Карай си спокойно! И гепардът не вдига повече от 120 км/ч

Забавни билбордове съветват младите да шофират разумно
24

Снимка: "Монитор"

Карай си спокойно, дори гепардът вдига до 120 км/ч. Това и други закачливи послания приканят от билбордове на "Тракия" шофьорите да са разумни на пътя.

Те са част от кампанията "Край си спокойно", която стартира преди дни и е насочена най-вече към младите шофьори. Това съобщи председателят на Българската асоциация на пострадалите при катастрофи Владимир Тодоров.

Още по темата

Инициативата е подкрепена и от Министерството на регионалното развитие, тя е продължение на Световната кампания за пътна безопасност под егидата на Младежката организация към ООН за пътна безопасност (YOURS - Youth for Road Safety).

Билбордовете са разположени равномерно през около 50 км по АМ "Тракия". Те са 12 на брой и всеки е с различни забавни визии, съобщи "Монитор".

Сред другите послания са: "Край си спокойно, морето няма да пресъхне", както и успокоение, че забавленията няма да избягат.

Тодоров обясни, че този път целта е била кампанията да е положително настроена, а не назидателна. Нейната цел е да провокира младите да карат спокойно.

От началото на годината 359 са загиналите при пътни произшествия, което е с 40 души по-малко в сравнение с миналата година.


24
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"КРАЙ си спокойно!... не един, а два пъти...?
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-добре е да няма билбордове. Всякакви подобни изпълнения отвличат вниманието на шофьорите и водят до катастрофи.
20
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
по-добре да показват на билбордове
инвалиди и смачкани хора с кървища
както на цигарите
така всеки ще знае, че рискът му ще го направи инвалид
резервни части за хора няма
19
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма полза от драконовски мерки и жестоки глоби. Това в цял свят го знаят, само в България още не сте го схванали.
18
1
 
2
 
! Отговори
BG преди 1 година
"Карай си спокойно, дори гепардът вдига до 120 км/ч"
Шоп- Рейсър:

Я, с некаква бъхлива мачка, нема да се мерим :
17
1
 
3
 
! Отговори
BG преди 1 година
Подобни ... са като да лекуваш болен зъб с жабурене с ракия вместо да отидеш на зъболекар !
КАТ вместо да почнат с драконовски мерки и жестоки глоби, седнали шарени картинки да слагат по пътищата ! И оня дето пердаши с 150 при ограничение 60, точно този билборд ще види !
Днес карах извънградско, влизам си аз в селото и си карам 50-55 км/ч по закона. Ами всички ме изпреварваха :) В селото пешеходна пътека, пред нея знак 40 км /ч - никой нито намалява нито се оглежда за пресичащи хора.
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За съжаление доста хора смятат, че жестоките глоби, отнемане на книжки и конфискуване на МПС като се запишат в закона, ще имат резултат. Един прост въпрос, ако всеки ден в България се извършват 100 милиона нарушения за превишена скорост, кое ще е по-добре? Сегашното 1000 глоби по примерно 400 лева или 100 милиона глоби по 40 лева? Ако глобите се увеличат двойно, КАТ ще глобяеа не 1000, а 500 шофьори и ще си изпълни плана за глобите.
15
0
 
6
 
! Отговори
Логика преди 1 година
Цецо , и сега има шафиатори които имат по над 10 000 лв. неплатени от актове и фишове ! И мЕлЕон да направят глобата само ще вдигнат мизата за : " И к'о ш' пра'им се'а?" ! С толкова камери и с най - много полЮция ( по 1 на 100 човека) нека да е два лева глобата , ама да ги СЪБИРАТ от ВСЕКИ нарушител ! Защо в Гърция нашите джигите карат като пионерчета ?
14
1
 
6
 
! Отговори
Чиновник преди 1 година
Тази кампания могат да я разберат само нормалните хора, които и без кампании шофират безопасно. Джигит от добра дума не разбира. С тях трябва да се действа твърдо - жестоки глоби, отнемане на книжки завинаги, конфискуване на МПС, затвор и т.н.
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В държавите, в които правилата се спазват, шофьорите са убедени, че ако направят нарушение, неизбежно ще бъдат санкционирани за него. Това е, неизбежно. Докато това не стане, колкото и да вдигат глобите, нарушенията ще се увеличават. Не случайно чужденците са най-опасните шофьори в България, а българите са най-примерните шофьори в чужбина.
12
1
 
11
 
! Отговори
Чичо Иван преди 1 година
Пълна катастрофа, щом сме я докарали до там да чакаме резултати от билборди. Ужас.

Не можеш да накараш човек да спазва законите, при положение че няма никакви последствия от тях. Снимат те (с една от няколкото камери за скорост в България), не си плащаш - изтича давност.
Блъскаш 6 деца след наркотици и алкохол - седиш 3 дена в ареста и си тръгваш.
Крадеш няколко милиарда от народа - бягаш в Сърбия и народа си плаща.
Докато е така, няма кой да има страх от закона......

Ай със здраве народе!
11
0
 
4
 
! Отговори
До 9 Цецо преди 1 година
Навсякъде по света знаят, че високите наказания не спират нарушителите. Само в България едни там вдигат наказанията и някои се чудят защо нарушенията се увеличават. То ако се замислиш е нормално при по-високи глоби правилата по-малко да се спазват. Сещаш ли се защо?
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Поне още една катастрофа ще има заради тези билбордове и някой зазяпъл с в тях шофьор. Досега не съм видял нищо смислено предложено от тази асоциация на пострадали от катастрофи.
9
1
 
3
 
! Отговори
WTF? преди 1 година
Предлагам и допълнение - Карай си спокойно, щото на обществото му е писнало от *** които не могат да карат и като те хванем в нарушение такава глоба ще ти траснем, че 10 години от живота си само за да я платиш ще работиш. Докато не се въведат тлъсти глоби и добра организация за непременното им събиране няма да има управия. Веселите плакати апелиращи към съвестта на хора които нямат такава не вършат работа
8
1
 
3
 
! Отговори
Цецо преди 1 година
До zeus № - № 2

Бих те допълнил - глобите да станат поне двойни!
7
1
 
5
 
! Отговори
NoName преди 1 година
Голямата вина е на ДАИ с продажбата на книжки на "онлайн битака". После на хората Обучаващи младите шофьори и накрая на КАТ - Защото ги помилват с "И са к'во ша прайм" което им дава чувство на безнаказаност. Успешен ден
6
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво значи спокойно, да се отпуснеш и задремеш ли? По-правилно е внимателно, разумно, толерантно, безрисково

Пари на вятъра
5
2
 
7
 
! Отговори
Ам преди 1 година
то моя курник толкова си вдига макс...,тъй че :D
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той проостака не чете а надува чалгата до дупка и напук дава още повече газ!Пък и нали фаровете светят против катастрофи бе!Преди 10-15 години бяха накичили пластмасови патрулки-плашила!И пак ефекта -никакъв!
3
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Гошо кофражистО го виждам как ше се впечатли и дали пред гана целулита няма да върне две предавки на избушената баварка, че да я впечатли, за да може в последствие тя да му приложи орални ласки с кариеси по зъбите на първичния полов белег с незавидни размери!