С колело без спирачки момиче счупи черепа на бебе

Карала много бързо и връхлетяла върху детето в парк
52
С колело без спирачки момиче счупи черепа на бебе
Снимка: montana.bg

Велосипедистката, която удари бебе в оживения централен градски парк в Монтана, е карала много бързо, а колелото й не е имало спирачки, каза майката на пострадалото дете Цветелина.

Инцидентът е станал привечер, когато в парка играят много малчугани.

Още по темата

По това време Цветелина и Боян разхождали двете си деца – близначки на година.

"Момичето караше много бързо и когато я видяхме, тя вече беше върху детето. Баща й беше на разстояние три крачки, но колелото направо връхлетя", разказа Цветелина пред Нова тв.

След удари малката Ралица е е със счупен череп и хематон.

Момичето, причинило инцидента, е пълнолетно, живее в Дом за временно настаняване в Монтана.

Майката сподели, че е било невъзможно да предпази детето си, защото колелото се е движило твърде бързо. Тя допълни, че велосипедистката е гледала назад, когато е блъснала дъщеря й.

"След като удари детето ми, спря и каза: "Извинявам се, не исках да стане така, аз нямам спирачки", коментира още майката и призна, че часовете в болницата са били най-кошмарните в живота на семейството й.

За да не се стига да подобни инциденти в парковете на града, Цветелина е подала подписка за повече велоалеи и санкции за нарушителите. Майката иска част от градската градина да бъде преградена, за да не влизат велосипедисти там, където играят малки деца.

"Мястото на велоалеите не е на детските площадки", коментира още тя. По думите й към момента дъщеричката й е добре, но има опасност от заболявания, които могат да се отключат вследствие на удара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Възпитание няма нито във шофьорите на автомобили нито в повечето тинейджъри и ще става все по зле. Да може би е най добре парковете да бъдат разделени за малко и за големи деца и за пенсионери да си има за всекиго по местенце. Иначе няма как да се оправят нещата.
28
0
 
1
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Цялата ситуация е много побъркана. Само погледнете отстрани нещата децата с колела няма къде да карат не може в парка не може на улицата все нещо може да стане. Аз съм майка имам две деца едното беше блъснато от колело когато беше на 2 г всичко стана за секунда, за мен обаче това беше инцидент вина мога да потърся само във себе си, аз също карам колело реакцията особенно на децата не са мигновенни със годините се научават. За възпитание е друго нещо.
27
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднага ГТП за всички КОЛ-ездачи!!! Ше ми се движат без спирачки... ха *** ха... регистрация и прегледи му е майката! Който е хванат без валиден преглед - да му отнемат средството за убиване!
26
1
 
2
 
! Отговори
Таня преди 5 години
В Стара Загора е същото положение. Там където има малки деца карат колелета големи вече тинейджъри. Същите се пускат по пързалките редом с малките, следи от цигари и алкохол има навсякъде, както и следи от набиването на спирачки. Правила съм забележка на някои по-големи деца, но майките им скачат и ми казват:" ти коя си, че да казваш моето дете къде ще играе. Ще прави каквото си иска"
25
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На колко години е била тази, която е карала велосипеда?
24
0
 
29
 
! Отговори
Пилзен преди 5 години
Най - противният недостатък на българския злейтак, е късата му памет, от това произхождат всички народни беди! Бързо забравихте убития Паоло. Убит на пешеходна алея! Хем оня ден всички четяхме, че убиецът на Паоло..вече е на свобода. А, сякаш вчера народът недоволстваше и бе готов да го линчува. "Всяко чудо за три дни", това трябва да е надписа на девизната лента върху българския герб. Как изобщо може да бъдат обвинявани родителите на раненото дете????! Акъл нямате в главите си. #засраметесебе
23
8
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама нищо не казахте за етническата принадлежност на велосипедистката. Няма име, дори и инициалите сте спестили, докато от страна на жертвата са Цветелина и Боян, родители на малката Ралица. Все хубави български имена. А от страна на извършителя???
22
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-строги санкции за велосипедистите!
21
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нямала спирачки! Значи всички колоездачи на ГТП, за да се проверят спирачките на валовете. Ама за да мине на ГТП ще трябва да си плати и данъка. А и една гражданска отговорност на велосипедистите ще им дойде добре.
20
3
 
16
 
! Отговори
11 преди 5 години
Велосипедистите се самозабравиха, като всички плебеи, яхнали някакво превозно средство в милата ни рОдина. Манталитет. А в конкретния случай, народът си има хубава дума за тези от домовете, ама за нея банват.
19
5
 
32
 
! Отговори
Амам од глопозти преди 5 години
Оная карала без спирачки. Другата поставила диагноза хематон.Тия тука не им уйдисала майката, щото не си е омотала детето с тиксо около кръста ми видиш ли.. не опазила детето в ПАРКА!Искам да подчертая за всички изпушили и гъбясали мозъци - Парковете и пешеходните зони по принцип следва да бъдат места, където хората да си водят прохождащите деца! При това положение, ако щете вярвайте, в нормалните държави родителите в парковете имат основание да се страхуват повече от падащ астероид!
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе пак почнаха с глупостите... не мога да разбера толко ли няма закони в България - караш като *** из парка, утрепваш детето и си носиш отговорността после? Какво е трудното в случая ? Двама трима такива *** да покажат по тв-то с многогодишни присъди ( и в софия ги има много такива) и толкоз.Сега, че велоалеите не трябва да са нарисувани по тротоари и паркове е ясно, ама за момента това е положението, докато се оправят нещата така ли ще си трепем децата ?
17
19
 
10
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Теосъс същия успех утре някоя зарастнала за телефона попушваща бездимна цигарка социално ангажирана майка ще изпусне детето си да падне в монтето. или в канала. най лесно е да се осъди прекият виновник, а превенцията кучета я яли. иначе всички търсят държавата като двамата братя неволята.
16
1
 
38
 
! Отговори
Тео преди 5 години
Съвестните хора се въздържат да правят забележки от страх от саморазправа, манталитетът на една десета от народа е про - сташки, и държавата е абдикирала. Вместо да култивира тези, които имат нужда, тя не порицава, а направо насърчава "бясно карай на червено ". Какво да очакваме? Вместо да обвиняваме виновната, е редно да търсим сметка на държавата! Ако не само тя, ами всички като нея - агредивни на пътя, побойници и прочее имат страх от закона, такива случаи ще намалеят.
15
21
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
в града на човека с мустаците децата висят и търчат по кръчмите в полунощ, без контрол и в повечето случаи с липсващи първи 14 години. ако си беше гледала детето а не да го "възпитава свободно" може би нямаше да се налага да се упомене че колелото е без спирачки, и го кара момиче, настанено в дом. щото нали, статията е писана безпристрастно, без уклон и с оглед на обстоятелствата.
14
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега всички ще завикат у-уу, аа--аа, но си е виновно самото общество - когато някой прави нещо нередно никой не му прави забележка превантивно. Всички се сещата че не трябва след като е твърде късно...
13
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В София е страшно ! с веладжиите ,карат като бесни ,ама селянката фандъкова е виновна - тя им нарисува с боя велоалеи на тротуарите - ще има боища,ще има и невинни жертви
12
16
 
18
 
! Отговори
12 преди 5 години
И двете страни са виновни! Първи закон за опазване на детето ти е - Да го пазиш с цената на твоят!? -> Пояснявам за незнаещите когато са на разходка -> Вие се оглеждате на 300метра постоянно на 360* , защото никой не е длъжен да мисли вместо вас!След това да се качиш на колело и да очакваш другите да ти дават път ?! Ти не си кола на пътя -> Ако искаш предимство слизаш на шосето, не на тротоара! Поредица от грешки и от двете страни!За съжаление накрая детето ще плати за разсеяността на родителите
11
43
 
12
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 5 години
а колелото й не е имало спирачки, каза майката на пострадалото дете Цветелина.Последната част от изречението казва всичко... Вместо да внимава за детето си, сега се прави на специалист по велосипеди... Съжалявам, че детето й е пострадало така тежко, можеше и да не стане точно така, ако не си беше зяпала в телефона(и аз да изкажа едно предположение)!
10
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не трябва да се забранява нищо ***, трябва да има обособени места за пешеходци, велосепедисти, детски площадки и т.н. а в общите места ясно и точно написано при какви условия да се използват, експлотират, пътеки, съоръжения и прочие, за да може да има наказателна отговорност при подобни случеи от тези които не спазват законите !