Спасител vs. плажуващ: Юмруци и ритници във Варна

Причината - децата на пострадалия влезли да плуват навътре
9 авг 2018 12:15,
193
Спасител vs. плажуващ: Юмруци и ритници във Варна
Снимка: Кадър Нова телевизия

Фрапиращ случай на насилие на плажа - спасител ритна плажуващ, той пък му отвърна с юмрук.

Случаят е от 6 август от централния плаж във Варна – Андрей Маджов бил на плаж с двете си деца и им разрешил да отидат до шамандурата, тъй като могат да плуват.

Според него спасителят, който спял на плажа, се събудил, започнал да крещи и да свири по децата му.

"Сериозни ръкомахания, да излизат от морето, повече да не влизат там, на брега само да си играят, на много груб тон. Недопустимо поведение", разказва Андрей пред Нова тв.

Той направил забележка на спасителя, но не смята, че го е провокирал.

"Съвсем учтиво го помолих да е учтив с чужди деца", твърди Андрей.

След това последвали нецензурни жестове, които мъжът заснел с телефона си. А заради това, че снима, последвал ритник.

"Бях жестоко изритан в ръцете, защото се опитах да го снимам как показва среден пръст. Имам наранявания на пръстите, на китката", заявява Андрей. "Изправих се и го ударих, да се съвземе малко и да се успокои".

Спасителят Азер работи повече от 40 години. Отрича да е бил груб.

"Казах: "Марш! Навън! Това не е грубо", заявява спасителят. "Той идва и пита: "Ти защо идваш бе? Ти защо държиш такъв тон на децата ми". Обърнах се и той ме удари", казва от своя страна пък спасителят и отрича да е спал на поста си.

Андрей има извадено медицинско удостоверение и ще потърси правата си в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


193
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
24
 
16
 
! Отговори
Неканен гост преди 5 години
Това не са никакви спасители. Това се говедари. Никога не разчитам да спасят мен и децата ми. Пълна липса на професионализъм. В Малта, например, идват и изключително любезно ти обясняват рисковете и каква е тяхна отговорност, след това плуваш където искаш и въпреки това при нужда се намесват компетентно.
140
9
 
8
 
! Отговори
Наперен татко преди 5 години
Аз нали си направих клипчето и сега ще изкарам парички от публикацията.Колко много спасители не се вързаха,но тоя слава Богу ми изкара парите от кликове и споделяния в Мрежата.Ха ха -продължавайте да коментирате!
139
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако спасителят дойде до мен, въпреки че по принцип избягват да влизат във водата и културно ми обясни, че там където плувам е опасно, има течение, ями и т.н. съвсем нормално е да го послушам и да изляза на плиткото. Обаче да ми крещи някакъв от брега, да ме нарича с обидни епитети "абе, оли...н или о..цо заспала, я излизай от водата ***!" е, извинявам се, но просто ще се направя, че не съм го чула. А ако съм по-конфликтна личност, като изляза ще му поискам обяснение за отношението.
138
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеята на КАТ е да накара всички да спазват правилата за каране. Да вземат да затворят всички пътища, за да няма инциденти ?:)) Голяма логика имате. Това е море и всеки сам си носи отговорността . Работата на спасителя е да те извади, ако има проблем. За това му се плаща.
137
1
 
33
 
! Отговори
плажуващ преди 5 години
Така,да започнем от там,че хората,който живеят на морето също работят и ежедневието им не е много по-различно от на другите.А рутинните процедури,които се изпълняват от спасителите ги знам от разговори със спасители.Удавянето става бързо и не много трудно,идеята е да не се стигне до там,че да се вадят полумъртви или мъртви хора.
136
17
 
11
 
! Отговори
нарушител преди 5 години
Преди доста години: на плажа - леки вълнички и червено знаме. Жега, ама хората културни и не приипарват да водата. Спасителя спокоен дреме. Мой познати, обаче, невъзмутимо влизат и си играят на вълните. Спасителят в един момент се разбуди, глътна свирката и се разкрещя! "Нарушителите" обаче изобщо не му се вързаха и на свой ред му вдигнаха скандал, че спи и е сложил червено знаме що'т го мързи! Другите хора като видяха резултата от скандала, масово скочиха във водата, а оня бързо смени флага!
135
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до плажуващСъс сигурно не си плажуващ, вие там на мяясто не обичате молрето и слънчевите бани, не им се радвате. Колко пъти си видял спасител да прави това, което си написал? Аз никога!!!
134
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Работата на спасителя е да вади давещи се, не да им дава акъл до коленете да влизат
133
9
 
37
 
! Отговори
плажуващ преди 5 години
Този човек всеки ден проверява теченията,подводни ями и т.н.Той казва може или не може,това е положението.Който не слуша е вероятно да бъде покрит с бял чаршаф,след като го изтеглят до брега.
132
6
 
33
 
! Отговори
Иво преди 5 години
Прав е спасителя, ами тва са деца, а морето не прощава
131
4
 
33
 
! Отговори
плажуващ преди 5 години
Спасителят е малко груб и наистина крещи яко,но с причина.Бил съм свидетел при силно вълнение и червен флаг как крещи към хората.НО!Да помислим какви са причините и доводите му да се държи по този начин?Дали за 40 години не са загинали много хора в ръцете му и дали е помогнал на много повече да оцелеят?Дори и към мен крещеше обидно по мегафон,въпреки,че съм във водата до кръста.Преценил е,че вълните са големи и опасни и нямам работа в морето.Излизам и си стоя на пясъка без да се обяснявам.
130
0
 
24
 
! Отговори
xaxa преди 5 години
От толкова много чужденци българите веднага се намират и започват да се карат, псуват и бият и това не е от днес. А мотото ни е съединението прави силата ,абсурдно също като нашето общество.
129
7
 
13
 
! Отговори
Мич бюкянън преди 5 години
Не знам въобще с къв акъл колегата се занимава въобще. Аз си спя цъкам си у фейса и къркам по 10тина бирички на смяна с цаца и картофки. Който каквото иска да прави през буя ми е!
128
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спасителя е дал урок на простака по-големи простаци от такива като бащата не се срещат често.
127
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя баща като е изял боя другия път дали пак ще се заяжда
126
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Андрей. Само така срещу простака.
125
5
 
7
 
! Отговори
Спасител преди 5 години
Никъде не се споменава имало ли е забрана за къпане в морето или други ограничения. Ако е бил вдигнат бял флаг, спасителят може да си завре свирката отзад и да яде още много бой. Имах подобен случай като спасителят ми крещеше и викаше да не пипам шамандурата(която беше и още е боядисана пластмасова бутилка). Не трябвало да се доближавам на по-малко от 5 м от нея. Отидох да му поискам обяснение за грубия език и измислените ограничения. Мърмори известно време и си сви перките.
124
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горките деца, не искам да си представя какво ще стане от тях с такъв баща, може би щяха да се спасят, ако се бяха удавили! Жалко, лош спасител
123
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тъпите концесионери на плажа са наказали спасителя ,а защо не накажат бащата неговото поведение да не би да е по-добро.
122
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На тоя плаж редовно плуват фекалии от канализацията на Гръцката махала.