Скръб в Световрачене: За загиналите, които вече няма да срещат всеки ден

Еднодневни екскурзии като тази се провеждали почти всяка седмица
27 авг 2018 11:00,
49

Слънчевият 25 август почерни село Световрачене. Вчера цял ден жители на селото се стичаха към кметството на селото, за да научат повече информация за близките си. Там обаче служители нямало.

След като обиколила няколко болници в София Ивета разбира, че леля й е от загиналите в катастрофата.

Още по темата

Еднодневни екскурзии като тази се организират почти всяка седмица в пенсионерския клуб в Световрачене, все с този автобус.

Синорета е една от жените, които често пътуват с клуба. Този път не успяла.

"Просто вечерта в 10 часа ми се обадиха да тръгвам и не можех да отида", разказва тя пред Bulgaria ON AIR.

"Всички са ни приятели, познати, за които ние наистина скърбим, защото ги срещаме всеки ден по улиците", споделя една жена от селото.

Утре пък ще бъдат погребани част от загиналите в тежката катастрофа в с. Световрачене. 15 от загиналите в автобуса са именно от селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама от кога народа започна да яде асфалт?????? Много къса памет има комунистическата измеет...Нали не ядяхте асфалт, а сега ревете за асфалта????????????
39
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпроси към премиера от когото се срамувам:1.Защо една и съща фирма Трейс холд груп АД e "спечелила" над 1ОО обществени поръчки за над 1 Милиард?.2. Защо фирмата, след като е извършила некачествен ремонт за 23 МИЛИОНА на участъка, не може да бъде задължена от правителството с ПЕТ писма да отстрани престъплението си?3.За какво са използвани тези 23 Милиона, след като е направен некачествен, престъпен ремонт? 4.Каква е комисионната Ви г н премиер от 23 те милиона?
38
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фирмата извършила ремонта на отсечката на смъртта Трейс холд груп АД e "спечелила" над 1ОО обществени поръчки за над 1 МИЛИАРД и е Любимка на Борисов!!!
37
4
 
2
 
! Отговори
Unufri преди 5 години
Мантинела, асфалт, дъжд, обратен завой... това са само спомагащи фактори за катастрофата.Ако гореописаните фактори бяха основен виновник, то тогава всеки втори или всеки трети щеше да попада в този капан. Но явно има шофьори, които съобразяват скоростта и условията на това място и не катастрофират.Като возиш хора, ще караш с 5км/час, ако е необходимо!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички ние живеем в тази действителност- крадат ни, лъжат ни,....и всички са еднакви без значение името на партията...Но не всички обръщаме автобуси с хора по пътищата, нали? Лоши гуми, лош асфалт, лош Борисов, лош Цацаров, лоши птици, лош дъжд, НО ВЕЛИК шофьор...Как така той аджеба да поеме отговорност при токлкова други възможности...Смешни сте!Светла памет на загиналите и бързо възстановяване на оцелелите...
35
1
 
7
 
! Отговори
корупцията убива преди 5 години
Мъж убит край Русе,тенкю КАТ за прескъпите камери!ББ убива!
34
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Преди два месеца лаборатория на АПИ тествала настилката на пътя-убиец край Своге, където днес се обърна автобус и загинаха 16 души. Това съобщиха от Главна дирекция Национална полиция. Оказало се, че коефициентите за плътност и сцепление били в пъти под допустимите, но никой не си направил труда да вземе мерки.
33
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гербаджийската фирма дето се е осрала със строежа на пътя ще се измъкне , единствения виновен ще изкарат шофьора !!
32
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бандити с боя по рождение, са всички *** и техните ятаци!Без срам крадът, лъжат (най-нагло при това) и угодничат на кремльовските си гАсудари! Защото за тях е най-важно да угодничат на мамона!
31
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съвремените пътища са като съвременото жилищно строителство. Всеки краде и скатава, а контрол и спазване на стандари - нулеви.
30
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Фатално! Мантинелата на пътя край Своге била най-нисък клас и сложена не на място
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАТАСТРОФАТА - бандити, маскирани като държава ...
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз в такива трудни моменти се старая да се разгранича от собственото си аз и от стереотипите, които съм възприел. Въпреки това е трудно!Вечен покой на загиналите, бързо и успешно възстановяване на пострадалите!
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТРЕТИ ПОЛУМАНДАТ НА НАЦИОНАЛЕН ТРАУР. НЕ ДЕН ЗА ТРАУР, А ЗА БЕЗСРОЧЕН НАЦИОНАЛЕН СРАМ!
26
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Днес при НРБ бе Ден на граничара! И на миньора! Утре почина цар Борис 3!
25
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Траурът трябва да се обявява незабавно! Значи, утре ще тъжим, протоколът е спазен!
24
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жалко за хората, станали поредни жертви на безхаберието! Гордият ленторез се е скрил като плъшок, както напоследък често му се налага! Той обича фанфари, но след тях бият камбани!
23
5
 
6
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Бившият кмет от БСП на Харманли да си подава оставката , като партиен функционер и да бъде разследван, също да си подава оставката и да бъде разследван шефа на АПИ и министъра на благоустройството!!!Това е положението, стига вече сте хитрували на дребно, защото жертвите са скъпи!!!Селяни прости некадърни!!!Агент Норман Касиди!ЦРУ!!!
22
4
 
7
 
! Отговори
крах преди 5 години
Още двама загинали край Пловдив,тотален провал на КАТ Борисов и сие или как корупцията и тоталните глоби убиват!Ченгесарията убива!
21
6
 
1
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
остана само боби да дойде да покаже тт данните на истинска мантинела от уикипедията, и закуската за *** е пълна. прочие, яле руснаците пишат че ще си вдигат акциза на горивата, мислите ли че лукайл ще ни изпатка с теслата и нас? и дали целата тая бучавица не е леко да се замете факта че братушките, благодарение на монопола си над горивата у нас са ни приготвили нова тесла?