Мъртви кучета и котки: Масово тровене стресна Петрич

Животните са открити и в градинки, където играят деца
9 авг 2018 14:00,
133
Мъртви кучета и котки: Масово тровене стресна Петрич
Снимка: Pixabay

Масово тровене на кучета и котки в последните дни стресна жителите на Петрич. Телата на животните са навсякъде, твърдят хората.

Днес трупове са открити до блокове под магазин "КООП" и зелените площи над Младежкия дом, пише "Струма".

Жена сигнализирала, че късно снощи, е видяла мъртво куче близо до Младежкия дом. Предполага се, че то е част от отровени пет кучета, открити преди дни.

Още по темата

Хора от блоковете до магазин "КООП" пък разказват, че много котки от квартала са намерени мъртви. Те предполагат, че са приели от отровата, която е хвърлена.

Местните разказват, че отровата е напъхана в салам, който изкушава животните. Ветеринар от града обясни, че след поглъщане на отровата животното умира в адски мъки за около 5 минути.

Отравянето на животните е изключително опасно, защото в районите, къде са открити телата на животните, има детски играчки, където ежедневно играят малки деца.

Собствениците на домашни животни се съветват да разхождат любимците си с намордник.

От община Петрич обясниха, че имат екип, който проверява по зелените площи, за където имат сигнал. На разположение на гражданите при необходимост е ветеринар, с който общината има договор. Всеки имащ притеснение, че животното му е натровено, може да се обърне към ветеринаря на общината.

В полицията има постъпили няколко жалби, по които се работи.

Припомняме ви, че само преди ден в градинката над кметство Петрич, покрай река Луда Мара бяха натровени 5 кучета, като бързата намеса на ветеринар спаси две от тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ако се отрови дете? Или "най-мразим да мислим". Дайте да хвърлим отровата, пък това че може да се отрови дете... подробности! ОК, съгласна съм, че е плашещо да те лае бездомно куче ама дайте заради 1-2 кучета да рискуваме здравето на децата.
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чу;мата стигна и до Петрич стойте далече от всякакви животни и хора.
4
18
 
29
 
! Отговори
Абд Ал преди 5 години
Когато държавата абдикира, някои хора са принудени да се захващат със задачите й със собствени ръце. Нищо учудващо!
3
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А на кого да сигнализирам ако бездомни кечута РЕДОВНО нападат и хапят хора по улицата. Преди две години синът ми беше ухапан от такова куче, докато се връщаше от училище. Въпросните кучета все още седят на това място и никой не остава " необслужен" от тях. За да ги избегнем трябва да обикаляме почти целиятквартал..Не съм за насилието, но не може кучетата да ми причат да се движа по улиците.Какво да правя?
2
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Понеже в БГ лудите са по улиците, затова имаме натровени животни, заляти с киселини, наръгани с ножове посред бяг ден и тн. Иначе сме с най-много полицаи на глава от населението и МВР е с бюджет колкото на една малка държава.
1
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде сте природозащитници? На почивка ли, да осирате природата.