Жега и в неделя, живакът скача до 36° на места

В София ще е около 36°, по Черноморието - 27-29°
1
Жега и в неделя, живакът скача до 36° на места
Снимка: Reuters, архив

В неделя ще е предимно слънчево. Около и след обяд над западните и централните райони ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб, в Източна България до умерен югоизточен вятър. Максимални температури, предимно между 31° и 36°, за София около 30°, прогнозират синоптиците от НИМХ- БАН.

По Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са 27-29°. Температурата на морската вода е 26-27°. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

В планините преди обяд ще бъде слънчево, но около и след обяд отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Ще духа слаб до умерен юг-югоизточен вятър.

Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 25°, на 2000 метра – около 17°.

Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца и през деня още ще се понижи.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
tzvetabg2018 преди 5 години
Докога н тези жеги Топлофикация ще си прави опити със софиянци, а не само с тях- провежда "профилактика" за по 3 до 10 дни - а вместо това се прибират от корумпирания директор наТЕЦ "Земляне" г-н Николай Кювлиев държавнитепари за неотложни ремонти - инфрастрпуктурата на ТЕЦа е остаряла и не е подменяна от години!А той прибира ли прибира в джоба си държавните и европейски пари!Докога????