Акция "Тишина" на село... Без уредби, без музика!

Акцията засега се провежда в 44 ямболски села
Обновена: 15 авг 2018 06:50 | 14 авг 2018 21:42,
22


Строги мерки за шума вземат и в част от ямболските села. Конфискация на музикални уредби и глоби заради зачестилите сигнали в последните месеци за силна музика.
Още по темата


През лятото рязко се вдигат децибелите по селата. В ямболското село Веселиново сигналите за шум за ежедневни, разказват местните.

Акция "Тишина“ се провежда в 44 ямболски села на община Тунджа.

В ромската махалата смятат обаче, че държавата и местната власт имат по-важни проблеми от шума. От общината пък подготвят промени и солени глоби за нарушителите на обществения ред.

За нарушение в община Тунджа ще се смята всяка шумна проява, ако е без позволение от кмета на съответното село.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
1
 
! Отговори
А преди 5 години
Има хора в тази страна,който не са живяли в близост до махалите на новите българи.А дават акъл,това е нетърпимо,но скоро съвсем скоро ще го разберат,като станат мнозинство.
20
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Където не спазват наредбите за шума,да им се спира тока.
19
1
 
0
 
! Отговори
Учуден преди 5 години
Ами с какво ще мерят изпратените полицаи децибелите. Ще имат уреди ли или всеки път при сигнал ще има под ръка специално изградена от РЗИ служба за бърза антишумова помощ. Майната му ,че бързата медицинска помощ не е на висота. Не трябва да се тръгва от там , ама като знам какви хора ни управляват . Това е най-примитивното решение на посочения едва ли не като най-голям проблем на ромите. Между впрочем никъде не е посочено че е заради тях тази наредба , ама в изказванията става ясно...
18
4
 
0
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Абе оправете пътищата, създайте условия да се връщат младите по села и градове от чужбина. Това ли е най-големия проблем с музиката на братята роми. Нищо няма да стане с тази наредба ,най-много да станат още по единни и тогава.с жандарми. Ама пак не става -жандарми тук ,жандарми там , откъде толкова ...Изхода е -квалификация на това многобройно население , включването му в икономическия живот , ако се проявява насилие и то в най -мека форма ,би трябвало в тази насока.
17
1
 
5
 
! Отговори
САМО ЯКИ ГЛОБИИИИИ преди 5 години
САМО ЯКИ ГЛОБИИИИИИ НА ШУМНИТЕ УРОДИИИИ, АКО БЪЛГАРИНА НЕ СИ ПОКАЖЕ СЕЛЯНИЯТААААААААА НЯМА КОЙ ДРУГ ДА ЕЕЕЕЕЕ, ЕДВА ЛИ СКОРО ЩЕ СЕ ВЗЕМАТ МЕРКИ СРЕЩУ ШУМА, ЗА ТОВА МОЛЯ ГОСПОД ДА УБИЕ ВСЕКИ СЕЛЯКККККК КОЙТО Е РЕШИЛ ЧЕ СВЕТА Е НЕГОВ И МОЖЕ ДА НАРУШАВА СПОКОЙСТВИЕТО НА ОКОЛНИТЕ ЗАРАДИ ТОВА ЧЕ Е НЯМАЛО КОЙ ДА ГО ВЪЗПИТА И ДА МУ КАЖЕ ЧЕ В ОБЩЕСТВОТО Е ДЛЪЖЕН ДА СЕ СЪОБРАЗЯВА С ОКОЛНИТЕ, САМО СОЛЕНИ ГЛОБИ НА ТАКИВА УРОДИИИ
16
1
 
3
 
! Отговори
БРАВООООООООООООО преди 5 години
БРАВООООООООООООООО САМО ГЛОБИИИИИИИИИИИИ НА ШУМНИТЕ ***, ЧЕ ДА ИМ ДОЙДЕ АКЪЛА В ГЛАВАТААААААААААА
15
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако институциите не се справят... Ама то имало институции??? Ама те някога са се справяли с каквото и да било??? Е те това ще да е новината. Откакто Бойко е на власт, институциите не могат да се справят само с неговите обещания, а какво остава и да работят по това, за което са създадени...
14
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе друго си е да изпукам 2 киловатовата уредба в крушевата градина лятно време в полунощ... Металика, Хотел калифорния, Еванисенс и т.н. Лятото е горещо, живота е горещ, крушите обичат рок и емоции ;)))
13
1
 
6
 
! Отговори
ergen4ev преди 5 години
отварям бизнес със тапи за уши ако институциите не се справят за пореден път
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
айде!да е хаирлия!днеска в Ямбол-утре и в Провадия!дай боже!!
11
1
 
8
 
! Отговори
Руди Хес преди 5 години
А махала Христо Ботев кога?
10
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз пък за конфискация на моторите на едни донори които реват по-силно от самолети по 24 часа из София. Кой ще спре най-накрая този шумов тормоз?
9
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В ромската махалата смятат обаче, че държавата и местната власт имат по-важни проблеми от шума. От общината пък подготвят промени и солени глоби за нарушителите на обществения ред.То има, ама шума е много лесен за оправяне. Да гърмят по 10 парета на ден и ей го - Решен проблем !
8
0
 
22
 
! Отговори
Е преди 5 години
Живея в близост до ромската махала в нашият град. Всяка седмица по 1-2 сватби и яко музика до късно през нощта и то през седмицата. Хората са на работа на сутринта, на кой му пука?
7
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да не забравите да осведомите махалата, че от Технополис само 60инча телевизори и над 200W уредби се купуват, да не гладуват повече ***, като им забранят и културните особеностти....абе Arbeit macht frei. Вие си знаете ;-)
6
1
 
29
 
! Отговори
без мотори преди 5 години
улиците се напълниха с мотористи които денонощно вдигат безобразен шум! полицията защо не ги санкционира? трябва да ги скъсват от глоби. моторите са една безмислена и опасна играчка за ***, страдащи от липса на ерекция.
5
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДА живее Цингория!бъдещето на България
4
0
 
23
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Еее,има села с...плътно ромско население,които празнуват доста шумно.Там където не е...така,проблеми с шума няма.Похвално е това,което са решили в община Тунджа,поставяйки спокойствието на своите граждани на първо място.Нека техния опит да се приложи и в другите общини на държавата.
3
0
 
8
 
! Отговори
само един преди 5 години
В село Алдомировци също е нужна "Тишина".
2
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Малко им намзлете децибелите на богопомазаните,но от глоби не разбират заради малкото мозъчни клетки но пък разбират от мащабни операции по възможност по често дори и без причина.