Граждани в Helpbook: Не улица, а алея. Не тротоар, а цяло езеро!

Хора сигнализират за разбити пътища и нередности в страната
Обновена: 3 авг 2018 19:08 | 3 авг 2018 18:55, Василия Пейчева
8
Граждани в Helpbook: Не улица, а алея. Не тротоар, а цяло езеро!
Снимка: Helpbook

Започваме седмичния обзор от постъпилите сигнали в платформата на Helpbook.info с няколко сигнала, отправени към Община Варна, за която сме се уверили, че действа компетентно и незабавно!

Първият сигнал е за некачествено извършен ремонт на пътното платно. От снимката е видно, че са извършени някакви подобрителни дейности, но проблемната дупка продължава да зее.

Вторият сигнал се отнася за ул. "Васил Друмев" - тротоарът е разбит и при излелите се дъждове се е превърнал в езеро. Преминаването на пешеходците е силно затруднено и определено неприятно.

На същата улица, според изпратените снимки, се виждат запушени шахти, поради което оттичането на дъждовната вода е невъзможно, от което следва горния проблем с наводнения тротоар.

В близост на бул. "Княз Борис I" в същия град се намира асансьор до подлез, който според потребителя не работи от 8 месеца, придвижването на инвалиди и майки с колички е силно затруднено.

Следващият сигнал е от столичния квартал Княжево. Гражданин алармира за окаяното състояние на улица 719-та в квартала в частта от кръстовището с ул. "Полско цвете", до ул. "Скомбриус".

"Безброй дупки, изронена пътна настилка, пропадания на пътя, на места вече дори няма асфалт, който е отмит от водите.  При всеки дъжд от гората се свличат камъни, клони и кал. Плащаме на частни фирми да почистват пътя и деретата, няма канавки за отводняване, от повече от 5 години не е правен дори частичен ремонт на пътя. В района целогодишно живеят повече от 120 души, разбихме си колите и нервите.  Поради пътната обстановка е невъзможно достигането на линейки, пожарни и др. Има много малки деца и възрастни, които често не могат да бъдат обслужени. Пътят е тесен, разминаването на две коли е приключение", пише в сигнала.

Гражданин благодари на Община Люлин за съдействието й за направата на паркинг в междублоково пространство, но умолява фирмата извършила дейността да почисти след себе си - около обекта все още се намира отпаден материал и счупени клони.

Това са само част от сигналите постъпили при нас през изминалата седмица. Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
цц преди 7 месеца
Е явно не действа "компетентно". А през пръсти без контрол на свършеното. Все пак "наши" фирми са го правили.
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като гледам кадрото, в тоя блок сами са си подприщили тротоара като са си свързали улука със шахтата.
4
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А в Софийския КАТ са пълни безхаберници и мързел и,трябва да ги уволнят всички до един и да сринат всичко там,големи нещастници ,висиш цял ден за да регистрираш една кола,абе пълни мъдри и с.е.ляци са това е!
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Некой виждал ли е баце да оди по тротоар, серсеми такива? Баце кара по асфалт!
2
1
 
4
 
! Отговори
minuvach преди 7 месеца
Ех тази бедна и жалка българийка...

Като че ли времето е спряло тук. Обикалям различни страни, дори тези считани за 3-ти свят. Навсякъде има реална промяна, у хората и средата. Само в тази бедна държавица нищо не мърда.
Ремонтират един път, докато го правят, от другата страна вече има колапс на 5 такива. Ремонтираният път го показват по всички тв-та, а за тези които се разпадат нищо. Периферните квартали в страната изглеждат във военно положение.

Мързелив народ, прост до безкрай.
1
2
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
нищо ново