Притокът на мигранти - опасен ефект за престъпността

Проблемът - решен само с единна европейска политика
Обновена: 29 авг 2018 21:22 | 29 авг 2018 20:37, Петя Славова
12

Група от 25 нелегални имигранти бе задържана близо до Бургас. Те са се придвижвали с леки автомобили и са само млади мъже. Групата е минала границата от Турция през гората в Странджа планина.

"Притокът на мигранти има един косвен, но изключително опасен ефект, а именно засилване ролята на организираната престъпност по всички трасета откъдето те преминават", коментира в студиото на "Денят ON AIR" експретът по международна сигурност Димитър Гърдев.

Той отбеляза, че когато говорим за трафик на бежанци са намесени много пари. По данни на ООН около 7 млрд. евро е годишният оборот, с който трафикантите разполагат.

"По този начин държавите по пътя на мигрантите косвено се оказаха в хватката на организираната престъпност. В момента по всички гранични зони се наблюдава създаване на канали, които няма как да съществуват без помощта на мафията", каза още експертът.

Пред Bulgaria ON AIR Димитър Гърдев обясни, че за да се справим с мигрантския проблем трябва да имаме комплексен подход.

"Не може да се разчита единствено на средствата на полицията, граничарите или пък на преградни съоръжения. Когато имаме налице корумпирана държава и забавено правосъдие, се създава усещането за безнаказаност. Много е важно да бъде изградена единна европейска политика за мигрантите", категоричен бе експретът по международна сигурност в студиото на Ганиела Ангелова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки пожелал да живее в "бяла"държава трябва първо щателно да бъде проверен за връзки с терористични организации и наклонност за агресия.Второ трябва в най-кратък срок да научи езика и да започне да се квалифицира и да започне да работи.Никакви помощи от държавата.Абсолютно стриктно спазване на законите и съобразяване с местната култура и традиции.Нулева толерантност.
9
3
 
3
 
! Отговори
ко не преди 5 години
Това не е възможно! В държавата има контрол на макс във всички направления!
8
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В казармата бях граничар, на времето за застрелян бежанец незаконно преминаващ се полагаха 15 дни отпуск. Ех да се върне онова време...
7
4
 
4
 
! Отговори
муспи преди 5 години
До Г-н СпоковГ-н Спокоф, Вие сте бял човек, европеец, по името си личи. Може би не знаете че Султан Ердоган преди няколко години беше подложен на операция за възтановяване на отходното черво, тотално разнищено от чудовищното достойнство на Сергей Станишефф. Сета той е в Швейцария и не проявява интерес към султана, който си маже редовно червото с европейски вазелин, докъдето може да бръкне, но отклик от Швейцария никакъв. Бойко Борисоф си предложил услугите, но Султана се изсмял презрително!
6
0
 
16
 
! Отговори
Народът го е казал преди 5 години
Кой откъде - това е решението. Камъкът си тежи на мястото. Човекът, който е вече изграден носител на традиционната култура на своя народ, е добър за условията на родината си.Отиде ли в чужбина, трябва да приеме тамошния манталитети култура, а това е възможно, само ако те са подобни на тези в неговата родина. Ако са твърде различни, пришълецът никога няма да се интегрира.Ще възпитава и децата си по свой образи подобие и ще са общност-тумор. Разрасне ли се туморът, ще разболее и убие приемника.
5
3
 
3
 
! Отговори
Г-н Споков преди 5 години
Ефекта ще е фатален и за вашите дупета, ако не е Султан Ердоган.
4
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чули пичовете, ще имаме демографски срив и ни носят ценен генетичен материал на път за немско...
3
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какви емигранти, за бригадата спецназ на Афганистанските джихадисти-камикадзета.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нал на организираната Цвъци и строши гръбнакя бе ? Ся за кви мафии дърдори поредния "експерт" ? Сигурно е небългарска ми няква неизвестна друга която е над държавата ни и си създава канали както си ще. Освен тва последно не се разбра мигранти ли са или бежанци. Съвсем ги омесихте работите. Оплетохте се като патета в кълчища.
1
0
 
39
 
! Отговори
Оджа преди 5 години
Какви времена настанаха...А имаше едни други,когато на границате се стреляше без предупреждение?!Тези хора нямат място в еуропейска България!!