Родители не имунизират децата си. Завръщат ли се забравени болести?

Увеличават се случаите на коклюш и магарешка кашлица
3 авг 2018 11:15, Петя Славова
101

Увеличават се случаите на коклюш или магарешка кашлица в Пловдив. Причината е, че родители отказват да имунизират децата си. Ваксината срещу дифтерия, тетанус, коклюш и други е включена в задължителния имунизационен календар. Онези деца, които не са имунизирани, стават все повече, което води до завръщането на някои заболявания.

Още по темата

Според д-р Георги Миндов от Дружеството на софийските общопрактикуващи лекари ако детето не е ваксинирано срещу основните болести, то има опасност да тръгне епидемия.

"Живеем в държава, а не в анархия. Ако нашето дете се разболее, само защото не сме предприели нужните действия, то обществото трябва да плати за лечението. Освен това има опасност от фатален край", категоричен бе докторът пред Bulgaria ON AIR.

По думите му болестта коклюш започва като характерна инфекция, но трябва да се лекува.

"Често пъти родителите самолекуват детето и се получават усложнения. Превенцията е тази 6-валентна ваксина, която трябва да се бие. Вече минаха 2-3 поколения, от когато започна да се прилага ваксината. Ако не се слагаше, милиони деца щяха да имат проблеми със здравето", отбеляза Миндов.

Той е на мнение, че ваксините нямат никакви опасни последици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те ще ми казват дали да се бият ваксини или не! В крайна сметка защо са ни доктори, като има интернет?
32
12
 
18
 
! Отговори
Свиреп преди 5 години
Ей такива *** трябва да бъдат лишавани моментално от родителски права! Това, че сте родители не ви прави собственици на детския живот *** неграмотни! И като си издрънчите детето с паралич, а после се гътнете от инсулт гледайки какво сте причинили, кой ще ви обгрижва осакатеното дете? Аз ли?!?!
31
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последното изречение, че нямат никакви вредни последици, кърти мивки.
30
3
 
7
 
! Отговори
Пич преди 5 години
"Та когато се вземат такива решения, моля нека да бъдат информирани за последствията"Това е оксиморон. Хората, които взимат такива решения по дефиниция са неинформирани или зле информирани.
29
8
 
20
 
! Отговори
1 преди 5 години
За да им стане ясно на някои родителид, до какво води неваксинирането например от коклюш трябва да го видят в белодробните клиники. Аз съм го виждала при 40 дневно бебе и картинката е покъртителна. Бебенцето нито може да диша, нито може да кашля, абе ужасяваща гледка. Та когато се вземат такива решения, моля нека да бъдат информирани за последствията. Да вървят по телевизията клипове какво е със ваксина и какво без, колко умират от ваксина и колко от болестите от които предпазва тя.
28
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички сте ваксинирани и така като гледам нищо ви няма. Малко акъла ви куца ама тот вао не е от ваксините.
27
8
 
40
 
! Отговори
Замислен преди 5 години
А е толкова простичко. Неваксинирано ?! Ок, решение на родителите. Всяко едно лечение на заболяване за което не е поставена ваксина от този момент нататък да бъде за сметка на родителите! И второ - създаване на специални градини и училища за неваксинирани! Като искат да си разнасят вирусите, то да не е сред ваксинираните деца!
26
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 23ЕС не ти е виновен, че 80% от населението в българия е невероятно глупаво.
25
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цивилизацията не е необратима дори и в Европа. Неграмотните и прости хора се увеличават- едни не се ваксинират, други се катерят по влакове и ел. стълбове и загиват и всичко е, че не се учи вече ни физика ни биология, а едни зодии само и шаманства са в главите на хората и търкай билети.
24
9
 
5
 
! Отговори
Алекс преди 5 години
До Анонимен 16Изинявай, преди да приема про-ваксинаторски мнения на капацитети като теб, би ли светнал аудиторията, кой е Теорий? Някой съратник на Конфуций, може би?То неграмотно да си напише името, обаче мнение за ваксините дава.
23
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какъв е този ЕС където само гадости. Съмнителни ваксини,завръщане на гадни болести, адски жеги,пожари,наводнения.
22
30
 
20
 
! Отговори
. преди 5 години
Нищо не се завръща. Индустрията на ваксините го закъсва и се почват панически медийни кампании. Ваксинираното ми дете беше тествано за болест, за която беше ваксинирано месеци по-рано, защото имаше симптоми и когато питах "Ама нали го бодохме?!?", ми се отговори с "Еми то нали, хммххнн, мръм-мрън гаранции няма сто процента, мрън-мрън". И ЗАЩО тогава ми тровихте детето?! Ами, хмхмх, мрън, мхмхм, мрън. Айде у лево.
21
25
 
16
 
! Отговори
адвокати на дявола преди 5 години
До Анонимен 16Повечето от пропагандиращите ваксините,зашитават1. *** идеологията2. гей браковете3. гмо4. твърдят,че 40 градуса лятото е хубаво и нормално,и няма хааарп4. защитават *** 5.защитават мигрантите6. защитават теорията,че грипове вирусипо хора и животни са естествени7 за нато са8 и есХората вярват вече на очите си,на собствените си преживявания,а не на твоите платени опорки
20
0
 
12
 
! Отговори
Klinghoffer преди 5 години
До авторката: Коклюш и магарешка кашлица е едно и също.
19
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ваксините не са вредни. Вредни са производителите и парите, търгашеството...Липсата на контрол.Помните ли Москов?Няма по-страшно нещо за обществото от лъжата...
18
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До УбийциПредполагам имаш стабилни доказателства или го чу от приятел, който го знае от познат, който чул от един дето го е чел в Интернет
17
9
 
27
 
! Отговори
21-ви век преди 5 години
Антиваксърите са заплаха за националната сигурност на всяка държава. Точно по тази причина разни НПО-та дават гластност на така наречените "influence-ри", които призовават хората да не си ваксинират децата. Факт е, че при някои ваксини може да има странични ефекти, но какво е вдигане на температура или зачервяване на мястото, където е поставена ваксината в сравнение с усложнения от сериозни вирусни заболявания, които могат да доведат и до най-лошоото + епидемия?
16
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се направи проучване съм сигурен че болшинството от антиваксъри вярва поне в 5 от следните теорий:1. Кемтрейлс2. Хаарп3. Не сме кацали на луната4. Земята е плоска5. Световна конспирация за всяко природно бедствие6. Конспирация зад всичко хубаво което се случи7. Затопляне на климатаКойто иска да допълни още.
15
1
 
12
 
! Отговори
158 преди 5 години
С последното изречение тоя дофтор *** изгуби...
14
4
 
9
 
! Отговори
Майка преди 5 години
До MariyalСамо че аз не искам да ти плащам сметката на глупостта и невежеството ти - и финансовата и обществената. Ако детето успее да се излекува - добре, но ако не успее - цял живот ще остане инвалид - кой ще плати тази сметка 2