Президентът: Флотът ни трябва да отстоява нашите интереси!

Президентът гостува на празника на Военноморските ни сили
Обновена: 12 авг 2018 11:23 | 12 авг 2018 10:45, Петя Славова
58

Снимка: Булфото

"Непрекъснато нараства значението на Черноморския регион, в който се преплитат много и често конфронтиращи се геополитически и икономически интереси". Това каза президентът Румен Радев, който гостува на празника на българските Военноморски сили и откри тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 2018 на Висшето военноморско училище във Варна.

На церемонията присъстваха висши офицери, представители на държавната и местната власт, много родители и близки на младежите, предава БТА.

"Военният ни флот трябва да отстоява нашия морски суверенитет, нашите интереси, традициите и самочувствието ни на морска нация. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по повод 139-годишнината на Военноморските сили, предаде "Фокус".

Държавният глава прие строя на почетния караул, след което се проведе тържествена церемония по награждаването на випуснкниците от Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров".

"За мен е удоволствие да ви поздравя по случай тържествения акт по присвояването на първо офицерско звание на випускниците от "Випуск 2018 г." на Висшето военно морсго училище "Н. Й. Вапцаров".

Радев се обърна към випускниците: "Убеден съм, че днешния ден сте го чакали с огромно нетърпение и вълнение. Бъдещите нови успехи и победи са пред вас, ще имате и много бурни дни, и предизвикателства, в които романтиката във вашата красива професия ще отстъпва на заден план", посочи президентът.

Тази година офицерски пагони получават 16 курсанти - 6 момичета и 10 момчета. Младежите успешно завършват подготовката си в три специализации от специалността "Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС". Първенецът на випуска е мичман Николай Генов, който приключва обучението си с успех 5.80.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
3
 
! Отговори
Жиб. преди 5 години
Нашите интереси ще защитава та,няма да защитава интересите на Москва!
49
0
 
3
 
! Отговори
Прозрение преди 5 години
"Флотът ни трябва да отстоява нашите интереси!"Голямо прозрение -- този човек трябва да стане мерило за тааапота!
48
0
 
3
 
! Отговори
гОШО тЪПОТО преди 5 години
България имала флота ! Защо не мога да намеря клипчета в тубата? Само САЩ и русия спамят с техните флоти.
47
1
 
6
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
46
4
 
2
 
! Отговори
Кьорсуфра преди 5 години
Do gospoda upravnizite:: Gospoda ne slu6aite nikogo,tova e parvo,.Govoria sa komandi ot ,,amerikanskite ganksteri;2)isberete nai novoto,nai savremenoto,ne vtora I treta raka.Govoria samo sa novo.....Koeto pone 10_na godini da bade v upotreba.
45
3
 
9
 
! Отговори
Решетката преди 5 години
Правилно,товариш Радев трябва да се отстояват нашии интересьи!Ваша служба хорошая!
44
2
 
7
 
! Отговори
:):) преди 5 години
ако си мислите ,че ако не се модернизира флота тези пари някой ще ви ги даде, за заплати пенсии,мн се лъжете, явно капацитета ви е първосигнален.Колкото от съкращаването на армията със 70000 души и близо 2/3 техника и поделения, освободените пари мякой ги разбра къде се попиляха.4 милиарда следващите 10 г ще идат за ново оръжие но поне няма да са безчезно изпарилите се от КТБ...
43
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Военният ни флот трябва да отстоява нашия морски суверенитет....хахаха ...с тези надуваеми лодки...не знам как ще стане
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
A dali e taka.Koi da ni kaje?
41
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Беше нещо се позагубил напоследък и викам - укротил се е вече,успокоил се е,а той -събирал сили за нови изцепки!
40
1
 
6
 
! Отговори
Ханко брат преди 5 години
До Хан ТервелПа той и премиеринът участва в тържествата по повод 139г БМФ и се изцепи,че не трябва да се допускат военни действия край морето.
39
6
 
8
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
Боко се е клел. Във вярност към БКП. При герберастите са утайката на комунистите. *** неграмотни и рода. Комунист беше Славчо Трънски. Дълбоко уважение към човек със коренно различни убеждения.
38
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На президентът ни, като му слушам изказванията (поне тези, които се пишат по медиите, твърдейки, че ги е казал той), почвам да се замислям дали наистина е бил военен или е работил като баничар или е продавал снаксове в лавката на поделението.
37
3
 
4
 
! Отговори
Терсенето преди 5 години
До дизелТи никога не си бил моряк сухоземна мишко. Най много караул. Даже и това не си бил. Думата скраБ обяснява всичко. Джендърите как искам да ви подгоня със танка.
36
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Питам се, гимнастика клел ли се е във вярност къп БКП и КПСС и дали изпълнява клетвите, които е дал? В Германия след обединението на всички, клелисе във вярност на комунизма им беше забранено да заемат отговорни държавни длъжности,В БГ- не!Е, вижте до къде стигнахме.
35
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От много време не бях слушал такива мъдри думи.Този човек става все по - зле.Иначе се подписва за 6500 лева най-голямата заплата за държавен служител,за най-малко свършена работа.
34
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Падението на един народ:Да избереш предател, шпионин на наш най-голям враг за лице на нацията!Наистина няма друга такава държава!
33
3
 
8
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
ПАРВЕНЮТО ДАЛИ ГО И РОДИЛОА-"МАЙКА ЮНАШКА " ... ИЛИ ГО Е РОДИЛ БЪЛГАРСКИЯТ "ДАЛАВЕРДЖОС " !?!?!?!?
32
7
 
14
 
! Отговори
Хан Тервел преди 5 години
Каква безсмислена институция...ходи президента където му видят очите ,приема разни паради и говори разни безсмислици от рода на флотът трябва да защитава българските интереси....Ми чии интереси да защитава, бе ..португалските ли?
31
4
 
16
 
! Отговори
Празни приказки преди 5 години
Президентът: Флотът ни трябва да отстоява нашите интереси - т.е. да яде нашенска цаца и нашенски водорасли!