Президентът: Флотът ни трябва да отстоява нашите интереси!

Президентът гостува на празника на Военноморските ни сили
Обновена: 12 авг 2018 11:23 | 12 авг 2018 10:45, Петя Славова
58

Снимка: Булфото

"Непрекъснато нараства значението на Черноморския регион, в който се преплитат много и често конфронтиращи се геополитически и икономически интереси". Това каза президентът Румен Радев, който гостува на празника на българските Военноморски сили и откри тържествения ритуал по присвояване на първо офицерско звание на курсантите от випуск 2018 на Висшето военноморско училище във Варна.

На церемонията присъстваха висши офицери, представители на държавната и местната власт, много родители и близки на младежите, предава БТА.

"Военният ни флот трябва да отстоява нашия морски суверенитет, нашите интереси, традициите и самочувствието ни на морска нация. Това заяви президентът Румен Радев по време на церемонията по повод 139-годишнината на Военноморските сили, предаде "Фокус".

Държавният глава прие строя на почетния караул, след което се проведе тържествена церемония по награждаването на випуснкниците от Висшето военноморско училище "Никола Йонков Вапцаров".

"За мен е удоволствие да ви поздравя по случай тържествения акт по присвояването на първо офицерско звание на випускниците от "Випуск 2018 г." на Висшето военно морсго училище "Н. Й. Вапцаров".

Радев се обърна към випускниците: "Убеден съм, че днешния ден сте го чакали с огромно нетърпение и вълнение. Бъдещите нови успехи и победи са пред вас, ще имате и много бурни дни, и предизвикателства, в които романтиката във вашата красива професия ще отстъпва на заден план", посочи президентът.

Тази година офицерски пагони получават 16 курсанти - 6 момичета и 10 момчета. Младежите успешно завършват подготовката си в три специализации от специалността "Организация и управление на тактическите подразделения от ВМС". Първенецът на випуска е мичман Николай Генов, който приключва обучението си с успех 5.80.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та какво ни е въоръжението?Единствената подводница отиде за скраб.Сащ ни подариха 3 сала за по 5 човека.
29
1
 
9
 
! Отговори
съм преди 5 години
До Не съм тролА Банки ***-слънце не видял.Бял,синеок,русокос...
28
1
 
4
 
! Отговори
до 26 дизел преди 5 години
ако си мъжкар напиши си името не се крий за разни псевдоними. По твоята логика, лодки еднодръвки да вземем за флота щото ти си пазил калкана.... *** дървен
27
6
 
12
 
! Отговори
Не съм трол преди 5 години
Президентя Румен бая поизгорял. Вземете го пуснете малко отпуска човека - цял ден на плаца ще ни слънчаса и после няма да може да прави коремни преси.
26
5
 
6
 
! Отговори
1879 г. преди 5 години
А защо като се извади от 2018 139 се получава годината 1879 тоест айде пак едвали не Руснаците преден план ..................смешен народ смешна сглобена История
25
2
 
8
 
! Отговори
дизел преди 5 години
До ВОЕННИТЕ МОРЯЦИ.МОРЯШКАТА ПОГОВОРКА НА ЛОШИЯТ МОРЯК ВОДОРАСЛИТЕ МУ ПРЕЧАТ,ЖЕЛЕЗНИ КОРАБИ ДЪРВЕНИ МОРЯЦИ.НИЕ СЪС СТАРИТЕ КОРАБИ НЕ РАЗРЕШАВАХМЕ ТУРЦЧИН ЕДИН КАЛКАН ДА УЛОВИ Г-Н ПЕТЕВ ВИЕ ПРОДАДОХТЕ БЪЛГАРИЯ И НАХАЛНО ИСКАТЕ НОВИ КОРАБИ.ДА ГИ КУПЯТ ТЕЗИ ДЕТО ПРЕДИ 10 ГОД.КУПИХА ФРЕГАТИТЕ И СИ ПОСТРОИХА СЛЕД ТОВА ВИЛИ НА ЕВСИНОГРАД.НАЛИ ТАКА АДМИРАЛ П.ПЕТРОВ ВСИЧКО Е ВЯРНО.КЪДЕ Е ДЪРЖАВАТА ДА ГИ ПИТА ЗАЩО КУПИХА *** ФРЕГАТИ ОТ ЗЕЕБРЮГЕ ОТДЕЛЕНИ ЗА СКРАБ.
24
3
 
8
 
! Отговори
АЗ76 преди 5 години
целата армия последно време за нищо не става....
23
3
 
14
 
! Отговори
и.иванов преди 5 години
МУТРАТА ВЧЕРА НА СЪБРАНИЕТО ВЪВ ВАРНА ДВЕ СМИСЛЕНИ ДУМИ НЕ КАЗА МАЛЕ КОЛКО ПРОСТИ ХОРА НИ УПРАВЛЯВАТ.
22
13
 
6
 
! Отговори
men преди 5 години
пародия. да идват туршагите, руснаците и албанците и да ни делят. макетата при техните любимци албиносите, бургас и варна към мамашенка росия и останалото на ердоганя. този цирк и мизерия почнаха да омръзват.
21
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ходи си бачкай и произвеждай по-лесно е да изтеглиш 30 трилиона заем в долари, въоръжаваш се до зъби и си правиш НАТО с което да обираш петрола на другите и да ги правиш свои колонии и васали.
20
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кремълската КГБ клика превърна черноморския регион в ядрен погреб на руския Гулаг и затова носи сполучливото название - империя на злото !
19
5
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Hafen die WahrheitЗащото за да дадеш за образование, медицина, пътища, пенсии и заплати, ти трябва да имаш силна армия, която първо да ти осигурява безпроблемно източване на суровини от колониите, второ да стряскаш всички потенциални конкуренти за твоите пазари, трето за рекет, който не слуша го бомбиш,четвърто за да възпитаваш младите поколения, че само хищниците оцеляват, пето това е бизнес за милиарди!!!Излиза по-евтино да поддържаш скъпа армия от това да си васал!Живота е жесток!!ЦРУ!
18
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде по света управляват генерали и военни освен Куба и Сев Корея и БГ и Венецуела.
17
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е що не им даде по един орден на момчетата на украинеца даде стиснат президент.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато се видят срещите на СОБСТВЕНИКА на ГЕРБ Методиев Борисов и ПРЕЗИДЕНТА РАДЕВ с международните фактори в политиката се срамувам от унизителното криене на Бойчо през почивката , защото само целувките МУУУУУУУ са езика между мъжете !
15
4
 
15
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
За изграждане на боеспособна армия са необходими стотици милиарди. Няма да казвам колко струва поддръжката на такава армия. Това е най - скъпото занимание.И сега питам аз: защо тези милиарди вместо да се дават за разрушаване и убиване на хора, не се приложат, за инвестиции в образованието, медицината, пътищата и т.н?Защо вместо да се дават пари за скъпи играчки, не се увеличат заплати и пенсии? После грачите нямало пари!
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И що им се кара, да им купи кораби първо и подводници, който не си е сършил работата, не може да иска от другите да си свършат тяхната.
13
7
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Все пак президента Радев, трябва да го поздравим, че ясно и категорично от първия ден в стъпването си ,влезе в конфликт с офшорните корпорации и банки, които са най-големия враг на българската държава!Той следва ясна и принципна позиция с КТБ, с лобистките закони, които ощетяват държавата за сметка на офшорките!Следователно Радев е по-голям българин от Борисов и Плевнелиев и цялото котило гербаджийски слуги, които със своята сляпа евроатлантическа политика ц.иганизират българската държава!ЦРУ
12
7
 
11
 
! Отговори
защо преди 5 години
Защо ми е толкова антипатичен тоя? Външно ми прилича на селянина Т. Живков, като политик ми е невидим...уфффф
11
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Плювналиев беше любимец на 80-те %. Сега пак им е любимец. Фризьорките се разтапят да гледат по тв как вървят отношенията му със синоптичката. Какъвто си беше - спящо по паркингите на Германия ***, такъв си и остана.