Скръб в Световрачене: За загиналите, които вече няма да срещат всеки ден

Еднодневни екскурзии като тази се провеждали почти всяка седмица
27 авг 2018 11:00,
49

Слънчевият 25 август почерни село Световрачене. Вчера цял ден жители на селото се стичаха към кметството на селото, за да научат повече информация за близките си. Там обаче служители нямало.

След като обиколила няколко болници в София Ивета разбира, че леля й е от загиналите в катастрофата.

Още по темата

Еднодневни екскурзии като тази се организират почти всяка седмица в пенсионерския клуб в Световрачене, все с този автобус.

Синорета е една от жените, които често пътуват с клуба. Този път не успяла.

"Просто вечерта в 10 часа ми се обадиха да тръгвам и не можех да отида", разказва тя пред Bulgaria ON AIR.

"Всички са ни приятели, познати, за които ние наистина скърбим, защото ги срещаме всеки ден по улиците", споделя една жена от селото.

Утре пък ще бъдат погребани част от загиналите в тежката катастрофа в с. Световрачене. 15 от загиналите в автобуса са именно от селото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Договорът за основен ремонт е сключен при Борисов 1. Изпълнението на договора е прието от 20 членна комисия без забележки при Борисов 2. При Борисов 3 многочленна комисия установява много проблеми, които изпълнителят не отстранява и следват няколко ПТП с 17 жертви. В същото време държавата, продължава да раздава поръчки за още стотици милиони на същия изпълнител Трейс. Включително всички ремонти в София! Оставка!
19
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Важното е че сме стабилни и детеубиецът Московски продължава да е министър.А шефът му - отново ни лук ял, ни лук мирисал.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
***!
17
1
 
8
 
! Отговори
Василев преди 5 години
А фирмата кой я е избрал да строи, и кой е приел обекта и е резнал лентичките и е изпил шампанското!!!???Баба ми от Мексико!!!Агент Ричард Хънт!ЦРУ!!!
16
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И сега като сложат колани, спират инцидентите - баси ексертите. Цялата система е ... Никъде по света нямат колани. Просто контрол: на пътя /говорим за качествено изпълнение/, на автобуса /технически прегледи/, на водачите/книжки и прочие/, има наказание/съд/. Тук проблема е общ и нищо от гореизписаното не работи. Краде се ... ум да ти завиди, корупцията е ... после защо така ставало - на *** ли си правят или им е в кръвта, какво увъртат и се чудяд от 100 кладенеца ... Нямало виновни - бок..ци!
15
2
 
7
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Накрая ще излезе, че по-добре е турски фирми да строят българските пътища, защото никога няма да претупат така нещата!!!Когато проекта мени през пет ръце, накрая за работника остават жълтите стотинки, да не говорим, че накрая всеки гледа да изпели , за да има някаква печалба!Добър ден!!!Агент Родж Патерсън!ЦРУ!!!
14
3
 
13
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Общото ниво на интелекта на българския народ е драстично спаднал , след като два милиона избягаха зад граница!!!Спада интелекта в държавната администрация, спада интелекта в частните фирми, спада нивото на работниците!!!Всеки гледа да гушне лесните и леките парички, никой не иска да се напъва да прави качествен продукт!!!Агент Боби Франкити!ЦРУ!!!
13
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой трябва да забрани този ежеседмичен безплатен пенсионерски туризъм ! И в града , където живея е същото - всяка седмица 1-2 автобуса от пенсионери си набелязват някоя екзотична дестинация и кмета веднага им пуска безплатен рейс! Те са по-глезени и от децата. При пътници на по 70-75 години и при такова интензивно движение е въпрос на време да се случат подобни трагедии. Хората са казали - да би мирно седяло, не би чудо видяло.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Още два трупа на пътя днес, Садово-Поповица!И всичко това със светещи фарове, представяте ли си?Какво ли щеше да е, ако не светеха при 35 градуса жега посред бял ден!
11
7
 
3
 
! Отговори
ЕВРОИДИОТИ преди 5 години
Виновен е шофьорът. :)
10
0
 
18
 
! Отговори
UfO преди 5 години
Крайно време е да започне да се търси отговорност и от пътнострителните фирми. Защото не е достатъчно да се "поизкърпят" дупките или да се преасфалтира някой участък. Има много други фактори които оказват влияние... недопустимо е на магистрала да се оформят локви като на някоя квартална уличка или в 3 км. участък да се различават ясно 5 вида асфалт...
9
3
 
15
 
! Отговори
Василев преди 5 години
Да ви кажа ли как се печелят поръчките за строеж на магистралите и второкласните пътища, и през колко ръце минават!!!???Най-важният фактор за катастрофата е некачественото изпълнение на техническият проект, пътната настилка и предпазните заграждения!!!Пътища убийци може да има само, когато се проектират и изпълняват от некадърници, а техническия надзор пак е от некадърници!!!Добър ден селяни прости некадърници!!!Агент Чарли Маршал!ЦРУ!!!
8
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дрогарите от няколко дена само повтарят "мантинела, мантинела".
7
3
 
15
 
! Отговори
Истината преди 5 години
Тая мантинела за декорация ли стои там?Пълен МЕНТАК, като целия "ремонт" на пътя!23 000 000 ЕВРО (55 МИЛИОНА лева)!Гарантирано от ГРОП (SIC) (ДС) (БКП-2) !
6
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛИЦЕМЕРИ-на кой му е зор за нас обикновените хора ?
5
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това жалко подобие на автомобилен път струва 23 милиона евро!Знаете ли колко са 23 милиона евро?Е, от ГЕРБ знаят! Поне 2/3 от парите не са отишли по предназначение, резултатите ги виждаме!
4
1
 
13
 
! Отговори
? преди 5 години
А може ли да сложите един надписНационален Ден на траур!
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МАНТИНЕЛАТА Е ПОСТАВЕНА НИСКО САМО ЗА УКРАСА НАД ПРОПАСТТА КОЛКОТО ДА СЕ ПРИЕМЕ ОБЕКТА И ДА СЕ УСВОИ ПАРАТАНО ВИНОВНИ НЯМА!!АКО ТАКА СА ОБЕЗОПАСЕНИ ПРОПАСТИТЕ ПО ПЪТИЩАТА В БЪЛГАРИЯ ПО ДОБРЕ ДА ПЪТУВАМ С ВЛАК!
2
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трейс Груп, дъщерна фирма на ГЕРБ!Декоративна мантинела, която не може да спре дори автомобил, какво остава за автобус!Некачествен асфалт, който е за реновиране 2 години след ремонта!За какво са ви тия пари, гербаджии?!300 години ли ще живеете?!
1
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИНСПЕКТОРИТЕ ОТ АПИ ПРИЕМИ НЕКАЧЕСТВЕНИЯ НЕОБЕЗОПАСЕН ПЪТ СА ГЛАВНИТЕ ВИНОВНИЦИ НО СИ ВЗИМАТ ПАРИТЕ ЗАТВОР ЗАТВОР И ПАК ЗАТВОР!