Родители не имунизират децата си. Завръщат ли се забравени болести?

Увеличават се случаите на коклюш и магарешка кашлица
3 авг 2018 11:15, Петя Славова
101

Увеличават се случаите на коклюш или магарешка кашлица в Пловдив. Причината е, че родители отказват да имунизират децата си. Ваксината срещу дифтерия, тетанус, коклюш и други е включена в задължителния имунизационен календар. Онези деца, които не са имунизирани, стават все повече, което води до завръщането на някои заболявания.

Още по темата

Според д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари ако детето не е ваксинирано срещу основните болести, то има опасност да тръгне епидемия.

"Живеем в държава, а не в анархия. Ако нашето дете се разболее, само защото не сме предприели нужните действия, то обществото трябва да плати за лечението. Освен това има опасност от фатален край", категоричен бе докторът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му болестта коклюш започва като характерна инфекция, но трябва да се лекува.

"Често пъти родителите самолекуват детето и се получават усложнения. Превенцията е тази 6-валентна ваксина, която трябва да се бие. Вече минаха 2-3 поколения, от когато започна да се прилага ваксината. Ако не се слагаше, милиони деца щяха да имат проблеми със здравето", отбеляза Миндов.

Той е на мнение, че ваксините нямат никакви опасни последици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
10
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 5 години
Задължителните неща в условията на евроатлантичска псевдодемокрациясе оказаха повече от онези във времето на уж тоталитарния социализъм. Факт !
12
19
 
37
 
! Отговори
Фармацевт преди 5 години
1 Хората са ***. 2 Така и не разбраха, че именно благодарение на синтетичните химически лекарства са живи. 3 Ваксините са едно от най - добрите постижения на науката. 4 Все още , няма ваксина против глупост.
11
15
 
52
 
! Отговори
Сократис преди 5 години
Ваксините не са пожелателни а задължителни! Призивите да не се ваксинират децата, са противозаконни и се подстрекават умишлено от много добре разбиращи опасността, но разчитащи на инфантилността на съвременните невежи, но безумно самонадеяни и лесно поддаващи се на внушение майки (предимно), приемащи всяка интернет-провокация за истина.Те не се досещат, че ако техните родители навремето са мислели като тях, то днес, голяма част от БГ Мамите нямаше да съществуват...Извинявам се за откровението!
10
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предлагам да отделим една територия и на нея да заселим всички ***, вегани и антиваксъри, а нормалните хора да си живеем спокойно.
9
31
 
13
 
! Отговори
Добър човек. преди 5 години
Миндов веднага да си хвърля дипломата, закърмен е със стари лозунги.Детето си няма да имунизирам.Причини - много.Казах и точка!
8
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Коклюш и магарешка кашлица е едно и също!!!"---Като малка, Петя е боледувала от магарешка кашлица, скарлатина и морбили, защото е била ваксинирана само срещу коклюш. :)
7
11
 
30
 
! Отговори
Md преди 5 години
Неможе да се налее акъл на психари и психарки които отричат всичко понеже били намерили някой *** в ютуб който им казал че земята е плоска, че ваксините са вредни и всякакви други теории и конспираций. Каквото и да му кажеш на такъв ще си затвори очите и ушите и ще продължи да си знае неговото. При такива хора се получава самоидентифициране с някаква теза и я защитатават на живот и смърт.
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
имунизирани хора могат ли да се разболеят от кокош, дифтерит и тн?ако не, родителите да си носят последствията на избора който правят, но ако е застрашено и моето дете са си за съд!
5
64
 
17
 
! Отговори
Mariyal преди 5 години
Ваксините са най- голямата отрова! Хора не ваксинирайте децата си!
4
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коклюш и магарешка кашлица е едно и също!!!
3
57
 
22
 
! Отговори
Убийци преди 5 години
Последното изрчечение от статията не е вярно!!! Именно заради ваксините след навършване на младежка въздраст, започват различни видове заболявания причинени от тях!
2
19
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно няма друг начин, освен да се завърнат овладяни заразни болести, за да проумеят *** *** че децата трябва да се имунизират.
1
24
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На да се ваксинираме с китайски и турски ваксини, Боко Тиквата да произведе български ваксини по БДС.