Веган малцинство пред Мюфтийството срещу Курбан Байрам

Малцина се събраха с плакати на протест срещу жертвоприношенията
19 авг 2018 16:30, Красимир Ангелов
186

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Скромен протест на Българският вегански съюз възропта срещу мюсюлманските традиции, във връзка с жертвоприношенията на животни за Курбан Байрам. Те се събраха около 14 часа пред Главното мюфтийство.

Още по темата

"Доводите ни са, че убиването на животни заради традиция е една жестока, нехуманна и ненужна варващина, която в 21-век няма място в обществото ни и не трябва да бъде толерирана", заяви по-рано председателят на съюза Никола Донев.

Веганският съюз организира колоритни протести почти на всеки празник у нас, но досега те не се откровят с особена масовост.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


186
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
107
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абсолютни смешници. Защо имам чувството, че винаги са едни и същи. А колко са много !!!!
106
0
 
15
 
! Отговори
бе тоя луд ли е преди 5 години
От къде на къде някой ще ми казва какво да ям!?Пусти мерак за партийно секретарстване!И от къде на къде това самочувствие на голям умник!?Тоя само за 3 дена ще го вкарам в пътя!
105
2
 
10
 
! Отговори
р4 преди 5 години
Освен това този *** да вземе да се осведоми, че и в християнската религия се правят жертвоприношения. И да иде да протестира и пред синода. Тоя е толкова ***, че няма на къде повече.
104
0
 
15
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
Във въпроса ти се крие отговора! Който плаща на тия които искат да разцепват българският народ.
103
0
 
16
 
! Отговори
Гост преди 5 години
На тези пък кой им плаща? Не виждам логика. Да се натрапват на хората и да дразнят др ефект няма. Освен да е още един начин за разделелние на и без това разцепения български народ.
102
0
 
3
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
До115 А баш колега ;)
101
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хора съвземете се!Колим агнета на Гергьовден,петли на Петльовден,прасета на Коледа.Ами това е от векове.Вече се прави с животни а не с девици.Който иска да е веган,да си бъде.Аз ще си ям мръвките.
100
1
 
29
 
! Отговори
Владислав преди 5 години
*** платените мушмули, и аз съм Веган ама не претендирам за правата на тюлените. Айде стига, всяко нещо си има фанатици а лично тия са ептем. Веганството, вегетарианството, атеизма и религията са нещо което човек избира. Но, голямо НО, ТОВА Е ЛИЧЕН ИЗБОР, и никой няма право да го налага на другите.
99
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Предишни статии:> "Мюфтийството призна: Турция ни налива 2 млн. лв. годишно"> "Мюфтийството се възмути: Как ще ни забранявате бурките?"> "130 учители по ислям с дипломи от Саудитска Арабия"> "Мюфтийството няма да маха имамите радикалисти" и т.н.Проблем на България не са няколкото мирно протестиращи вегани!
98
9
 
20
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
До Анонимен 109Официална -да, но не и единствена. Има още много други религии, а те не са забранени. Всеки има право да изповядва религията си. А и тук не става дума за религия, а за шепа ***, които ни в клин ни в ръкав, нямайки какво да правят в неделя, искат да бъдат забелязани. Че то и растенията ги боли като ги пасат я.
97
10
 
5
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
До ДодоНе ти давам минус, само защото не оценявам безсмислени коментари. А и не ми е проблем дали имам минуси или плюсове за мнението си. А ти ,***, не се притеснявай за мен дали се събудих, спинкай и не се озъртай за мен, идва Курбан Байрам, Аллах вижда всичко.
96
12
 
22
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
Какви са тези простотии на тези ***??? С кое право ще протестират срещу Празника и традициите?? А когато за християнските празници ядат тлъсти прасета, някой заставал ли е пред църквата да протестира??
95
12
 
11
 
! Отговори
Ko4 bayram преди 5 години
A vie samo fasul li qdete be tapi oligofreni meso ne qdete li tiq pileta kadeto qdete nesa li zakoleni ili ste nekoi plateni po za 10,20 leva mizernici
94
7
 
5
 
! Отговори
Ssss преди 5 години
Не е ваша работа. Протест правил
93
26
 
9
 
! Отговори
Каролина Денчева преди 5 години
Не съм вегетарианец, не съм и веган, но винаги съм предпочитала постните ястия и никога не съм отглеждала животни за месо, освен като домашни любимци.Употребата на месни ястия не е здравословна, нито хуманна, но да се упреква една или друга религиозна общност заради жертвоприношенията е напълно безсмислено, защото и в християнската, и в мюсулманската религии има Коледа и Курбан байрям, но и без тези празници в селските дворове и по кланниците не спира проливането на кръв... Така ли трябва да е?
92
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама то вече изчезнаха мъжете в тая държава, всичко с дълга косичка и с плитчица,опашка,с някаква проскубана рядка брада,то вече стана гей мода, това не е нормално,а сега и тея луди атеисти, определено психически не са добре.Много хора обичат животните,но все пак ядем пилешко, свинско, агнешко,риба,и т.н.Много станаха психично болните - веганите.
91
2
 
8
 
! Отговори
абсолютно прав си преди 5 години
До Додо - Cont'dНещо повече,било е забранено да се правят вивисекции на животни!За нарушение на забраната директно в лагер!
90
2
 
13
 
! Отговори
333 преди 5 години
Веган е само джендъра,дето мяза на призрак от театъра на сенките!Другите са си съвсем нормални,явно им плащат за тоя цирк!Малко пари с малко купон общо взето не е зле!
89
2
 
27
 
! Отговори
Додо - Cont'd преди 5 години
Едно обаче е супер нагло, защо и откъде накъде протестиращите вегани са сложили на един от плакатите си Национал-Социалистическата Свастика?! Фюрера е бил един от най-големите защитници на животните и техните права за всички времена! По негово време в Национал-Социалистическа Германия и по негова инициатива се въвеждат закони за защита на животните, обявяват се резервати без лов и лова се регулира. Диверсионното и пропагандно използване на Свастиката само говори за връзката между вегани и АНТИФА
88
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тея вегани бе,не ,,вегани,, а Луди, аман от изперкали,то бива то може,но да се месят и във вярата на хората, това вече е ненормално, прочетете Библията бе луди.