Мазут (п)очерни Черноморието ни. Колко е страшно замърсяването?

Силно вълнение е скъсало боновите заграждания при потъналия кораб
22 авг 2018 08:50, Петя Славова
51

Силното вълнение на морето вчера е скъсало боновите заграждения, които бяха поставени, за да спрат разпространението на мазут от потъналия преди век кораб "Мопанг" в Созополския залив.

Според Морска администрация няма опасност от замърсяване на залива, но от сдружение "Да запазим Корал” обаче твърдят друго.

Още по темата

Замърсяването с мазут от потъналия кораб вече е стигнало на юг от Созопол, алармира Атанас Русев от Сдружение "Да запазим Корал".

От Морска администрация допускат, че може мазутът по плажовете да е от потъналия кораб, но от преди да бъде овладян разлива.

Туристите масово се оплакват от мазут по плажовете на юг от Бургас, предаде Bulgaria ON AIR.

Източването на горивото на кораба от специализирани фирми ще започне едва, когато морето се успокои и се направи нов оглед.

Все още няма информация колко ще струва скъпоструващата операция на държавата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
4
 
20
 
! Отговори
Жана преди 5 години
Преди век корабите бяха на вьглища!!!!!Да не ни заблуждават и да кажат открито:Какво правят ?Откьде идва толкова мазут???
25
0
 
17
 
! Отговори
boby преди 5 години
Мдам, той кораба потънал преди 100 години, ама те чак сега ще се сетят, че току виж замърсил плажовете ни. Такава си ни е цялата държава - постфактум. То затова и няма да я има скоро, не ми се вярва да има празници за "1400 години България"
24
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазут на фона на останалото, не прави голямо впечатление. Няма да съчуствам на тези, които са се минали да почиват на Мутроморието. И да в Гърция, Испания, Италия,... е по-евтино, ако се сравни едно и също качество на услугата, което е трудно, защото на Бетономорието качество няма.
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи, този кораб е потънал хиляда деветстотин дваседет и някоя година.... Преди милион и двеста години. И милион и двеста години никой никога не се е сетил и не е допуснал, че този мазут рано или късно ще започне да изтича и да го източи превантивно през тези хиляда и двеста години... Не знам точно, но корабът е потънал 1920-1940година. Това са 80-100 години време.
22
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До БлагоевградМНОГО СА ТИ ЕВТИНИ ЦЕНИТЕ НЯМА ЩО НЕ СТАВАШ ЗА НИЩО :DАЗ ПЪК НЕ ПЛАЩАМ ЗА ЧАДЪР ! И ЛЕЖА НА ПЯСЪКА МНОГО ПО ПОЛЕЗНО Е И СИ ИМАМ СУПЕР ЛЕК ЧАДЪР ! СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е ОГРОМЕН И Е МЕСТА ЗА ЧАДЪР И МЕСТА КЪДЕТО ТИ МОЖЕШ ДА СИ СЛОЖИШ ЧАДЪР!!СЛЪНЧЕВ БРЯГ СИ ОСТАВА ПО-ДОБРАТА ДЕСТИНАЦИЯ КАТО ПАРИ ЗА СЕПТЕМВРИ СУПЕР ИЗГОДНО!
21
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16КОГО ЛЪЖЕШ БЕ!!ОТ 10 СЕПТЕМВРИ НА СЛЪНЧЕВ БРЯГ Е 33 ЛЕВА СЪС ЗАКУСКА И ВЕЧЕРЯ ЗА ЕДИН ЧОВЕК В ХОТЕЛ НА 200 МЕТРА ОТ МОРЕТО И 1 КИЛОМЕТЪР ОТ ХОТЕЛ КУБАН ЦЕНТЪРА А ВОДАТА Е ТОПЛА ЧАК ДО 18 СЕПТЕМВРИ!ИМА И ПРОМОЦИИ 33 ЛЕВА ЗА ДВАМА СЪС ЗАКУСКА ТРЯБВА ДА СЕ ЧАКА РЕЗЕРВАЦИЯТА ДА Е В ПЕРИОДА 5-10-ТИ СЕПТЕМРИ ЦЕНИТЕ ПАДАТ ЗА РЕЗЕРВАЦИЯ 10-20 СЕПТЕМВРИ!
20
10
 
23
 
! Отговори
Благоевград преди 5 години
Има ли още луди българи да ходят да ги дерат по нашите бивши морски курорти? Въпреки че гърците са студени като обслужване, някои предимства не могат да им се отрекат, например: кристално море (веднъж седмично лайнарката минава и в морето нищо), ниско застрояване, много свободни плажове и свободни паркинги навсякъде, чадъри и шезлонги - не се плащат, а само консумацията (фрапе с вода - 3-4 евро), нощувка за двама - 40 до 60 евро, дюнерче до плажа - 3 евро и си се наял, вечеря за двама - 30-40е
19
0
 
27
 
! Отговори
стар гларус преди 5 години
Едно време беше страхотно!Хотелите бяха в зеленина и прохлада,имаше детски лагери,палатките бяха на страхотни места,имаше и диви малки и много очарователни заливчета.Сега това е унищожено и безвъзвратно изгубено.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГЕРБ СА ПРЕСТЪПНИЦИ!АКО Е ОТ КОРАБА ПОНЕ МОЖЕШЕ ДА ИЗЧАКАТ СРЕДАТА НА СЕПТЕМВРИ!!НО НЕ ТЕ ТРЯБВА В РАЗГАРА НА СЕЗОНА ЗА ЗАМЪРСЯТ ПОЛОВИНАТА ЧЕРНОМОРИЕ!
17
1
 
22
 
! Отговори
Брадвата преди 5 години
Черноморието и Странджа се закриват. Умишлено. Но пък Главния Ленторез ще отвори бежански лагери тип хотели.
16
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 14И кое е по-евтино на гръцкото море от нашето, при положение, че цените там са като тука, но в евро? Айде стига сте говорили тъпотии, че било по-евтино, като не е.
15
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОГО ЛЪЖЕТЕ !!ГЪРЦИЯ Е ПО-СКЪПА ОТ БЪЛГАРИЯ! САЙТА ЗА СРАВНЯВАНЕ НА ЦЕНИТЕ ЯСНО ГО ПОКАЗВА!И АЗ ХОДЯ НА СЕВЕР ОТ БУРГАС А НЕ НА ЮГ!
14
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Замърсяването с мазут от потъналия кораб вече е стигнало на юг от Созопол----------------не знам има ли още луди хора да летуват на нашето черноморие -като Гръцкото е доста по -близо а и доста по чисто и евтино
13
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще не ме боли за грозното черноморие-бетон ,грозотия,анархия.С една дума по-далече оттам!
12
13
 
4
 
! Отговори
Еее, голяма работа! преди 5 години
Малко мазут. И какво толкова? Морето и дъждовете ще го изчистят! Не е нещо ново. Всяка година има петна от мазут.
11
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мазутът е нещо, което все пак струва пари. Можело е да се източи. Хората вадят природни изкопаеми от хиляди метри под земята (нефт, газ), без да има проблеми. А сега, още повече, че ако е нещо което застрашава еко чистотата, е трябвало отдавна някой да е направил нещо по въпроса. Малко ли водолази има да се гмуркат там? Ок, гмуркаХА там (мин. вр.), защото после им забраниха на това място. Орехи ли имаха в устата? Защо търпяха? Българска работа!
10
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"по бг черноморието НЕ се ходи"Да, аз също имам други изборИ... Италия, Албания, Турция, Испания.Даже излиза по-евтино. Понякога.
9
5
 
22
 
! Отговори
Коце кмета преди 5 години
Не за друго, ама хората казаха, че в регистрите не пише такъв кораб да е потъвал през тази година в това море. Освен това, тоя кораб ще да е бил хипер модерен, да се задвижва с мазут преди век... Тогава са били на въглища.
8
4
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето затова по бг черноморието НЕ се ходи! Мазут по плажа, *** по пясъка с декорация от фасове, платени скъпи чадъри, мизерия, препълнено с ***, гадна храна, ниско ниво на хотелиерските услуги, европейски цени за сметка на това! Аз направих своя избор и посетих Гърция! Бойкот на алчните бг робовладелци, плащащи ниски заплати на своите служители!
7
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Никва опастност няма. Като изключим, че долу са 300 тона мазут, които всеки момент може да изплуват. Така поне току-що каза един водолаз журналист по една тв.