Пометеният на пътя Асенчо – възпитано и работливо момче

Младежът бе прегазен от 75-годишен пенсионер в Пловдив
21 авг 2018 13:45,
59
Пометеният на пътя Асенчо – възпитано и работливо момче
Мястото на трагедията. Снимка: Трафик нюз

Служители на "Чистота" – Пловдив са съкрушени, след като тази сутрин 75-годишен шофьор помете с колата си и уби намясто 20-годишен техен колега.

Асенчо бил на пътното платно, което било обезопасено с конуси. Възрастният водач изведнъж профучал с "Фиат"-а си и го блъснал смъртоносно.

Още по темата

Тялото на 20-годишния младеж отхвърчало на 20 метра след удара, разказва пред "24 часа" колегата на загиналия работник, който е бил качен на вишката, за да подменя знамената по уличните стълбове на Пловдив.

Всяка година по това време "Чистота" подменя знамената за предстоящия празник на града под тептата.

Припомняме ви, че трагедията се разигра тази сутрин в южното платно на "Цариградско шосе" от страната на бившата Белодробна болница в Пловдив.

"Хубаво момче, възпитано, работливо", посочи директорът на "Чистота" Иван Стоянов.

"Мъчно ми е, изгубихме много свестен работник. Всички го знаем като Асенчо. Има брат, а баща му е на работа в Германия", допълни той.

Асенчо постъпил на работа в общинското предприятие преди половин година. Всички го обикнали. Сега колегите му събират пари за погребението му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
44
 
! Отговори
Радоя преди 5 години
Не знам, защо 100 пъти се натърти в тази статия името Асенчо... Напишете, че е ромче и готово... Асенчо, та Асенчо. Мир на момчето...
23
2
 
32
 
! Отговори
аре стига! преди 5 години
Жалко за момчето, нищо че е от мацинствен произход. То така или иначе, по статистика мамсимум до 2025г. вече ще са над 50% братята от древно индийски произход, но друго ме ядосва: Представянето на трагедията е силно тенденциозно и непълно, с цел липсваща сензация. Да,имало е предпазни конуси, но къде и как са сложени? А и те от "Чистота" знам, че са експерти по сигнализацията - дали са им 2-3 конуса и "аре оправяйте се"! А светлинна сигнализация? а предпазни коли с табели, както е по света???
22
7
 
40
 
! Отговори
Чичо Иван преди 5 години
Без да ме приемете за расист или бруталист или нещо от тоя род - такива хора нямат място на пътя. Ще ме извинявате, но трябва да има разумна граница за шофиране. На 75 години (дано ги доживея) всичко е зле - като почнеш от зрение, рефлекси, възприятие и т.н.Няма как да да стане да шофираме докато умрем. Като не виждаш, не чуваш, стоиш си вкъщи или те карат. Жалко за Асенчо, все тая дали е бил *** или какъвто и да е бил...
21
1
 
29
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Обикновено се поставят 2-3 конуса, точно зад вишката. Това е крайно недостатъчно, едно светлинно табло щеше да спаси момчето, но общината все няма пари, а и няма стандарт за обезопасяване на работници по пътищата. Относно възрастта на водача - като цяло по-възрастните хора карат бавно и внимателно, проверете и статистиката.
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поне София конуси се слагат на 3 метра преди отбилия ремонтен бус, ако изобщо стигнат до конусите. По многолентов път тези 3 метра нищо не значат. Възрастен шофьор, малко предизвестие и ето го резултата. Нали има задължителна застаховка все пак, да гонят застаахователя.
19
1
 
15
 
! Отговори
И питаш... преди 5 години
До Костов Асенчо = 'асанчо...то е ясно. Ама и дядката накъде е "фучал"...
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е сега - той за кръвното ли да мисли, дали е заключил у тях ли да мисли, за пътя пред него ли да мисли...
17
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Големи слуги на дявола сте в този сайт. Защо непрекъснато насъсквате хората и прокарвате политкоректни упорки. Какво значение има, че се е казвал Асенчо. Жалко за момчето. Просто поредното нелепо убийство по пътя. А като сте тръгнали пак така да делети хората, що не пишете за поредното криминално убийство на някои старци по селата. "Старци бяха отнесени в къщите си от асенчовци. Старците бяха кротки и добри хора". Отвратителни демагози сте.
16
3
 
37
 
! Отговори
Бобчо преди 5 години
Ей, едно момче имаше от Столипиново дет работи и го сгазихте...
15
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 5 години
Обезопасяването на пътното платно с гумени конуси е опасно. Има за тази цел спезиални ремаркета.
14
1
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Такива злополуки ще.стават и занапред , защото българските пътни фирми не се научиха , че трябва ЯРКА СИГНАЛИЗАЦИЯ - ЗНАЦИ , КОНУСИ , СВЕТЕЩИ И МИГАЩИ , ВИЖДАЩИ СЕ ОТДАЛЕЧ !!!
13
3
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да го прости. Сигурен съм, че е бил много по-читав човек от повечето пишещи в този форум.
12
2
 
73
 
! Отговори
Ивайло преди 5 години
Много ясно, че няма значение от кой квартал е момчето и какъв етнос е. Младо и работещо момче си е заминало нелепо. Засрамете се и не пишете глупости
11
36
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Служители на "Чистота" Пловдив са съкрушени! Отиде си едно хубаво БЪЛГАРЧЕ, възпитано, работливо. Те в Столипиново САМО на възпитание и работа ги учат. :)
10
2
 
61
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог да го прости! От малцинството или не - хванал се да работи! Стана ми мъчно за това момче.
9
2
 
36
 
! Отговори
Костова преди 5 години
До Костов!Ако Асенчо днес е от малцинството,утре ще е Асенчо от мнозинството! А на Вас Костов, по-добре ли Ви е от това?! (Не съм роднина с Костов -надявам се! И съм от мнозинството.)Съжалявам за трагичната смърт на момчето.
8
6
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Познавам 80нгодишни,които са по-адекватни от половината шофьори в София.Всичко е много индивидуално.18-годишните не са по-малко опасни.
7
36
 
11
 
! Отговори
Костов преди 5 години
Абе този Асенчо не е ли от малцинствата щом баща му работел в Германия
6
21
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На 75 години човек е стар, кой каквото иска да казва. На тази възраст не трябва да карат коли.
5
4
 
42
 
! Отговори
Логика преди 5 години
А оня *** на 19г. с книжка от месец като помете децата писа ли : "защо давате книжка на ненавършили 25 г.???