4
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лятото: Имам много хубава работа във Финландия, догодина може да се видим и в източна Европа... кой знае, кой знае... :)
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма да лъжете, ей, мишоци! Август ще има над средните температури и ше пукаме от жега!
2
1
 
21
 
! Отговори
Бенита преди 5 години
Лятото ще "дойде" след 7 септември
1
1
 
23
 
! Отговори
... преди 5 години
Тая година лятото се падна 3-тата неделя на месец май!