Мухъл, паяжини, разпад… Болница като във филм на ужасите!

Въпрки предписанията на РЗИ - промяна в лечебното заведение в Перник няма
11 авг 2018 15:45,
73

Инфекциозното отделение на една от болниците в България прилича на декор от филм на ужасите.

Екип на Bulgaria ON AIR се натъкна на потресаваща гледка, която кара много от пациентите от пернишката болница "Рахила Ангелова" буквално да я избягват.

Отделението е покрито с мухъл, паяжини и всякакви болнични отпадъци. Заради всичко това от Районната здравна инспекция се сезираха по случая. Проверката на РЗИ в пернишката болница е извършена преди 2 дни и им е издадено предписание да вземат спешни мерки, за да не е във вида, в който е в момента.

Европейските стандарти при входа на инфекциозния сектор изглеждат така - мухъл, прах, в добавка с падаща мазилка, паяжини и изпражнения. Достъпът в самите стаи е строго забранен... заради стерилната среда.

Огромна табела пък напомня, че зад вратата на сектора се влиза само с чисти калцуни.Такива обаче на пръв поглед няма.

От ръководството на болницата не пожелаха да приемат тв екипа, за да коментират защо в Инфекциозното отделение е като във филм на Стивън Кинг. Все пак отговор идва, задочно от секретарката: "Няма пари за ремонт".

От РЗИ уточняват, че последното предписание не е след първата проверка. Промяна обаче така и няма.

"Това е вид, в който не трябва да изглежда каквото и да е отделение", отвърна служителка на РЗИ.

Младеж пък е категоричен, че мухълът и паяжините са опасни за неговото здраве. "Видя ли такова, целият се издувам и повръщам", разказа той.

И в реновираната част на болницата положението не е по-разлино - олющени стени, паяжани, а за тоалетна тип клекало пациентите се редят на опашка, докато някой не приключи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вижте сега, на следващите избори си изберете пак същите и нещата "ще се оправят"!!! :) Успех!
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не е истина!Ах, този социализъм!Тони Тод няма ли да разкрие, как още преди 40 години агентурата на БКП е съсипала тази болница - позор на човечеството. Той ги умее тези работи. Така укрепва стабилността на демократична България, реалистичния огромен ръст на икономиката, истинно ниската безработица, яките магистрали, най-човеколюбното в света здравеопазване и интелигентно образование, езика на любовта, абе, светлото бъдеще. У-рра, ГЕРБКП, с ГЕРБКП напред...ВаканЦУваме-е-е-е ...
33
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами закривайте и отделението, и болницата. За какво са ви такива? Ей я де е София със сто болници!
32
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да бъде.И всичко това в благодендтващата *** на Тиквата.----------Може, Перник се управлява от години от БСП. Съвсем нормално е състоянието на тази болница предвид мафиотския крадлив характер на БСП.
31
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Рестартирахме АЕЦ Белене!За там ПАРИ ИМА!За руски атомни самовари (отпреди 40 години технология!)
30
1
 
15
 
! Отговори
Междувременно преди 5 години
"Агенцията по заетостта е сключила договор за невъоръжена охрана за 3 187 944 лв. с ДДС с "Мултифорс А.С" ЕООД. Управител на фирмата е Магдалена Пеева - съпруга на Станимир Пеев, който е председател на Държавния резерв и военновременни запаси"СТАБИЛНОСТ!
29
2
 
8
 
! Отговори
Колко преди 5 години
Бяха увеличенията на депутатските заплати?
28
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"И в реновираната част на болницата положението не е по-разлино - олющени стени, паяжани"Докато надзорът не носи накакви наказания, така ще бъде и само да се дават пари някой да го открадне или както е модерно да се казва сега - усвои, няма смисъл от ремонт. Печалившата фирма и надзорът са като едно у нас. Ако надзорът е съвестен, докато една фирма не си оправи нещата, няма пари, ще се научат да правят нещата като хората. То излиза, че пернишките болни са варвари и не могат да си я опазят
27
2
 
0
 
! Отговори
питанка преди 5 години
Къде е машинописната машина за savegame-a ?
26
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
привет от Германия,Аз пък хич не съм убеден, но това не бива да ни променя мнението, че България е на кофти дередже :)
25
18
 
10
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Убеден съм ,че ако ромите имаха собствена държава ,тя щеше да е по-хубава , по-подредена и по-чиста от България
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЗК ДА СЕ ЗАКРИЕ НЕЗАБАВНО ТИЯ КРАДЯТ ПАРИТЕ И С ПАРИТЕ ОТИВАТ В ГЕРМАНИЯ И ТАМ ОТКРИВАТ ЧАСТНИ КАБИНЕТИ ПОСЛЕ НЕ ЛЕКАРИ А КРАДЦИ ОТ КЛАСА И НА ГРАНИЦИТЕ ВИШКА С КУЧЕТА И КАРТЕЧАР КАТО ЕДНО ВРЕМЕ БАЙ ТОШО ГИ ЗНАЕШЕ КАКВИ СА И НЕ ГИ ПУСКАШЕ ДА БЯГАТ С КРАДЕНОТО
23
6
 
0
 
! Отговори
До Професора! преди 5 години
Сега ти ме обиди - на комунист! И защо 15 години - направо да ме разстрелят! Ей това е Типичният Комунистически Манталитет - падни на колене пред хилядите ми книги - или 1 5 години строг тъмничен затвор - така ли??
22
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално.Първо, още се прилага старата система - вместо по-малко болници, но на топ ниво, имаме много болници и кабинети из цялата държава, но на ниско ниво.Второ, касата се източва зверски.Трето, превенцията сред населението е нулева - българите живеят ужасно нездравословно, доста от тях даже не си мият ръцете след тоалетна.Четвърто - маса народ не плаща осигуровки.Пето - никой не прави нищо, за да промени гореизброеното.
21
4
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
Това е резултата от хора като Бенчо, които "помагат" на народа, докато работят рамо до рамо с тежки престъпници.Повечето ни политици са ТОЧНО като Бенчо! Няма разлика и значение в коя партия са.
20
4
 
14
 
! Отговори
Ристо Моториста преди 5 години
Нямам думи. Това държава ли е??????????????
19
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВСИЧКИ ТАМ ТРЯБВА ДА БЪДАТ УВОЛНЕНИ ОТ ТАЯ БОЛНИЦА ТИЯ ХОРА СА БЕЗОТГОВОРНИ И ТРЯБВА ДА ИМ СЕ ЗАБРАНИ ДА ЗАЕМАТ ДЪРЖАВНИ ПОСТОВЕ БИВА ЛИ ТАКАВА *** ДА ДОПУСНАТ
18
6
 
7
 
! Отговори
Ристу преди 5 години
Правителството има пари да дава за манастири, а за болници - не.
17
3
 
18
 
! Отговори
бай ПЕТКО преди 5 години
Викнете б.б. и той да види, и ако не повърне значи болницата още може да приема и лекува пациенти...
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки лекар да даде по 2 лева и да кубят 5 листа гипскартон и една четка с боя и са готови. Всеки държавен служител е длъжен да подържа работното си място в изряден и безупечен вид вид всички там да бъдат съдени за безстопанственост и ще се намерят пари за ремонти. Чакат покрива да им падне на главата и после ни показват некакви апокалиптични картини. Ссистамата на бялата мафия убива хората с увреждания щото те ще трябва сега да внесат пари за ремонтите здравите хора избягаха на Запад.